понеделник, 28 февруари 2011 г.

"Бирмингам" спечели "Карлинг къп" след 2:1 над "Арсенал"

"Бирмингам" спечели "Карлинг къп"
Футболистите на "Бирмингам" спечелиха Карлинг къп. На финала сините победиха с 2:1 сочения като фаворит "Арсенал" след гол в 89-ата минута.



неделя, 27 февруари 2011 г.

Славната армейска чета смачка сините джуджета

ЦСКА удари с 3:1 Левски на "Герена"
ЦСКА удари с 3:1 Левски на "Герена" и меко казано се подигра с вечните си съперници. Това бе първа победа за армейците срещу "сините" от от 20 септември 2009 година, но този успех най-вероятно ще спре шампионските амбиции на Гонзо и компания.



събота, 26 февруари 2011 г.

"Манчестър юнайтед" вкара четири гола като гост на "Уигън"

"Манчестър юнайтед" се наложи убедително над "Уигън" с 4:0
"Манчестър юнайтед" се наложи убедително над "Уигън" с 4:0 като гост и вече събра 60 точки на върха в Премиършип. Това беше най-резултатната победа за "червените дяволи" извън "Олд Трафорд" за последните десет месеца.



понеделник, 21 февруари 2011 г.

Барса едва измъкна победата срещу Атлетик Билбао

Барселона
Барселона бе близо до трети пореден провал, но с гол към края на Лео Меси успя да надделее над Атлетик Билбао в мач от 24-я кръг на испанската Примера Дивисион.



Жан-Баптист Гранж донесе първа титла за Франция в слалома от 41 години

Французинът Жан-Баптист Гранж спечели първата световна титла за Франция в слалома
Французинът Жан-Баптист Гранж спечели първата световна титла за Франция в слалома от 41 години в последния старт от първенството на планетата по ски-алпийски дисциплини в Гармиш-Партенкирхен.



неделя, 20 февруари 2011 г.

"Евертън" отстрани "Челси" от ФА къп след дузпи

Футболистите на "Евертън" отстраниха "Челси" от ФА къп
Футболистите на "Евертън" отстраниха "Челси" от ФА къп и се класираха за петия кръг на надпреварата. "Карамелите" стигнаха до 1:1 в края на второто продължение и след това спечелиха с 4:3 при дузпите, като детронираха носителя на отличието.



ЦСКА обяви, че Виданов отива под наем в "Рапид" (Б)

Защитникът на ЦСКА Павел Виданов
Защитникът на ЦСКА Павел Виданов ще играе до края на сезона в "Рапид" (Букурещ). Червените обявиха, че юношата на клуба ще бъде преотстъпен в румънския състав.



Американецът Тед Лигети спечели гигантския слалом на световното по ски

Американецът Тед Лигети спечели гигантския слалом на световното по ски
Тед Лигети спечели гигантския слалом при мъжете на световното първенство по ски - алпийски дисциплини, което се провежда в германския курорт Гармиш-Партенкирхен, и донесе първи златен медал за САЩ от шампионата.



Ясен Петров: Готови сме за победа над ЦСКА

Ясен Петров: Готови сме за победа над ЦСКА
"Няма как да не съм доволен от подготовката. Изиграхме голям брой контроли, а последните три от тях бяха срещу водачи в съответните първенства. Имаме яснота за стартовия състав срещу ЦСКА, но има още време до 26-и февруари. Всички в отбора са здрави и са готови за победа в мача", каза треньорът на "Левски" Ясен Петров след прибирането на отбора от Кипър, където сините проведоха зимния си тренировъчен лагер.



четвъртък, 17 февруари 2011 г.

"Арсенал" изненада "Барселона" с късно пробуждане

Лондонският "Арсенал" изненада "Барселона"
Лондонският "Арсенал" изненада "Барселона" с два късни гола и спечели с 2:1 първия от двубоите помежду им от 1/8-финалите на Шампионската лига. Барутът на "артилеристите" сякаш съхнеше в продължение на 75 минути, за да избухне в самия край на мача и да направи реванша интересен и дори непредсказуем. По същия начин тимът на Арсен Венгер узряваше за силните мачове в последните години.



сряда, 16 февруари 2011 г.

Армстронг потвърди, че слага край на кариерата си

Седемкратният победител в Тур дьо Франс, американският колоездач Ланс Армстронг каза, че завинаги е приключил кариерата си.
Седемкратният победител в Тур дьо Франс, американският колоездач Ланс Армстронг каза, че завинаги е приключил кариерата си.



УЕФА може да накаже сурово Дженаро Гатузо

УЕФА започна разглеждане по случая с поведението на полузащитника на "Милан" Дженаро Гатузо, който нападна помощник-треньора на "Тотнъм" Джо Джордан в двубоя от Шампионската лига.

Футболната централа може да наложи сурово наказание и да му забрани да играе за дълъг период, се казва в съобщение на сайта на ФИФА. Дисциплинарната комисия към УЕФА ще се събере на 21 февруари и ще обсъди подробно случая.

Италианският халф беше в центъра на вниманието на няколко инцидента. Гатузо няколко пъти размени реплики с нападателя на "шпорите" Питър Крауч. През второто полувреме посегна на Джордан покрай страничната линия, а след края на двубоя, когато емоциите напълно надделяха, отиде при него и го удари с глава.

Гатузо се извини за постъпката си и каза, че поема отговорността за действията си. "Не исках с никого да се карам, но бях много изнервен и постъпих глупаво. Ще изчакам решението и ще понеса наказанието, каквото и да е то", заяви той.

Мениджърът на "Тотнъм" Хари Реднап каза, че Гатузо е "изгубил разсъдъка си". Той допълни, че УЕФА трябва да разгледа в детайли и ситуацията с грубото нарушение на Матийо Флимини срещу Ведран Чорлука, което е трябвало да се накаже с червен картон.

Източник dnevnik.bg


Алберто Контадор е невинен, но с нарушен имидж

Трикратният победител в "Тур дьо Франс" Алберто Контадор
Трикратният победител в "Тур дьо Франс" Алберто Контадор заяви, че имиджът му няма да може да бъде възстановен, въпреки че беше оправдан по обвиненията в употреба на допинг.



Анди Мъри ще търси нов спонсор

Тенисистът Анди Мъри
Тенисистът Анди Мъри е изправен пред ново предизвикателство. Той ще трябва да си осигури нов спонсор, след като договорът му с шотландската компания за минерална вода Highland Spring е прекратен, съобщава вестник "Хералд Скотланд".



Алекс Фъргюсън: Рууни и Бербатов трябва да играят по-добре при гостуванията

Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Алекс Фъргюсън
Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Алекс Фъргюсън призова двамата си нападатели Уейн Рууни и Димитър Бербатов да играят много по-добре при гостуванията, защото със силните си изяви те правят разликата срещу останалите отбори.



Подкуп от 50 млн. долара може да сложи край на ерата "Екълстоун"

ерата "Екълстоун" във Формула 1
Подкуп от 50 милиона щатски долара може да сложи край на ерата "Екълстоун" във Формула 1. Собственикът на шампионата CVC Capital Partners, ръководена от британеца, стартира собствено разследване за корупция след ареста на бивш банкер в началото на годината.



"Арсенал" посреща "Барселона" в първи 1/8-финал от Шампионската лига

"Арсенал" посреща "Барселона" в първи 1/8-финал от Шампионската лига
Финалистите от Шампионската лига през 2006 г. "Арсенал" и "Барселона" ще се изправят в нов сблъсък един срещу друг тази вечер в първа осминафинална среща от турнира.



Великият Раул сложи нова корона


Великият Раул сложи нова корона
Раул излезе на първо място във вечната ранглиста на всички евротурнири по отбелязани голове – 71. Това стана след като нападателят вкара изравнителния  за Шалке срещу Валенсия в мач от Шампионската лига, завършил наравно 1:1.



ЦСКА обясни защо не плаща

ЦСКА обясни защо не плаща задълженията си към "Сливен" и "Черноморец" (Бургас)
ЦСКА обясни защо не плаща задълженията си към "Сливен" и "Черноморец" (Бургас) в официална декларация, публикувана на интернет страницата си. Клубът заяви, че няма задължения към "Пирин" (Благоевград), "Миньор" (Перник) и "Вихрен" (Сандански).



"Тотнъм" победи "Милан" на "Сан Сиро" в Шампионската лига

"Тотнъм" победи "Милан" с 1:0
"Тотнъм" победи "Милан" с 1:0 като гост в мач от осминафиналите на Шампионската лига. Единствения гол в срещата вкара Питър Крауч в 80-ата минута след добър пробив отдясно на Ленън. В 94-ата минута изравнителен гол на Ибрахимович беше отменен заради засада.



вторник, 15 февруари 2011 г.

Фулъм спести на Челси смъртоносно наказание

Фулъм спести на Челси смъртоносно наказание
Челси извади зверски късмет и не загуби гостуването си на Фулъм днес, но за сметка на това загуби и малкото останали шансове за титлата. Двата тима завършиха 0:0, а "сините" записаха нов ялов мача с Фернандо Торес в атака.



понеделник, 14 февруари 2011 г.

Барса е най-добър отбор в Европа за първото десетилетие на XXI век

Испанският шампион Барселона е най-добрият отбор в Европа за първото десетилетие на XXI
Испанският шампион Барселона е най-добрият отбор в Европа за първото десетилетие на XXI век според Международната федерация за футболна история и статистика.



Боливия отказа мача с България

Боливия отказа мача с България
Приятелските футболни мачове на Боливия с Финландия и България, насрочени за март в Турция, са отменени, след като ФИФА съобщи, че разследва две срещи, изиграни в Анталия миналата сряда, предаде Reuters, позовавайки се на Боливийската федерация по футбол, предаде АСН.



Феномена Роналдо казва сбогом на футбола

Живата легенда на бразилския и световния футбол Луиш Назарио да Лима - Роналдо
Живата легенда на бразилския и световния футбол Луиш Назарио да Лима - Роналдо реши да сложи край на своята славна кариера.



Алекс Фъргюсън, Гарет Бейл и бъдещето на "Манчестър юнайтед"

 Гарет Бейл
Мениджърът на "Манчестър юнайтед" сър Алекс Фъргюсън обяви, че клубът ще трябва да похарчи пари през лятото, след като не е успял да вземе желания играч през януари.



неделя, 13 февруари 2011 г.

Кубрат Пулев постигна поредната си победа

Кубрат Пулев постигна поредната си победа
Българският професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев постигна 11-та победа в кариерата си - по точки срещу Ярослав Заворотни /Украйна/ на международна гала-вечер в Хернинг, предаде БТА.



ФИФА разследва контролата България - Естония

ФИФА е започнала разследване на контролата между националните отбори на България и Естония.

Срещата се игра в сряда в Турция и завърши при резултат 2:2 след четири гола от дузпи. Още на следващия ден президентът на Естонския футболен съюз (ЕФС) Айвар Похлак заяви, чеприятелският двубой може би е бил манипулиран от главния съдия Крисчан Шелмежи.

"ФИФА се свърза с нас и изиска пълен доклад от Българския футболен съюз (БФС) и обясни, че ще получи такъв и от ЕФС. Ние ще окажем съдействие на централата", заяви анонимен представител на БФС за "Ройтерс".

В петък президентът на БФС Борислав Михайлов призна, че "има известни съмнения около главния съдия на мача". Съществува и известно объркване кой точно е бил реферът в двубоя.

Според официалната информация от футболните централи на България и Естония, това е унгарецът Крисчан Шелмежи, но според шефът на унгарските съдии Ласло Вагнер и местните медии това е бил Колош Ленгиел.

"Шокиран съм, защото не получихме писмо с искаме на разрешение тези съдии (Шелмежи, Ленгиел и Янош Ксак) да ръководят контролата. Мога да кажа, че тези тримата няма да водят повече мачове, докато съм шеф на съдийската комисия", каза той пред БНР.

В четвъртък говорителят на ЕФС Микел Уйболехт обясни, че централата е имала опасения за евентуалното манипулиране на срещата и обвини агенцията, която я е договорила.

"Приятелският мач бе договорен от агенция, с която ние не искаме повече никога да работим. Имахме сигнали, че може да има манипулация и преди самия мач, и съмненията се потвърдиха с хода на двубоя. Същата агенция организира Латвия - Боливия - мач, който приключи по подобен начин - 2:1, като и трите гола паднаха от дузпи", обясни тогава Уйболехт.

Източник dnevnik.bg


Галатасарай поиска Стилиян Петров

Турският гранд Галатасарай ще се опита да привлече през лятото българския капитан на Астън Вила Стилиян Петров, твърди таблоидът "Мирър".

31-годишният халф определено не е сред любимците на мениджъра на "Виланите" Жерар Улие и французинът дори го извади от групата за вчерашния мач срещу Блекпул.

Според последни информации от истанбулския колос са отправили запитване за Петров през януари, но тогава не се е стигнало до негов трансфер в клуба.

"Мирър" обаче твърди, че през лятото турците ще излязат с конкретна оферта за опитния футболист и ще го привлекат в състава си.

Към днешна дата Галатасарай се представя много слабо в турската Суперлига и заема незавидното 8-о място в класирането.
Треньорът на тима в момента е румънската легенда Георге Хаджи.

Източник gol.bg


събота, 12 февруари 2011 г.

Държавата вади 2 млн. за Световната купа по ски

Държавата ще подкрепи с 2 050 000 лв. организацията на стартовете от Световната купа по ски за мъже в Банско (26-27 февруари). Останалите 2 950 000 лв. от бюджета на състезанието са от спонсори на БФски. 

"1 950 00 лв. са от Министерството на спорта, а други 100 000 лв. - от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Специална комисия е разгледала финансовата обосновка на разходите", уточни пред журналисти премиерът Бойко Борисов след среща с шефа на БФски Цеко Минев, министъра на финансите Симеон Дянков и министъра на спорта Свилен Нейков.


Стартовете са на писта "Бъндерица". На 26 февруари е суперкомбинацията (супергигантски слалом и слалом), а на 27 февруари е специалният слалом. От вчера се продават билетите.

В Банско ще карат най-добрите скиори в света, начело с носителя на големия кристален глобус за 2010 г. Карло Янка (Швейц), а също олимпийските шампиони от Ванкувър 2010 Боде Милър (САЩ) и Аксел Лунд Свиндал (Нор). 

До момента са получени заявки от 299 състезатели, треньори и технически персонал, за които ще организират 2 чартъра. Стартовете в Банско са първите след Световното на алпийците от 8 до 20 февруари в Гармиш-Партенкирхен (Гер). 
Има голяма вероятност Ивица Костелич (Хърв) да стане на практика носител на Световната купа за 2011 г. точно в Банско. 

Източник gol.bg


Робърт Кубица с тежка катастрофа

Робърт Кубица е откаран в тежко състояние в болница, след тежък инцидент по време на Рали в Италия.

Полският пилот на Рено се е състезавал в Рали Ронде ди Андора. Още в първата отсечка колата му Шкода Фабиа се е преобърнала извън пътя.

Кубица е бил транспортиран веднага с хеликоптер в местна болница, като се съобщава за тежки контузии. Според полски медии, цитирани от Евроспорт, той е счупил на няколко места дясната си китка.

Навигаторът му Якуб Гербер се е отървал без никакви контузии. "Добре съм", е написал той в своя фейсбук профил.

Инцидентът поставя под сериозна въпросителна участието на Кубица в предстоящия сезон във Формула 1. Той е лидер на отбора на Рено. 
Интересно ще бъде да се види кой би бил негов заместник, в случай че Кубица не може да започне от първото състезание. През зимата френският тим трябваше да избира между Кими Райконен и подпомаганият от руски спонсори Виталий Петров и в края на краищата изборът падна на руснака. Сега обаче липсата на Кубица може да върне на дневен ред името на Кими Райконен.

Източник gol.bg


Ким Клайстерс отново покори световния тенис връх


След 5-годишна пауза Ким Клайстерс отново стъпи на световния връх. Това стана факт след като днес белгийката победи Йелена Докич с 6/3, 6/0 в среща от четвъртфиналната фаза на престижния тенис турнир в Париж с общ награден фонд 618 000 долара.
Така от идния понеделник “мама” Ким ще измести Каролине Возняки от първото място в световната ранглиста, след като датчанката пропусна надпреварата във френската столица.
Началото на днешния двубой изобщо не предвещаваше подобна развръзка, след като австралийката започна много мощно срещата и успя да си осигури аванс от 3/0, но оттук нататък започна наказателната акция на белгийката, която спечели следващите 12 гейма и с това сложи точка на спора след само 52 минути игра.
Така в опит да попадне в заключителния двубой за трофея Клайстерс ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между Кая Канепи и Доминика Цибулкова, които играят в момента.
Съперничките в другия полуфинал са ясни и това са Петра Квитова и Бетани Матек-Сандс, отстранили по-рано днес, съответно Янина Викмайер и Андреа Петкович.
Всички резултати:
Париж
четвъртфинали:
Ким Клайстерс66
Йелена Докич30
Бетани Матек-Сандс726
Андреа Петкович663
Петра Квитова567
Янина Викмайер736

Източник gol.bg