понеделник, 11 юли 2011 г.

Левски се изложи срещу румънския слабак Петролул, загуби с 2:3

Левски допусна първата си загуба по време на летния си подготвителен лагер в Линдбраун, Австрия.

"Сините" загубиха с 2:3 от румънския Петролул, въпреки че имаха преднина от два чисти гола. Тимът от северната ни съседка е новак в румънската елитна дивизия, след като през миналия сезон успя да се добере до промоция.

Дани Димов и Сержиньо Грийн реализираха за левскарите в 6-ата и 41-ата минута и направиха резултата 2:0 в полза на столичани.

След това обаче румънците стигнаха до пълен обрат в срещата, благодарение на хеттрика на Комазец, който бе точен съответно в 51-ата, 58-ата и 76-ата минута.

Треньорът на левскарите Георги Иванов - Гонзо иначе бе заложил на Кирил Акалски като титуляр на вратата, докато холандското острие Сьорд Арс, както и Христо Йовов останаха на пейката.

Дарко Тасевски, Влади Гаджев и Йордан Милиев също не започнаха като титуляри, въпреки че са сред най-важните футболисти на тима. Дъстли Мюлдер пък се завърна на терена след травма, влизайки като резерва.



Двубоят започна по-силно за Левски и съвсем логично момчетата на Георги Иванов първи откриха резултата.


Още в 6-ата минута на срещата Цветков комбинира с Дани Димов, който от своя страна стреля мощно по тревата в долния десен ъгъл и реализира.

Шест минути по-късно Димов можеше да удвои головата си сметка, но силният му удар бе избит от стража на румънците Цицерман.

"Сините" продължиха да натискат своя съперник и в 41-ата минута Сержиньо Грийн успя да отбележи второ попадение за Левски.

Той се възползва от грешен пас на футболист на Петропул в наказателното поле на румънците, след което отне топката и навлезе в пеналта, за да реализира.

Второто полувреме обаче започна по-добре за румънския тим и в 51-ата минута Петропул успя да намали резултата.

В ситуацията Комазец отправи много силен удар от фаул и даде надежди на румънците.

Две минути по-късно Левски имаше прекрасна възможност да направи резултата 3:1 в своя полза, но стражът на румънците се намеси страхотно след удар с глава на Станчев.

В 58-ата минута пък Петролул успя да изравни. В ситуацията подаване на футболист на противника на "Сините" мина през центъра на синята защита, Комазец преодоля излезлия напред Акалски и вкара втория си гол в мача.

Десет минути по-късно румънците имаха прекрасна възможност да стигнат и до пълен обрат в срещата.

Комазец центрира, а Старокин бе близо до това да си вкара автогол. В следващите секунди пък Петропул нацели гредата и пропусна прекрасна възможност за гол.

В 76-ата минута обаче все пак обратът стана факт, след като Комазец реализира своя хеттрик.

Той се възползва от грешка в защитата на Левски и с удар от въздуха успя да реализира. До края на мача не паднаха повече попадения и резултатът се запази.

В 90-ата минута Данчо Милиев имаше добър шанс да вкара, но ударът му срещна гредата.

ЛЕВСКИ - ПЕТРОЛУЛ 2:3
[1:0] Димов 6' 
[2:0] Грийн 41'
[2:1] Комазец 51'
[2:2] Комазец 58'
[2:3] Комазец 76'

ЛЕВСКИ: Акалски, Башлиев, Станчев, Георгиев, Видович, Грийн - к, Димов, Балтанов, Младенов, Цветанов, Райков

Като резерви влязоха: Мюлдер, Милиев, Иво Иванов, Старокин, Огнянов, Гаджев, Тасевски, Христов, Йовов, Арс

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар