четвъртък, 31 март 2011 г.

Предотвратен е бомбен атентат на футболно дерби в Германия

Немската полиция е успяла да предотврати бомбен атентат на мача между "Борусия" (Дортмунд) и "Хановер 96" на "Сигнал Идуна парк". Арестуван е 25-годишен мъж, който е заподозрян като организатор на атентата. Мотивите му се неясни.

Вестник "Билд" съобщи, че полицията е намерила две дупки - една близо до Крефелд, друга в близост до стадиона на лидера в Бундеслигата, където са били скрити оръжия и експлозиви. Според "Фокус" са открити три съмнителни предмета в близост до стадиона.

Арестуваният мъж е бил прихванат, след като е отправил предупреждения за възможни атаки в Германия. Той дори споменавал стадиона на "Борусия" като възможна цел. Полицаите намерили в апартамента му в близост до стадиона съмнителните предмети. Все още не е ясно дали предполагаемите бомби са били действащи.

Дербито на кръга в Бундеслигата между "Дортмунд" и "Хановер" в събота от 16.30 часа ще се проведе според предварителен план. Полицията съобщи, че зрителите могат да се чувстват спокойни за сигурността си. В момента интересът към домакинските мачове на "Борусия" е огромен заради убедителното лидерство в първенството

Източник dnevnik.bg


Девет ултраси на ЦСКА зад решетките

Девет ултраси на ЦСКА са били задържани и вкарани зад решетките. Това е станало в ранните часове на деня, като полицията е арестувала хулиганите от агитката на "армейците", разпознати от погрома над "Герена" по време на вечното дерби Левски - ЦСКА. 

До момента са разпознати от снимки и полицейски ленти над 30 от главните действащи лица във вандалските изстъпления. Задържаните ще бъдат изправени пред съда. Възможно е да бъдат осъдени по бързата процедура. 

Феновете са изведени от домовете си. Това е само първата акция на органите на реда, допълват от МВР. Има още заподозрени лица, но срещу тях все още няма събрани нужните доказателства.


В същото време се разбра, че между 100 и 2500 лв. глоба ще плащат запалянковците, които нарушават обществения ред по време на мачове и други спортни мероприятия и масови прояви в София. Това предвиждат промени в Наредбата за обществения ред, които ще бъдат гласувани на утрешното заседание на Столичния общински съвет.

За повторно нарушение в рамките на година глобата скача от 500 до 15 000 лв., се посочва още в предложението на зам.кмета по сигурността Иван Сотиров. 
Предвижда се пълна забрана за внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашила обществения ред, живота и здравето на присъстващите.

Източник gol.bg


Левски тресна с 2:0 ЦСКА за Купата на България

Юношите старша възраст на Левски (родени 1993) удариха с 2:0 връстниците си от ЦСКА в 1/2-финална среща за Купата на България. 

Срещата се игра на изкуствения терен на стадион "Георги Аспарухов". Левски поведе в резултата с гол на Чаворски. 

Второто попадение бе дело на Илия Мулин в 40-ата минута, който се разписа с глава след центриране от корнер.


През втората част темпото на игра падна и сините закономерно спечелиха двубоя, като на финала ще срещнат Литекс, който разби Славия с 5:1. Финалът на Купата на България ще се играе на 28-ми април, като стадионът все още не е ясен.


Спортно-техническият директор на Левски Георги Иванов сподели, че е доволен от победата на юношите. Гонзо подчерта, че има петима юноши, които се готвят с първия отбор на сините и имат голямо бъдеще. 

Той не се съгласи с мнението на селекционера на младежкия национален отбор, според когото няма достатъчно годни юноши на Левски и ЦСКА за представителния тим.


„Аз мисля, че има достатъчно класни кадри, които се подготвят в Левски. Това е лично мнение на треньора, което аз не приемам. Иначе съм доволен от победата днес – видя се, че момчетата се стараят, раздават се“, каза Иванов.

Източник gol.bg


Циркът "Базил де Карвальо" продължава, БФС присъди играча на Левски

Циркът с казуса "Базил де Карвальо" продължава с пълна сила. Днес от БФС са отказали на Локо (Пд) да картотекира играча и са го присъдили на Левски, тъй като той имал действащ договор със "сините". 

От "Герена" обаче отказват да вземат Карвальо и да платят на пловдивчани 250 000 евро за правата му. 

Шефовете на Левски на няколко пъти обявиха, че не желаят Карвальо и той нямал договор с тях, но от БФС обявиха друго. 


"До вчера от Левски твърдяха, че Карвальо няма официално подписан договор с тях. Нали помните скандала през зимата – как ни го върнаха и пропищяха, че имал контузия. После се отказаха от него и се кълняха, че не са подписвали нищо". 

"Как сега изведнъж се оказа, че той имал контракт със “сините”? Именно поради тази причина ние не можем да го картотекираме във футболния съюз". 

"Нашето желание беше Карвальо да играе още в предстоящия кръг срещу Славия. Но срещаме затруднения”, заяви административният директор на Локо Узунов.

 
Крайна дума по този безпрецедентен случай ще има ФИФА, която трябва да реши очевдино сложния казус с Карвальо.


Източник gol.bg


Любо Пенев: Матеус започва да ме дразни!

Националният ни състезател по футбол Николай Бодуров, който бе в групата на България за евроквалификацията с Швейцария, както и за контролата срещу Кипър, ще остане извън състава на Литекс за мача от 20-ти кръг на "А" група срещу Академик.

Причината е, че бранителят пропусна голяма част от тренировките на отбора. Той бе извикан в националния отбор, но не беше пуснат в игра от селекционера Лотар Матеус дори в приятелския мач с Кипър.

Това вбеси старши-треньорът на Литекс Любослав Пенев, който разкритикува германския специалист.

"За мен е редно всички футболисти, които се взимат на лагер-сбор, да участват в приятелския мач, защото играчите все още не са във ваканция, за да се разхождат по курортите в Кипър без да играят", започна своя коментар Пенев.

"Затова искам да изпратя едно послание на националния селекционер, защото това не се случва за първи път и леко започва да ме дразни. Ще изчакам отговора на това и тогава ще допълня и други неща", продължи Чичовото.

"Искам само да върна малко лентата назад. Нямам нищо против да се взимат наши играчи, но не е лошо, дори бих казал е задължително, освен да изграждаме личната визитка, да изграждаме и визитката на националния отбор", завърши наставникът.

Пенев беше категоричен, че Литекс няма да подцени "студентите" и че в лагера на тима мислят само за мача срещу Академик.
След това ловчанлии приемат Левски за купата на България и ЦСКА за първенството. 

Източник gol.bg


Нови коли за играчите на Левски, гледат им книжките

На Герена решиха да поглезят своите футболисти, като им осигуриха луксозни автомобили, марка "Ситроен", с които играчите да се придвижват из улиците на София. 

Това даде повод на състезателите да си разменят шеги и закачки. Най-много майтапи отнесоха чужденците. Футболистите на Левски се посмяха доста на гърба на холандския полузащитник Сержиньо Грийн. 

На халфа му бе поискана шофьорската книжка от ръководството, за да не се повтори случаят с Гара Дембеле. Както е известно, през месец декември французинът бе спипан да кара пиян и при проверката на КАТ се оказа, че свидетелството му за правоуправление е фалшиво. 


От ръководството на Левски съобщиха, че ще предприемат мерки, които ще сложат край на безразборното трошене на сектор "Г" на стадион "Георги Аспарухов". 

В понеделник ще започне ремонт на блока за гости, който буквално бе изкъртен от феновете на ЦСКА по време на вечното дерби.


"Подписахме договор за ремонта в сектор "Г". Той ще започне до няколко дни и би трябвало да приключи в края на април. Сериозен ремонт ни чака, тъй като ще ни излезе 46 000 лв.", призна Костадин Баждеков.


Новият бетон няма да може да бъде къртен. Ще има и нови, негорими седалки. 

Източник gol.bg


Интер дава 35 милиона евро за Гансо, Милан ги цакат с 50

Задава се истинска война между Милан и Интер за Гансо, съобщи "Кориере дело спорт".

Двата гранда искат да привлекат талантливия полузащитник на Сантос Пауло Енрике Чагас де Лима или както в Бразилия наричат новия си талант - Гансо (Гъсока) и шефовете им се надпреварват да дават пари за възможността младата надежда на световния футбол да е в редиците им.

Гансо изпълнява ролята на атакуващ полузащитник и според анализаторите стилът му на игра е ярък пример за типичната "десятка".

Великолепен плеймейкър, с отлична ориентация на терена, невероятен усет за играта, съотборниците и съперниците, заради което пасовете му са брилянтни, знае винаги кога да подаде и кога - да задържи топката, знае как и към кого трябва да отправи паса. Въпреки своите 21 години, Гансо играе изключително грамотно, има ювелирна техника и умее да бие както с десния, така и с левия крак. Ударът му е силен и по-важното - точен. Той е щатният изпълнител на наказателните удари в бразилския гранд.

Наскоро "О'Глобо" писа, че Интер иска Гансо вкупом с Неймар. Но президентът Масимо Морати реши, че тандемът ще му струва много, затова изпрати хора в Бразилия, които да преговарят единствено за Гансо, като предлагаше за него сумата от 35 милиона евро.

Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани пък смята да позлати бразилците и е готов да даде цели 50 милиона евро за подписа на 21-годишния техничар.

Източник gol.bg


Продажбата на "Рома" вече е договорена

Собствениците на италианския "Рома" семейство Сенси и "Уникредит" са постигнали "основна договореност" за продажбата на футболния клуб с кандидат-купувача Томас Дибенедето, съобщиха двете страни.

Американският инвеститор, който е съдружник в компанията New England Sports Ventures и има миноритарен дял в бейзболния "Бостън ред сокс", е в Рим от началото на седмицата и води преговорите за придобиването на отбора.

"Италпетроли", "Уникредит" и Дибенедето съобщават, че с преговорите в Рим през последните няколко дни беше постигнато основно споразумение за придобиването на контрола над "Рома", гласи съобщението на собствениците.

"Базирана на тази договореност, продажбата ще бъде завършена с разпределение на 60% от акциите за Дибенедето и 40% на "Уникредит". Запазва се възможността "Уникредит" да продаде своите дялове на други стратегически италиански инвеститори", се казва в съобщението.

В следващите дни основната цел на преговорите ще бъде оформянето на крайния вариант на договора за продажбата на "Рома", в който влизат поемането на задължения за укрепването и развитието на клуба.

"Окончателното подписване на контракта се очаква да стане в следващите 20 дни, в които Дибенедето трябва да представи финансови гаранции. Преди това да се случи, няма да разкрием повече детайли около съдържанието на споразумението", се казва в съобщението на собствениците.

Дибенедето вече отпътува за САЩ и ще се върне в Италия, когато адвокатите на двете страни оформят юридически сделката. Според информациите в италианската преса инвеститорът ще плати 150 милиона евро за въпросните 60% от акциите.

"Не може да подпишем сега, но нещата вървят добре. Уточнили сме всичко по финансовите въпроси. Нямаме различия между исканото от нас и предложената цена", коментираха представители на "Уникредит". Банката е кредитор на "Италпетроли", собственост на фамилията Сенси, която държи 2/3 от акциите на клуба от 1993 г.

Източник dnevnik.bg


В "Ред бул" намекнаха за смяната на Уебър с Хамилтън

Спекулациите около съвместното бъдеще на шампиона "Ред бул" и пилота на "Макларън" Люис Хамилтън продължат.

Този път те бяха засилени от спортния съветник на отбора Хелмут Марко, който заяви, че англичанинът винаги трябва да е вариант за екипа. Той намекна, че Себастиан Фетел и Хамилтън може да станат съотборници още през 2012 г. в зависимост от представянето на Марк Уебър през настоящия шампионат.

"Първо трябва да видим как ще протече сезонът за Марк и какво ще реши той", каза пред "Шпорт Билд" Марко. Фетел вече продължи договора си с "Ред бул" до края на 2014 г., докато този на австралиеца е до края на годината.

Отношенията на Уебър с покровителя на младия германец се изостриха около събитията в състезанията на "Истанбул парк" и "Силвърстоун", за които настоящият световен шампион получи по-голяма подкрепа от екипа.

"Със своята скорост и агресия Хамилтън винаги трябва да бъде тема на разговор. Философията ни е винаги да имаме най-бързите пилоти, събрани заедно в нашия отбор", допълни Марко, който е дясната ръка на собственика Дитрих Матешиц.

Хамилтън вече беше похвален като "чудесен пилот" от изпълнителния директор на "Ред бул" Кристиан Хорнер, но той отхвърли възможността британецът "скоро" да кара за неговия екип.

След Гран при на Австралия самият Хамилтън заяви, че е посветен на "Макларън", но ще бъде дълго време във Формула 1 и "човек никога не знае накъде ще го отвее вятъра".

Източник dnevnik.bg


"Бернабеу" вече няма да слуша Шакирa

Зрителите на "Сантиаго Бернабеу" вече няма да слушат песни на Шакира преди мачовете на любимия си Реал Мадрид, предадоха испанските медии.
По всяка вероятност бойкотът към колумбийската изпълнителка е заради връзката й с футболиста на Барселона Жерард Пике.

Два часа преди всеки мач на Чамартин звучат популярни песни, които да забавляват дошлите по-рано зрители.
Шакира вече официално обяви връзката си с каталунския бранител посредством социалните мрежи Facebook и Twitter.

Източник sportal.bg


сряда, 30 март 2011 г.

Луис Суарес: Все още не съм герой в Ливърпул

Уругвайската звезда на английския гранд Ливърпул Луис Суарес предупреди феновете да не го идолизират все още, тъй като той не се чувства герой на "Анфийлд" поне към този момент.

Бившият капитан на Аякс направи феноменални неща с екипа на "Червените" и бе избран от феновете за най-добър футболист на клуба за месец март и то след само два изиграни мача.

"Това, че феновете вече пеят името ми, е нещо наистина страхотно. Има обаче още много време, докато стана истински герой за Ливърпул. Все още е твърде рано да бъда идолизиран", заяви Суарес.

"Феновете играят много важна роля в нашия клуб. Не мога да разбера какво точно пеят, но знам, че става въпрос и за моето име. Това е важно за мен. Хубаво е да виждам, че нашите привърженици са щастливи", добави уругваецът.

Източник gol.bg


Емануелсон: Няма да напускам Милан

Универсалният халф на италианския гранд Милан Урби Емануелсон се изсмя на информациите в италианската преса, че ще напусне клуба след края на сезона.

На Апенините плъзнаха слухове, че е възможно холандският национал да си тръгне от "Сан Сиро" през лятото и да пробва късмета си на друго място.

"Тези слухове не ме притесняват, защото аз знам какъв е моят статут в Милан. Не е хубаво да чета подобни неща, че клубът не е доволен от мен", заяви лалето, който не обръща внимание на спекулациите по свой адрес.

"Хората в Холандия вече дори смятат, че съм направил грешка, преминавайки в този отбор, но това абсолютно не е така. Имам нужда от време за адаптация, италианското първенство е нещо ново за мен. Клубът от своя страна ми дава цялата подкрепа от която имам нужда", добави холандецът.

Левият халф каза още, че присъствието на сънародника му Кларънс Зеедорф в клуба е от голяма полза за него.

"Фактът, че има някой, който да ми помогне, е наистина нещо много хубаво, защото все пак аз съм още нов тук. Милан е много приятно място и никога не съм се чувствал самотен. Постепенно научавам италианския и вече разбирам някои неща", завърши бившият ас на Аякс.

Източник gol.bg


Ясен Петров призна: Левски няма лидер

Наставникът на Левски Ясен Петров призна, че в отбора на Левски няма лидер, който да поведе "сините" в напечените моменти.
Пловдивският Джанини даде своето мнение и за отчайващата форма на звездата на тима Гара Дембеле.
"Черната перла" на Левски няма нищо общо с головата машина от есента. През пролетния дял на шампионата френският ас не може да намери своето място на игрището и все още търси своя първи гол за календарната година.
“Дембеле е млад човек, за първи път му се случваше да има толкова много оферти и интерес към него, и мозъкът му се поразбишка малко през зимата", каза Петров пред "Дарик".
"Всеки отбор зависи от дадени играчи, дори и Манчестър Юнайтед", мъдро заяви Ясен.
"Когато Гара не играе, неговият заместник трябва да бележи", допълни младият специалист.
"Проблем е, че в момента няма изявен лидер, защото в трудните моменти именно той повежда отбора напред", продължи Пловдивският Джанини.
"Но ние не можем да направим такъв лидер, той сам трябва да изпъкне, да покаже, че ги има тези качества", завърши старши-треньорът на "сините". 
След загубата от ЦСКА във вечното дерби Ясен Петров бе пред изгонване, като в медиите се въртяха имената на неговите евентуални наследници на горещия стол на "Герена".
Сред спряганите треньори на Левски бяха Илиан Илиев и Краси Балъков, но после "сините" се изправиха на крака и започнаха да нижат победа след победа.

Източник gol.bg


Руни: Бербатов е най-добрият играч на Юнайтед за сезона

Уейн Руни, Уес Браун и Майкъл Карик дадоха ексклузивно интервю за клубното списание "Инсайд Юнайтед", в което Руни определи Димитър Бербатов за най-добрият футболист на Юнайтед за сезона.

На въпроса "кой е най-добрият футболист на Юнайтед за този сезон", Браун посочва Видич, като след него поставя Нани и Смолинг в класацията си.

Майкъл Карик се застъпва за Нани, заради головете и асистенциите на португалеца.

"Бих казал Берба. Той вкара много голове, някои от които бяха много важни. Нападателите трябва да се подкрепяме", казва с усмивка Руни, който единствен от тримата посочи Бербатов в личната си класация.

Карик не крие, че обича да спи по много преди големи мачове - нещо, което е правил още като младеж. Руни си представя как ще изглежда на терена, с какъв екип ще излезе, за да може да изгради в съзнанието си ситуацията, при която вкарва гол.

Според феновете на Юнайтед българският нападател е един от тримата футболисти, които ще се борят за приза за № 1 през сезона. Останалите двама са бранителят Неманя Видич и техничното крило Луиш Нани, който през този сезон е един от най-добрите играчи във Висшата лига.

Димитър Бербатов е едноличен лидер в листата на голмайсторите във Висшата лига на Англия, като Бербо има 20 гола - с два повече от втория Карлос Тевес и с цели 9 повече от намиращите се на трето място в подреждането при стрелците Бент, Керъл, Нолън и ван Перси.

Източник gol.bg


Ракетата с шокираща изповед: Извинявам се на феновете си

Трикратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан се извини на феновете, които го подкрепяха по време на днешния му мач срещу Райън Дей.
Ракетата загуби с 2-5 фрейма, като за пореден път показа липса на желание за игра и само отбеляза присъствие. Рони бе причина светът на снукъра да види нещо много рядко срещано - при грешка на Дей публиката буквално избухваше в екстаз, радвайки се, че Ракетата излиза на масата.
В спорт с дългогодишни традиции като снукъра подобна реакция на публиката се счита като непристойна, но китайските фенове на играта продължаваха да реагират по същия начин до самия край на срещата, като не спряха да подкрепят своя любимец с мощни викове и здрави аплодисменти.
След загубата си от днес, Рони увеличи серията без победа в телевизионен ранкинг турнир, която започна от септември миналата година.
"Наистина съм много разочарован от себе си. Знам, че получих невероятна подкрепа от феновете в Китай, но чувствам, че ги предадох. Същото важи и за последните две-три години, когато не взех участие на турнира", каза Ракетата.
"Последните две години са най-лошите в кариерата ми. Не съм играл по-лошо. Тъжно ми е за феновете ми. Ще е хубаво ако отново играя добре и постигам високо ниво на игра, за да зарадвам хората, които ме подкрепят", продължи О'Съливан.
"Когато играта ми не се получава, просто не се получава. Нямам никакви извинения, просто не играя добре и не постигам добри резултати", допълни английският майстор.
Последната победа на Рони в телевизионна фаза на ранкинг турнир бе срещу Питър Ебдън по време на турнира Уърлд Оупън. Оттогава Ракетата отпадна последователно на Ю Кей, Мастърс, Уелш Оупън и сега на Чайна Оупън.
Рони изобщо не се появи на Джърман Оупън, с което вбеси шефа на снукъра Бари Хърн, тъй като Ракетата съобщи решението си в последния възможен момент.
"Моята форма не е добра. Не мога да направя нищо по въпроса, просто ще се опитам да играя по-добре", продължи Рони, който прави кошмарен сезон и в момента е под №10 в света.
При още един такъв сезон Рони със сигурност ще изпадне от Топ 16, възможно е дори на изхвърчи от Топ 32, което би било сензационно.
"Разочароващо е, всичко това е толкова разочароващо за мен. Не мога да щракна с пръст и да променя нещата. Изобщо не ми е весело. Не знам още колко време ще издържа, играейки по този ужасен начин", заяви Рони, хвърляйки в ужас своите фенове.
"Преди време казах, че ще се откажа от снукъра, но не го направих. Не искам да изглеждам наивно, но просто не мога да продължа да играя по този начин. Няма да кажа, че ще се откажа от снукъра, но никога не се знае какво ще стане. Нещата за мен не изглеждат никак добре", продължи Ракетата.
"Сега искам да си отида вкъщи, ще го направя още утре. Имам нужда да се прибера у дома и да се видя със семейството си. Искам да се подготвя за Шефийлд, тъй като световното първенство наближава", допълни О'Съливан.
"Трябва да поздравя Райън за победата му. Той прави добър сезон и трябва да му отдадем заслуженото за успеха днес", благородно завърши своето изказване Рони.
В същото време Райън Дей остана много доволен от победата си срещу Ракетата.
"Радвам се, защото преди Уелш Оупън не бях побеждавал Рони, ето че през последните два месеца го направих два пъти. Хубаво е да го победиш, без значение кога и къде. На всеки турнир Рони е най-желан за побеждаване", каза Динамита.
"Рони е един от най-добрите играчи изобщо. Той удря топката толкова фино и и все още е страшно да играеш срещу него. Той не прави силен сезон, но все още е опасен за всеки един играч", бяха думите на Райън Дей.

