събота, 12 февруари 2011 г.

Ким Клайстерс отново покори световния тенис връх


След 5-годишна пауза Ким Клайстерс отново стъпи на световния връх. Това стана факт след като днес белгийката победи Йелена Докич с 6/3, 6/0 в среща от четвъртфиналната фаза на престижния тенис турнир в Париж с общ награден фонд 618 000 долара.
Така от идния понеделник “мама” Ким ще измести Каролине Возняки от първото място в световната ранглиста, след като датчанката пропусна надпреварата във френската столица.
Началото на днешния двубой изобщо не предвещаваше подобна развръзка, след като австралийката започна много мощно срещата и успя да си осигури аванс от 3/0, но оттук нататък започна наказателната акция на белгийката, която спечели следващите 12 гейма и с това сложи точка на спора след само 52 минути игра.
Така в опит да попадне в заключителния двубой за трофея Клайстерс ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между Кая Канепи и Доминика Цибулкова, които играят в момента.
Съперничките в другия полуфинал са ясни и това са Петра Квитова и Бетани Матек-Сандс, отстранили по-рано днес, съответно Янина Викмайер и Андреа Петкович.
Всички резултати:
Париж
четвъртфинали:
Ким Клайстерс66
Йелена Докич30
Бетани Матек-Сандс726
Андреа Петкович663
Петра Квитова567
Янина Викмайер736

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар