събота, 11 февруари 2012 г.

Федерер загуби изненадващо за купа "Дейвис", САЩ поведе на Швейцария

Третият в света Роджър Федерер отстъпи изненадващо с 6:4, 3:6, 6:7 (4), 2:6 пред Джон Иснър в среща за купа "Дейвис". Благодарение на успеха САЩ поведе на Швейцария с две победи.



Иснър игра добре, като в основата на силното му представяне бяха отличният му сервис и мощните ретури. Американецът взе оспорвания трети сет след тайбрек и след това спечели мача за разочарование на публиката във Фрибург.

САЩ се доближи до успеха в мача, след като преди това Станислас Вавринка загуби с 2:6, 6:4, 6:4, 1:6, 7:9 от Марди Фиш в оспорван и интересен двубой с размяна на преимуществото на корта.

Американците се нуждаят от още една победа, за да спечелят. Тя може да бъде постигната още днес в мача на двойки. За САЩ ще играят Майк Брайън и Райън Харисън, а срещу тях ще са олимпийските шампиони от Пекин 2008 Федерер и Вавринка.

Шампионът Испания също е на крачка от успеха срещу Казахстан, дори без участието на звездата си Рафаел Надал. Иберийците спечелиха първите два мача на сингъл - Хуан Карлос Фереро постигна обрат за 6:1, 4:6, 7:6 (2), 4:6, 6:4 срещу Михаил Кукушкин, а Николас Алмагро победи с 6:3, 4:6, 6:1, 6:1 Андрей Голубьов.

Миналогодишният финалист Аржентина поведе с 2:0 победи срещу Германия. Австрия също води с 2:0 срещу Русия.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар