събота, 21 май 2011 г.

Григор Димитров излиза срещу Жереми Шарди в дебюта си на "Ролан Гарос"

Първата ракета на България Григор Димитров ще направи своя дебют в турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" с мач срещу 24 годишният французин Жереми Шарди, който е номер 55 в света.

Това ще бъде първа среща по между им. Шарди играе професионално тенис от 2006 година и има общо пет участия на "Ролан Гарос". Най-доброто му представяне в Париж е достигане до четвърти кръг. Миналата година Шарди отпадна във втори кръг след загуба в четири сета от Давид Ферер. Най-високото му класиране в световната ранглиста е номер 31 в света през 2009 г.

През 2011 г., роденият в Пау французин има само четири победи и 11 загуби в турнири на АТР. Последния му мач беше на турнира от серията "Чалънджър" в Бордо, където загуби от Марк Жикел на четвъртфиналите.

Двубоите от първи кръг ще се играят в периода от неделя до вторник, като още не се знае точно в кой ден ще е мача на Григор.

При жените най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще срещне австралийката Кейси Делакуа в първия кръг. 
Пиронкова е поставена под номер 32 в основната схема. Делакуа е номер 429 в света и двете досега не са играли една срещу друга.

При евентуална победа над Делакуа Пиронкова ще играе с победителката от мача между Хисела Дулко от Аржентина и Ирина Фалкони от САЩ.

Очаквайте подробности за пълния жребий на "Ролан Гарос" .

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар