петък, 6 май 2011 г.

УЕФА наказа Жозе Моуриньо за пет мача

Старши треньорът на "Реал" (Мадрид) Жозе Моуриньо беше наказан за пет мача от УЕФА. Дисциплинарната комисия на европейския футболен съюз разгледа поведението на Специалния след първия полуфинален двубой срещу "Барселона" от Шампионската лига.

Моуриньо вече изтърпя първия мач наказание. Той не води отбора си в реванша на "Камп ноу", като според испанските медии е гледал срещата в хотела си.

Португалският треньор няма да бъде на резервната скамейка на състава и в следващите три мача в Европа. Петата среща е условна и важи за три години. Ако за това време Моуриньо наруши правилата на УЕФА, ще трябва да изтърпи и петия двубой от наказанието си.

Ръководството на мадридския клуб обяви, че ще обжалва решението на дисциплинарната комисия. Мадридчани са готови да се обърнат дори към Спортния арбитражен съд в Лозана, ако се наложи.

Моуриньо е наказан заради острите си думи срещу "Барселона" и страши треньора на каталунците Хосеп Гуардиола. "Аз бих се срамувал да спечеля Шампионската лига по този начин. Пожелавам на Гуардиола някой ден да спечели заслужено отличието", каза португалецът след мача на "Сантяго Бернабеу".

Тогава той беше ядосан на съдийските решения на съдията Волфганг Щарк. Германецът изгони Пепе за остро влизане срещу Даниел Алвеш, въпреки че бразилският десен бек изобщо не беше докоснат и преигра артистично. Моуриньо реагира иронично по време на мача и беше отстранен от резервната скамейка на белите.

Специалния обяви, че и днес няма да говори пред испанските медии. Вместо него на пресконференцията ще се яви помощникът му Айтор Каранка.

Въпреки че получи директен червен картон, Пепе е наказан само за един мач. Португалецът вече изтърпя санкцията, тъй като не игра в реванша срещу "Барселона". Вторият вратар в състава на Гуардиола Пинто е със спрени права за три мача заради червения картон, който получи на почивката на първия двубой.
Каталунците се класираха на финала в Шампионската лига. След изгонването на Пепе в първия двубой Лионел Меси отбеляза два гола за победата с 2:0 (76' и 87'), а вторият мач завърши 1:1 с головете на Педро Родригес (54') и Марсело (64')


Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар