неделя, 1 май 2011 г.

Сър Алекс: Гигс спокойно може да играе още 4-5 години

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън шокиращо обяви, че според него Райън Гигс спокойно може да играе още 4-5 години на високо ниво.

38-годишният уелсец впечатлява с представянето си през този сезон и въпреки напредналата си възраст, неговата игра е наистина феноменална.

Наставникът на "Червените дяволи" пък е на мнение, че краят на кариерата на Гигс все още е далече.

"Той е невероятен, просто е фантастичен. Не знам как го прави, но смятам, че може да играе поне още 4-5 години", коментира сър Алекс, цитиран от таблоида "Мирър".

"Това, което прави Гигс на терена в момента, е просто невероятно. Райън никога не е имал някакви проблеми с теглото, той води балансиран живот и това до голяма степен му помага. Никога не съм го виждал уморен, тъй като балансът му е прекалено добър", добави шотландецът.

Юнайтед успя да надделее над Шалке с 2:0 в първия си двубой от 1/2-финалите на Шампионската лига, който се игра на "Фелтинс Арена".

Тази победа на практика прави "Червените дяволи" финалист на 99 процента, тъй като се очертава реваншът на "Олд Трафорд" да бъде протоколен.

Най-вероятно отборът на сър Алекс ще трябва да се изправи срещу Барселона на финала на най-комерсиалния футболен турнир.

Юнайтед има да си връща на "Каталунците" за загубата от преди две години, когато тимът на Пеп Гуардиола надви "Червените дяволи" на финала в турнира и по този начин триумфира с трофея от Шампионската лига.

"Вече успяхме да играем срещу Меси и аз си мисля, че все пак опитът ни да се изправим срещу футболист като него е по-добре от нищо. Това безспорно ще ни помогне. Очевидно е, че той е просто фантастичен футболист, но ние също имаме страхотни играчи и трябва да се справим с него", коментира шотландецът.

"В големите мачове трябва да избереш правилните футболисти и правилната  тактика. Освен това трябва да се наслаждаваме на това, което се случва по терена и да използваме шансовете си. Нека обаче да не забравяме, че все още не сме на финал в Шампионската лига, тъй като ни предстои мач срещу Шалке", каза още той.

Днес Юнайтед гостува на Арсенал и ще трябва да постигне победа, ако иска да запази дистанцията от втория в класирането Челси на шест точки.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар