неделя, 30 октомври 2011 г.

Майорка изтегли късата клечка - падна и се лошият Меси

С хеттрик на Лео Меси Барселона спечели убедителна победа с 5:0 срещу Майорка в мач от 10-я кръг на испанската Примера дивисион.

Аржентинецът вкара трите си гола още до 30-та минута. Интересното бе, че първото попадение бе от дузпа. Така Меси много бързо заличи неприятните спомени от пропуска от бялата точка срещу Севиля и головата си суша от последните три мача.

Четвъртото попадение бе дело на юношата на каталунците Исак Куенка, който се разписа в началото на второто полувреме, след подаване на Адриано. Бразилецът пък отчете с общо три асистенции.

В последните секунди на допълнителното време Даниел Алвеш взриви трибуните с уникален удар от 30 метра, който забоде топката до сглобката на гредите.





Във втората минута след центриране от корнер Сейду Кейта стреля интересно с глава след плонж на метър над земята, но вратарят успя да улови.

Гостите обаче малко изненадващо стигнаха първи до чисто голово положение. В 6-та минута след контраатака последва ниско центриране отляво и на 5 метра пред вратата Жоао Виктор направи непростим пропуск, засичайки неточно.

В 12-та минута обаче Барселона откри резултата след малко спорна дузпа. Адриано получи параболичен пас в наказателното поле и опита с глава да върне назад. Топката обаче се удари в ръката на тичащият до него Нсуе, но играчът на Майорка бе прекалено близо и трудно можеше да се говори за умисъл. Така или иначе съдията бе категоричен.

Зад бялата точка застана Лео Меси и публиката започна да го окуражава заради пропуска в последната минута срещу Севиля. Този път аржентинецът бе хладнокръвен и с неспасяем удар не остави шансове на Дуду Ауате. След гола Меси отиде при камерите и с отброяващ жест преброи до три, вероятно заканвайки се, че ще отбележи хеттрик.

Две минути по-късно резултатът можеше да стана 2:0, тъй като Давид Вия изскочи от неуспешния опит за изкуствена засада и излезе абсолютно сам срещу вратаря. След това обаче стреля право в тялото на Ауате.

В 21-та минута Меси като на шега вкара втори гол. Куенка отправи далечно центриране от крилото и на втората греда Адриано пробва удар от воле. Той не намери добре топката, но така вместо към вратата тя отиде към оставения непокрит Меси и той инстинктивно я засече с едно докосване в мрежата.

Малко по-късно Адриано се пробва да изработи нова дузпа, като след индивидуален пробив се прехвърли през препречения крак на съперник, но играчът на Майорка бе застанал статично и така се получи по-скоро сякаш Адриано търси съприкосновението.

Майорка изглеждаше изключително безидейна в тези моменти, но за сметка на това Барса сама опита да си създаде проблеми. Масчерано върна неразчетено с глава назад към Валдес и дебнещият Алваро пресече, но си поведе лошо топката и Валдес му я взе.

Лео Меси бе над всички и изведе чудесно Тиаго в наказателното поле, но той от леко странична позиция реши да подаде вместо да стреля директно и така пропусна възможността.

Секунди по-късно обаче гостите за трети път извадиха топката от мрежата. Дани Алвеш видя включилия се на скорост Меси и му даде центриране зад защитата, след което аржентинецът от въздуха засече спокойно с левия крак в мрежата. Така той изпълни заканата си да вкара хеттрик.

След Меси най-активният футболист на Барса бе Адриано и той също бе близо до това да се разпише. След центриране на Куенка топката бе изчистена лошо право на пътя на Адриано, който стреля от въздуха, но уцели паднал на земята защитник пред вратата.

В самия край на полувремето Сейду Кейта пробва топовен удар по земя от 25 метра, но прати топката на сантиметри от страничната греда.

Второто полувреме започна като първото - с неточен удар с глава на каталунците, в този случай дело на Тиаго, но неточно покрай вратата.

Пет минути след подновяване на играта резултатът стана 4:0 и голмайстор стана Исак Куенка, което бе дебютно попадение с фланелката на Барса за юношата на клуба. Той получи извеждащ пас от Адриано, който можеше да бъде пресечен от Чико, но защитникът успя само да докосне леко топката и тя стигна до Куенка, който елегантно заобиколи вратаря с единия крак и вкара с другия на празна мрежа.

В 55-та минута Меси изведе Куенка технично с петичка и последният падна след сблъсък със съперник, но съдията не сметна, че има нарушение за дузпа.

При друга атака Лео Меси изпробва силата на удара си извън наказателното поле, но прати топката над вратата.

Както много често прави през последните няколко сезона при убедителен резултат, Барселона свали значително оборотите. Едва в 78-та минута се наложи на Ауате да се намесва, след като Меси стреля мощно от пряк свободен удар.

В следващата атака Пике можеше да се разпише сред голмайсторите, след като полуволе на Алвеш отдалеч дойде при него и той отклони пред вратата, но защитник изби от голлинията.

Пет минути преди края Дани Алвеш даде точно центриране към Лео Меси в наказателното поле, той скочи високо и засече с глава, но от не чак толкова удобна ситуация не успя да я насочи опасно към вратата.

В 90-та минута иначе коректните до този момент гости извършиха брутално двойно нарушение срещу Меси, при което един играч го посече със шпагат, а друг падна отгоре му, удряйки го без да иска по главата.

Аржентинецът дълго лежа на земята, но все пак накрая стана без да има изгледи за контузия. И сякаш за да отмъсти за съотборника си, в последните секунди на мача Дани Алвеш сътвори нещо страхотно. Той пое топката от аржентинеца след фаула, напредна малко и с невероятен удар от 30 метра я забоде точно до сглобката на гредите.

Барселона - Майорка 5:0

1:0 Меси дуз. 12
2:0 Меси 21
3:0 Меси 29
4:0 Куенка 50
5:0 Алвеш 92


Барселона: Валдес, Алвеш, Абидал (45 Пике), Масчерано, Адриано, Бускетс (59 Пуйол), Кейта, Куенка, Тиаго, Меси, Вия (63 Деулофеу)
Майорка: Ауате, Сендрос, Чико, Рамис (46 Креспи), Бигас, Жоао Виктор, Марти (74 Касадесус), Тисоне (46 Цюверлон), Кастро, Нсуе, Алваро

Източник gol.bg


Фетел с 11-та победа през сезона

Себастиян Фетел спечели поредна победа във Формула 1, финиширайки първи в първата в историята Гран При на Индия.

Това бе 11-та победа през сезона за пилота на Ред Бул и общо 21-ва през сезона. На второ място финишира Дженсън Бътън, с което англичанинът увеличи преднината си пред съперниците си в борбата за второто място.

Трети и четвърти завършиха Фернандо Алонсо и Марк Уебър, докато Михаел Шумахер се пребори със съотборника си Нико Росберг за 5-то място.

Като цяло състезанието не предложи много емоции и изпреварванията бяха рядкост. Най-интересният момент 
бе предложен от Фелипе Маса и Люис Хамилтън, които за пореден път се блъснаха. Този път обаче англичанинът не бе виновен, но така или иначе пострада и завърши 7-ми. Маса пък отпадна.





На старта Фетел запази позицията си, а отзад 4-я Дженсън Бътън изпревари Фернандо Алонсо и Марк Уебър и излезе втори. Друг пилот, който успя да спечели позиции, бе Михаел Шумахер, който от 11-ти изскочи 8-ми.

Постепенно Фетел се откъсна с лека преднина пред Дженсън Бътън, докато отзад Марк Уебър започна серия от атаки срещу британеца, но без да успее да го изпревари.

Първи в бокса влязаха Уебър, Алонсо и Хамилтън в 17-та обиколка. При връщането си на пистата испанецът остана точно зад Михаеш Шумахер, но успя сравнително бързо да го изпревари и не загуби много време. Това му позволи да запази позицията си пред съотборника си Фелипе Маса, който влезе малко по-късно от него в бокса.

Лидерите Фетел и Бътън направиха своите спирания в бокса две обиколки по-късно. След връщането си на пистата дистанцията помежду им бе 4 секунди, докато третият Уебър бе на 5 секунди зад Бътън. Фернандо Алонсо  бе на три секунди зад австралиеца, а Маса и Хамилтън бяха на 5 секунди зад испанеца.

Маса и Хамилтън бяха залепени един зад друг и англичанинът опита изпреварване. Маса обаче му затвори вратата и така двамата се блъснаха и излетяха от пистата. Това бе пореден инцидент между тези двама пилоти, но може би първия, в който Хамилтън нямаше вина.

Въпреки катастрофата и двамата продължиха състезанието. По-потърпевшият пилот бе Люис Хамилтън, който счупи част от аеродинамичните си елементи и изостана до 9-та позиция зад Хайме Алгерсуари. Маса пък запази 5-то си място. След разследване на инцидента от страна на стюардите бразилецът бе наказан да мине през питлейна. Това обаче бе по-малкия проблем за Маса, който подобно на вчерашния инцидент в квалификациите, излезе леко извън шикана на един завой и счупи окачването на предното си ляво колело.

Хамилтън обаче продължи състезанието без проблеми и успя да изпревари Алгерсуари за вече 7-мата позиция. След това дистанцията до 6-я Шумахер бе 10 секунди.

В 38-та от общо 60 обиколки в бокса за своите втори смени на гуми влязаха Марк Уебър и Фернандо Алонсо и испанецът успя да излезе на трето място пред пилота на Ред Бул.

В 46-та обиколка в бокса влязоха Хамилтън и Росберг, като механиците на Мерцедес бяха нетипично бавни. Обиколка по-късно това направи и Бътън. Лидерът Фетел направи своето спиране в 48-та обиколка, но се върна без проблем пред Бътън.

Последният пилот от лидерите, който направи своето второ спиране бе Михаел Шумахер в 51-та обиколка. Това му позволи да се върне на пистата пред съотборника си Нико Росберг на 5-то място. От бокса на Мерцедес пък съобщиха по радиото на двамата си пилоти, че "са свободни да се борят, но да го правят чисто".
До края на състезанието обаче единствената интрига бе колко пъти Себастиян Фетел ще запише най-бърза обиколка. Той направи това три пъти в последните 5 обиколки.

Източник gol.bg


Реал Мадрид с пестелива победа в Сан Себастиян

С единствения гол на Гонсало Игуаин Реал Мадрид спечели минимална победа с 1:0 като гост на Реал Сосиедад в мач от 10-я кръг на испанската Примера Дивисион.

Аржентинецът се разписа още в 9-та минута след асистенция на Фабио Коентрао. След това обаче мадридчани не показаха почти нищо от онази игра, с която вкараха 28 гола в последните 7 мача.

Домакините обаче също не показаха нищо особено в атака и така мачът логично приключи при този резултат.

След победата Реал Мадрид излезе начело в класирането в Примера Дивисион, но утре Леванте може да си върне лидерството, ако победи Осасуна като гост.






Мачът очаквано започна с превес на гостите от Мадрид, като най-активен бе Кристияно Роналдо. В 3-та минута той бе изведен зад защитата, но протестите на домакините за засада го разколебаха и въпреки че такава нямаше, Роналдо отигра несериозно с триков удар.

Две минути по-късно Роналдо се включи в индивидуален пробив по крилото и след това без да се лигави опита силен удар от малък ъгъл, но вратарят спаси.

Натискът на Реал продължи и в 9-та минута напълно заслужено откри резултата. Коентрао видя изскачащият зад защитата Игуаин и го изведе сам срещу вратаря, след което аржентинецът елегантно копна над Браво.

В 15-та минута домакините сътвориха единствената си що годе смислена атака за първото полувреме. При нея Марига игра добре пред наказателното поле и намери Бергара, но той се забави с обработването на топката и тя му бе избита.

Реал обаче също бе понамалил оборотите и въпреки че продължи да доминира, нямаше тази острота от предишните мачове. В 27-та минута след центриране на Ди Мария Серхио Рамос засече отблизо с глава, но Браво не бе затруднен да улови топката.

Вратарят на домакините обаче бе доста затруднен малко след това, когато Роналдо отправи изненадващ топовен удар от почти 30 метра и вратарят не успя да улови топката, но и нямаше кой да направи добавка.

При бързо изпълнение на фаул до тъчлинията Анхел ди Мария се включи остро в наказателното поле и отправи фалцов удар с външната част на крака, но Браво спаси.

В 42-та минута Игуаин и Ди Мария направиха най-красивата атака за първото полувреме, преминавайки цялото поле с два дълги паса и накрая Ди Мария изведе Игуаин между двама защитници, но неговият удар бе спасен от вратаря.

Второто полувреме започна доста скучно, като играта бе разпокъсана и статична. Реал Мадрид продължи да има леко териториално преимущество, но без да създаде нито едно голово положение.

Първата интересна ситуация дори бе пред вратата на Касияс, когато в 60-та минута Чаби Алонсо сбърка в собствената си половина и Карлос Вела открадна топката, но ударът му отдалеч бе спасен от Касияс.

Малко по-късно и влезлият като резерва Гризман пробва мерника си от дистанция, като в този случай Касияс бе доста по-затруднен, но все пак не сбърка. Гризман обаче можеше спокойно да получи директен червен картон малко по-късно, заради безумно влизане с бутоните напред в крака на Серхио Рамос, но съдията се смили и му показа само жълт.

В 70-та минута Реал Мадрид стигна до първото си голово положение за второто полувреме. Тогава Игуаин навлезе непокрит в наказателното поле, но вместо да стреля директно реши да търси Кака встрани  и сбърка, защото подаването бе пресечено.

Малко след това столичани създадоха и първата си типична бърза контраатака, която за малко не завърши с гол. Тя бе започната с добро отиграване в защита на Серхио Рамос, после Кака изнесе топката и подаде на Ди Мария. Той пък даде страхотен фалциран пас, който мина зад защитата и намери непокрития на далечната греда Серхио Рамос, но той засече неточно.

След краткото съживяване на мадридчани обаче мачът продължи да е разпокъсан и до края нямаше повече интересни ситуации.


Реал Сосиедад - Реал Мадрид 1:0

0:1 Игуаин 9

Реал Сосиедад: Браво, Карлос Мартинес (84 Агирече), Демидов, Кадамуро, Иниго Мартинес, Микел Гонсалес, Бергара (86 Рубен Пардо), Марига, Естрада (61 Гризман), Чаби Прието, Карлос Вела
Реал Мадрид: Касияс, Коентрао, Рамос, Пепе, Арбелоа, Ласана Диара (69 Кедира), Чаби Алонсо, Йозил (64 Кака), Ди Мария, Роналдо, Игуаин (81 Бензема)

Източник gol.bg


сряда, 26 октомври 2011 г.

Берое удари неприятно Славия в Стара Загора

Берое успя да постигне изключително ценна победа с минималното 1:0 над намиращия се в отлична форма тим на Славия.

Двата отбора се изправиха един срещу друг в двубой от междинния 11-и кръг на "А" група, а самата среща се игра на стадиона в Стара Загора.

Като цяло домакините показаха доста стабилна игра и заслужено се поздравиха с ценните три точки в срещата.

Единственото попадение бе дело на Емил Ангелов в 30-ата минута. Това е трети пореден успех за старозагорци и благодарение на него тимът се изкачи с една позиция в таблицата и вече е 12-и с актив от 10 точки.

Славия пък прекъсна серията си от пет поредни победи. Засега "Белите" са 6-и с актив от 19 точки.



Двубоят започна добре за гостите от София и те имаха възможност да стигнат до попадение още в 4-ата минута, но не се възползваха от нея.


В ситуацията Галин Иванов пое топката, след което проби в наказателното поле и пусна към Жининьо, но бразилецът не успя да я задържи и да отправи удар и в крайна сметка бе сложена край на атаката на тима.

В следващите минути и двата отбора се опитваха да се атакуват, въпреки че не се получаваше както трябва.

В 16-ата минута Жуниньо имаше нова голова възможност, но в последния момент изпусна топката, след като бе намерен на добра позиция от свой съотборник, и тя излезе в аут.

Домакините обаче също показаха зъби и в 18-ата минута Пепи Димитров отправи силен удар, който обаче излезе в аут.

Заралии постепенно заиграха по-добре и в 30-ата минута успяха да открият резултата в своя полза.

Пепи Димитров успя да нахлуе в наказателното поле, след което се получи разбъркване.

Най-съобразителен в ситуацията бе Емил Ангелов, който с удар от близо даде преднина на беройци.

До края на полувремето не се стигна до повече голове и в крайна сметка резултатът се запази.

Второто полувреме като цяло започна доста скучно и първото по-добро положение бе в 55-ата минута.

В ситуацията домакините от Берое получиха право на пряк свободен удар, но след неговото изпълнение топката излезе в аут.

Заралии продължиха да играят добре и в 66-ата минута можеха да стигнат и до второ попадение.

Стефан Велев обаче не успя да преодолее Дани Златков и да отправи удар.

Гостите от София не показаха изобщо хубава игра и донякъде логично загубиха в мача.

До края на самата среща не се стигна до повече попадения и резултатът се запази.

Опасни положения до края на самия двубой също липсваха.

БЕРОЕ - СЛАВИЯ 1:0
1:0 Емил Ангелов 30'

БЕРОЕ: Иванов, Ямуков, Зафиров, Дзаферович, Пенев, Велев, Жеков - к, Костадинов (85 - Генчев), П. Димитров, Абушев (74 - Божанов), Ангелов (65 - Златинов)
СЛАВИЯ: Кунчев, Р. Димитров, Желев - к, Златков, Маркес, Филипив, Юруков (88 - Пеев), Жуниньо (81 - Георгиев), Иванов, Илиев (72 - Попара), Божов

Източник gol.bg


Батков: Симпатизирам на Радуканов, Мъри не е лош вариант

Симпатизирам на Милен Радуканов като треньор, но и Станимир Стоилов не е лош вариант за "Левски", заяви собственикът на сините Тодор Батков.

Той допълни, че пред клуба има "всякакви възможности" за нов треньор, но още не е настъпил моментът за смята на настоящия наставник Георги Иванов-Гонзо.

"На Нова година ще има промени. Сега няма да дефинирам какви ще бъдат те, но ще ги има. Засега ще се въздържа от уволнението на Гонзо. Няма да го гоня, но всеки е способен сам да взима решения. Гонзо живее за "Левски" и дава всичко от себе си. Дай Боже, да имаме повече такива служители. С чиста съвест казвам, че му имам доверие. Но вече е време все пак да започнем да играем", каза Батков пред репортери.

Той коментира и евентуалните заместници на Иванов. "Мъри не е лош вариант за "Левски". Симпатизирам и на Радуканов като треньор. Знаете от какъв бардак изведе ЦСКА и какво беше при тях. Защо да не стане треньор, всичко е възможно", каза собственикът на сините.

В неделя Радуканов беше освободен като наставник на "армейците" и заменен от Димитър Пенев. Бившият национален селекционер Стоилов пък бе уволнен от кипърския "Анортозис" в края на септември.

Батков обясни, че сам ще прецени какво ще стане с треньорския пост на сините. "Решението ще го взема еднолично, но все пак ще се вслушам в гласа на феновете и мнението на Георги Иванов", каза адвокатът.

Според него "Левски" трябва да победи ЦСКА в петък, за да излезе от "кочината", в която е попаднал след отпадането от евротурнирите.

"Първата стъпка е в петък, втората е в края на полусезона, а третата е през месец май, когато задължително трябва да бъдем шампиони. Нищо не е загубено, първенството е интересно, има няколко претендента за титлата. Това са ЦСКА и "Литекс", не изключвам и "Лудогорец". Те са симпатичен отбор", заяви Батков.

Сините са на четвърто място във временното класиране на А група с 21 точки и четири по-малко от ЦСКА. "Армейците" са на втора позиция равен актив с лидера "Лудогорец". Батков поиска задължителен успех срещу червените и очаква "мъжка и сърцата игра" от своите футболисти.

"Доста неубедително играхме в много мачове. Време е да заиграем. Толкова усилия положихме, подготовки, възстановявания, лечения, лагери, 5-звездни хотели, 700 хиляди евро за селекция. Това никой друг клуб не го направи. Хубаво е вече футболистите да поиграят малко", каза президентът на "Левски".

Батков обясни, че не се водят преговори за продажба на клуба. "Спекулациите, грешните твърдения и интригите са много, но аз не водя преговори с никого. Акциите са лично мои и няма кой да ги води вместо мен. Ако има такова нещо, то става без мое знание и съгласие", заяви адвокатът.

Президентът на Левски добави, че е "отворен" към преговори, ако се появи инвеститор, който има желание да поеме част от разходите на клуба. "Готов съм да приема с отворени обятия всеки, който иска да попълва минуса в "Левски" заедно с мен. Ще му дам безвъзмездно пакет от акции, но преди това искам да се убедя, че се интересува от футбол и парите му са чисти", добави Батков.


Източник dnevnik.bg


Майката на Лео Меси гони с тиган негова бивша любовница

Бивша приятелка на Лионел Меси твърди, че в неделя е била гонена от майката на футболиста, която е била въоръжена с тиган за готвене.

Случката се разиграла в търговски център в аржентинския град Росарио. 20-годишната Макарена Лемос, която е професионален модел, е била на разходка заедно с майка си и леля си, когато е била нападната от майката на Меси.

Макарена се е срещала с Лео когато той е бил на 18 години, а тя - на 14. Интересното е, че преди време Лемос бе свързана с любимеца на малолетните девойки - певеца Джъстин Бийбър.

"Тя ме следваше и правеше снимки. Аз се обърнах и я питах какво става", заяви моделът за изданието "Теленоче".

"Тогава тя започна да ме обижда. Какво изобщо правеше тя в сектора за електронна техника с тиган за готвене в ръката? Тя ме следеше с един телефон в едната ръка и с тиган в другата", гневи се палавницата.

Лемос е била слисана, когато е била обвинена от майката на Меси, че е разказвала за връзката си със суперзвездата на Барса.

"Никога не съм излизала публично с изявление дали съм спала със сина й. Аз бях на 14 години, а той на 18. Никога не съм споделяла нещо за връзката ни", допълва Макарена.

"Майка му се отнесе с мен все едно съм нищожество. Тя си мислеше, че съм казала нещо в някакво списание, но аз никога не съм правила подобно нещо, тя се е объркала."

"Бях шокирана, защото не бях очаквала нещо подобно в неделя следобед, особено в присъствието на майка ми и леля ми. Майката на Лео имаше телохранители, а аз - не. Аз излизам по улиците и се срещам с приятелите си като нормален човек", допълва блондинката.

Явно случката е подразнила фурията до такава степен, че тя е решила да си върне нападателя на Барселона.
"Имам недовършена работа с него", завършва Макарена Лемос.

Източник gol.bg


Кристиано на път да стане голмайстор на Моуриньо

Кристиано Роналдо съвсем скоро ще се превърне в най-резултатния играч, който е играл под ръководството на Жозе Моуриньо, съобщава вестник „Марка”.
Според изданието в момента португалецът е наравно с нападателя на Челси Дидие Дрогба по отбелязани голове, като и двамата имат по 66.
Някои други източници попаденията на суперзвездата са с едно по-малко, но дори и това да е така е напълно сигурно, че няма да мине много време преди да изпревари котдивоареца.
Интересно е, че Роналдо постигна тези голове за малко повече от един сезон под ръководството на Специалния или в общо 67 срещи, което е забележително постижение.
Иначе благодарение на хеттрика си във вратата на Малага той изпревари заемащия втора позиция в това подреждане Франк Лампард, който бе с 63 гола.
Първата възможност на Кристиано ще бъде в утрешния двубой срещу Виляреал, като ако успее да вкара веднъж (или два пъти) той ще достигне границата от 100 попадения с екипа на Реал, като по този начин ще се превърне в 17-ият футболист с подобно постижение.

Източник gol.bg


Арсенал с нов обрат за Карлинг Къп

С два бързи гола в началото на второто полувреме Арсенал успя да обърне резултата срещу Болтън и да победи с 2:1 в мач от турнира Карлинг Къп, игран на стадион "Емиратс".

Гостите откриха само две минути след почивката чрез Фабрис Муамба, но много бързо Андрей Аршавин успя да изравни. След още три минути руснакът направи и асистенция за победното попадение на корееца Парк.

Така за втори пореден мач от този турнир Арсенал успява да обърне резултата, след като в миналия кръг направи това и срещу Шросбъри.

Срещата можеше да стигне и до продължения, тъй като в последните минути Болтън натисна сериозно, но Гари Кейхил и Иван Класнич направиха няколко сериозни пропуска.



Мениджърът на домакините Арсен Венгер бе останал верен на политиката си да залага на млади и резервни играчи и така единственият основен футболист сред титулярите бе Андрей Аршавин, докато Томас Вермаелен се завърна в игра за първи път през сезона след възстановяване от контузия. Младокът Нико Йенирис пък направи пълен дебют с фланелката на Арсенал. Гостите обаче бяха заложили на най-доброто, с което разполагат.

В началото Арсенал бе по-активният отбор и Аршавин и Парк имаха възможности в началото, но не се възползваха по най-добрия начин да отправят опасен удар.

След това на два пъти Алекс Окслейд-Чембърлейн имаше две атаки. При първата негов удар от полуволе доведе до два рикошета в защитници и корнер, а при втората той не си поведе добре подаване на Коклен и пропусна възможността за удар.

След двайсетина минута и Болтън се активизира. Силен удар на Дарън Пратли трябваше да бъде спасяван от Лукаш Фабиански, а след това резервният вратар на "артилеристите" блокира изстрел на Гаел Какута.

Последва нов натиск на Арсенал и първо удар по земя на Парк бе спасен от вратарят на гостите Адам Богдан. После Йоси Бенаюн финтира Стейнсон и опита техничен диагонален удар към далечния ъгъл на вратата, но бе неточен.

В 35-та минута Томас Вермаелен изстреля снаряд от пряк свободен удар, но Богдан отново внимаваше и спаси. До края на полувремето Парк имаше още една възможност, след извеждащо подаване на Аршавин, но не можа да преодолее вратаря.

Всичко най-интересно в мача се разви веднага след почивката. Първо гостите поведоха в резултата в 47-та минута. Тогава Фабрис Муамба пресече неточен пас на Коклен към Фримпонг и след като комбинира с Иван Класнич забоде топката в мрежата. Иронията е, че Муамба всъщност е юноша на Арсенал.

В 52-та минута гостите можеха да удвоят резултата след като Какута центрира опасно в наказателното поле, но от чиста позиция Иван Класнич засече над вратата.

И този пропуск веднага бе наказан от Арсенал. Андрей Аршавин пое топката по крилото, навлезе към наказателното поле и с прецизен удар по земя матира Богдан.

Само три минути по-късно обратът стана пълен. Аршавин този път бе асистент, извеждайки Парк на чиста стрелкова позиция и кореецът не сгреши.

Първоначално гостите изглеждаха доста объркани, но в последните двайсетина минути взеха инициативата. Първо Гаел Какута стреля силно от фаул и Фабиански спаси.

След това далечен удар на влезлият като резерва Крис Ийгълс за малко да доведе до нелепа грешка на Фабиански, който все пак успя да избие в корнер. 

В 75-та минута полският страж се реваншира, като спаси чисто положение на излезлия сам срещу него Иван Класнич. След центрирането от получилия се корнер Гари Кейхил засече с глава, но отново Фабиански спаси.

Пет минути преди края Болтън имаше последното си златно положение да доведе мача до продължения. Тогава Стейнсон проби до аутлинията, върна назад към връхлитащия Класнич, но той от чиста позиция стреля над гредата.



Арсенал - Болтън 2:1

0:1 Муамба 47
1:1 Аршавин 53
2:1 Парк 56

Арсенал: Фабиански, Микел, Вермаелен (84 Боатенг), Скилачи, Йенарис, Фримпонг (76 Озякуп), Коклен, Бенаюн, Окслейд-Чембърлейн (72 Мияичи), Аршавин, Парк
Болтън: Богдан, Стейнсон, Кейхил, Найт, Муамба, Гарднър, Марк Дейвис, Пратли (61 Нгог), Тунджай (85 Блейк), Класнич, Какута (71 Ийгълс)

Източник gol.bg