Източник gol.bg


Базан донесе втори медал за България

Натурализираният българин Леонид Базан заслужи сребърен медал в категория до 66 килограма на Европейското първенство по свободна борба в германския град Дортмунд.

25-годишният дебютант загуби в спора за титлата от Джабраил Хасанов (Азебрайджан) с 0:2 части (0:2, 1:4).

Той донесе второ отличие за България от континенталния шампионат в свободния стил след вчерашния бронз на Анатолий Гуйдя в категория до 60 кг.
21-годишният Хасанов е световен шампион за юноши от Анкара 2009, а на световното първенство за мъже в Москва през миналата година той спечели бронзовото отличие.

Източник gol.bg


Голямото трио продължава напред в Маями

Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович се класираха за четвъртфиналите на турнира по тенис в Маями с награден фонд 4.5 милиона долара, след като преодоляха с лекота срещите си от четвъртия кръг в мъжката схема.
Федерер излезе на корта в 12.40 местно време, постигайки победа само за 52 минути над Оливие Рошу. Поставеният под номер 3 швейцарец победи белгийския си съперник без загубен сет при резултат 6:3, 6:1.
В следващия кръг той ще срещне французина Жил Симон и ако го преодолее, ще играе срещу Надал на полуфинал.
Испанският водач в световната ранглиста пък се справи с 6:1, 6:2 срещу украинеца Александър Долгополов, след като спечели 86 процента от разиграванията при първи сервис.
Той не допусна нито едно подаване за пробив и продължи на четвъртфиналите, където ще играе срещу чеха Томаш Бердих, отстранил с 6:3, 2:6, 7:6(4) германеца Флориан Майер.
Джокович от своя страна остана непобеден през 2011-а година.
Сръбският тенисист, който е номер две в световната ранглиста, отстрани сънародника си Виктор Троицки с 6:3, 6:2 в своята 21-а поредна победа от началото на сезона. На четвъртфиналите той ще срещне южноафриканеца Кевин Андерсън.
Единствената изненада поднесе американецът Марди Фиш, който отстрани аржентинския си съперник Хуан Мартин дел Потро със 7:5, 7:6(5). Той ще измести Анди Родик от мястото на най-високопоставен американец в световната ранглиста, ако победи испанеца Давид Ферер на четвъртфиналите.

Източник actualno.com


Мениджърът на Божинов: Валери иска да остане в "Парма"

Българският нападател Валери Божинов иска да остане в "Парма", заяви мениджърът на футболиста Джери Паломба.

Той потвърди за интесес на испански клуб към неговия клиент, за който се появиха информации, че е първодивизионният "Осасуна". Божинов обаче нямал желание да напуска "дуковете", въпреки че не получава много шансове за изява през този сезон.

"Има интерес от испански клуб. Фактът, че Валери подписа за 5 години, означава, че той иска да остане в "Парма". За брак за нужни двама, но мисля, че Валери ще продължи да играе с жълто-синята фланелка", коментира Паломба.

Президентът на "Парма" Томазо Джирарди направи сериозни инвестиции през лятото, за да откупи Божинов от "Манчестър сити", но нападателят почти не намира място в наложената схема от старши треньора Паскуале Марино. Според различни информации няколко отбора от Италия и Англия следят 25-годишния нападател.

Източник dnevnik.bg