петък, 22 юли 2011 г.

Уейн Руни: Искам да достигна до нивото на Лео Меси

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Руни призна, че иска да достигне до нивото на аржентинската суперзвезда на Барселона Лионел Меси.

Английският национал има за цел да бъде също толкова добър, колкото гаучоса, тъй като ясно осъзнава, че само по този начин може да се пребори с неговата конкуренция за престижните индивидуални призове, като играч на годината.

"Меси е страхотен футболист и с право бе избран за играч на годината", обяви Руни, цитиран от английския таблоид "Сън".

"За всеки футболист, не само за мен, това е една от основните цели. Аз също искам да бъда избран за най-добър играч и се надявам, че това може да стане", добави английският национал.

"Искам да се справям добре на терена през цялото време и да подобрявям представянето си като цяло", каза още той.

"Работя усилено всеки божи ден, за да се опитам да постигна това нещо. Ще бъде страхотно не само за мен, а и за моя клуб, ако това стане", отбеляза Руни.

Той се върна малко назад във времето и коментира загубения финал от Шампионската лига срещу Барселона с 1:3.

Така на практика Юнайтед за втори път в рамките на три години губи финал от най-комерсиалния турнир срещу каталунците.

"Те бяха много по-добри от нас и заслужаваха победата. Сега обаче ние отново ще се целим в ШЛ през новия сезон. За нас бе голямо постижение стигането до финала на най-комерсиалния турнир. Когато обаче загубиш на него, тогава винаги боли", обясни нападателят.

През миналия сезон английският национал сформира доста добър нападателен тандем с Хавиер Ернандес, който измести Димитър Бербатов от титулярния състав.

"Надявам се, че Хавиер ще се подобрява още като футболист, той е наистина страхотен талант. Иска ми се и тандемът ни да стане още по-добър. Мисля обаче, че към момента Ернандес се нуждае от малко почивка, тъй като изигра доста мачове и през лятото"

"Конкуренцията в атакуващ план е наистина жестока. Въпреки, че Бербатов не бе титуляр в някои от мачовете, той още има много важна роля в отбора. Дими е нашият голмайстор и през миналия сезон вкара 22 важни гола - това не трябва да се забравя", завърши Руни.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар