понеделник, 22 август 2011 г.

Героичен ЦСКА удържа победа в Каварна с 2:1

ЦСКА победи с 2:1 като гост Калиакра на градския стадион в Каварна, в мач от третия кръг на "А" група, изпъстрен с цели 8 жълти и два червени картона.
По този начин "червените" записаха трета победа от 3 мача, а Калиакра остана без спечелена точка до момента.
"Армейците" поведоха рано с два чисти гола, след фантастични попадения на Тодор Янчев и Грегъри Нелсън. Десетина минути преди края на първата част Адемар получи директен червен картон и така ситуацията на терена се промени.
Двайсетина минути след подновяването на играта Калиакра намали, а четвърт час преди края напречната греда спаси домакините след мощен снаряд на Спас Делев, който бе изгонен пет минути преди края, заради втори жълт картон.

Срещата започна с атака на домакините, които стартираха със самочувствие. Играта бе много изравнена, а двата отбора показаха, че имат желание да се атакуват.
В първите минути румънецът Янис Зику опита технично изпълнение на пряк свободен удар с левия крак, но топката премина много неточно над напречната греда на домакините.
После Петков и Филипов опитаха удари за отбора на Калиакра, но и двата опита на футболистите на тима от Каварна бяха много неточни и предизвикаха смях сред малцината зрители по трибуните.
В първите двайсетина минути Калиакра бе по-активният отбор, но така и не се стигаше до чисто голово положение, нито до точен удар към една от двете врати, въпреки сравнително високото темпо на срещата.
В 23-тата минута Иван Бандаловски се включи отдясно и центрира чудесно към наказателното поле на домакините и капитанът на ЦСКА Тодор Янчев намери топката от точката на дузпата, при това от воле, с левия крак, вкарвайки разкошно попадение за своите.
Три минути по-късно Румен Трифонов блесна с прострелно центриране по земя, но никой от неговите съотборници не успя да засече кълбото и опасността премина.
В 31-та минута Грегъри Нелсън прикова погледите върху себе си. Тъмнокожият футболист на ЦСКА се пребори мъжки за една топка на тъчлинията, напредна бързо отдясно, навлезе в наказателното поле на съперника и с много хубав шут с левия крак не остави абсолютно никакви шансове на Цветан Димитров.
Пет минути по-късно Адемар спъна Герасим Заков и защитникът на гостите получи директен червен картон, тъй като Заков оставаше сам срещу Райс Мболи. Антон Петров се нагърби с изпълнението на прекия свободен удар, но топката премина на метър над вратата на гостите.
Малко преди края на първата част Спас Делев получи хубав пас и остана очи в очи срещу Цветан Димитров, но нисичкият стрелец от село Ключ показа неточен мерник и пропусна, шутирайки право в тялото на вратаря.
След това Раденцов центрира към наказателното поле на ЦСКА с левия крак и Ковачев нанесе удар с глава, но топката излезе много неточно в аут.
Първите минути на второто полувреме започнаха с ранни жълти картони на Яшар и Спас Делев, а играта беше доста агресивна, твърда и на моменти дори груба.
В 65-тата минута, като от нищото, домакините стигнаха до попадение. След разбъркване в пеналта на гостите Детелин Димитров намери чудесно топката с левия крак, нанасяйки силен удар от воле с левия крак, от около десетина метра, с което интригата в мача се върна.
Четвърт час преди края Спас Делев опита далечен шут, от около 25 метра, като топката срещна напречната греда на вратата на домакините.
В 85-тата минута Спас Делев получи втори жълт, респективно - червен картон и трябваше да напусне терена. Така ЦСКА остана на игрището с 9 души и Калиакра имаше предимство да доиграе двубоя с двама футболисти повече на градския стадион в Каварна.
Все пак "армейците" устискаха и така те регистрираха своята трета победа в три мача от началото на кампанията в "А" група.
Калиакра - ЦСКА  1:2
0:1 Янчев - 23'
0:2 Нелсън - 31'
1:2 Д. Димитров - 65'

Директен червен картон:  Адемар - 36'
Втори жълт (червен) картон:  Делев - 85'

Калиакра: Димитров, Петров, Д. Димитров, Яшар, Раденцов, Байчев, Райчев (А. Димитров - 52'), Ковачев, Петков, Цв. Филипов (Г. Филипов - 57'), Заков (Чавдаров - 79')
ЦСКА:  Мболи, Халилович, Бандаловски, Адемар, К. Стоянов, Трифонов, Янчев (П. Стоянов - 46'), Галчев, Делев, Нелсън (Крачунов - 92'), Зику (Дечев - 83')

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар