неделя, 18 ноември 2012 г.

Два гола на Меси при победата над Сарагоса

Два гола на Меси при победата над Сарагоса
Барселона победи Реал Сарагоса с 3:1 в среща от 12-тия кръг на испанската "Ла Лига", която се игра на стадион "Ноу Камп".


Гостите бяха изключително активни през целия двубой и на няколко пъти изправиха на нокти своя опонент. Все пак опитът на Барса си каза думата и момчетата на Тито Виланова спечелиха три важни точки в борбата за титлата.

Лионел Меси даде преднина на своя отбор след комбинация с Жорди Алба, но малко по-късно Сарагоса изравни чрез Монтанес, който се възползва от лошото изчистване на Сонг. Полузащитникът обаче се реваншира, след като върна аванса на каталунците в резултата, получавайки точно подаване от Меси. След час игра аржентинецът вкара гола на успокоението за своите.

Сарагоса остава на 11-та позиция в таблицата с актив от 15 пункта, докато лидерът Барселона вече има 34 точки в актива си.

Каталунците можеха да поведат в резултата още във втората минута, когато след пас на Алба Лео Меси изстреля топката от движение с левия крак на точката на дузпата, но кълбото профуча на половин метър встрани от целта.

Малко след това "блаугранас" сътвориха нова страхотна акция, при която Андрес Иниеста бе изведен отляво, но неговият шут бе блокиран. После Шави опита добавка, но стреля над вратата на гостуващия състав.

Играта се водеше при изключително високо темпо на игра. Домакините логично бяха доста по-активни и офанзивно настроени от своя опонент, който бе обаче беше много дисциплиниран и добре групиран в собствената си половина.

В 16-тата минута Лионел Меси игра на двойно подаване с Жорди Алба и получил топката на границата на наказателното поле, аржентинецът отправи много точен удар по земя с левия крак, пращайки кълбото в мрежата на Сарагоса.

Сарагоса също показа зъби и след остро центриране отдясно Монтанес засече топката, но спечели само корнер. Алваро игра с глава след изпълнението на ъгловия удар и гостите стигнаха до още един корнер. Алекс Сонг не изчисти добре и поднесе кълбото на крака на непокрития Монтанес, който от близо 13 метра разстреля безпомощния Виктор Валдес, изравнявайки резултата.

В 28-та минута африканецът изкупи изцяло вината си, след като върна аванса на Барселона в резултата. Лионел Меси слаломира между трима защитници, напредна към аутлинията и когато всички очакваха голаджията да шутира, или да опита успоредно прострелно центриране, той върна към точката на дузпата. Там Сонг отправи шут с вътрешен фалц и в крайна сметка топката мина през купа от тела и влетя във вратата на Реал.

След гола домакините отново се отпуснаха и след груба грешка в отбраната им Виктор Родригес стреля отдясно. За негово съжаление топката профуча на метър от лявата греда на Валдес, който закъсня с реакцията.

Барса продължи да напада своя опонент. Андрес Иниесат получи добър пас по десния фланг, но вратарят Роберто скъси ъгъла за стрелба. Все пак Иниеста шутира от почти невъзможно положение и намери мрежата, но от външната й страна.

Гостите обаче нямаха намерение да свеждат глава. Свирепа тупалка на Франко Зукулини профуча на метър от сглобката на вратата, пазена от Валдес.

Така първото полувреме завърши с крехка преднина в резултата за лидера в шампионата, който отправи общо 5 изстрела, срещу три на своя противник. При владеенето на топката напълно очаквано Барса доминираше (72%).

След подновяването на играта изненадващо по-активни бяха момчетата на Маноло Хименес. Шут на Карлос Аранда бе предупреждението на Сарагоса към домакините.

Постепенно двата тима намалиха оборотите и изчакваха грешка на съперника. В 61-та минута Лионел Меси получи топката пред наказателното поле и след страхотен фалцов изстрел с левачката матира вратаря на гостуващия тим.

Реал Сарагоса потърси бърз гол. Карлос Аранда стреля от трудна позиция с левия крак, но този път Виктор Валдес бе застанал на точното място и улови. Последваха още няколко атаки на гостите, при които каталунците се отбраняваха в продължение на няколко минути, но все пак удържаха.

Десетина минути преди края на редовното време Барса сътвориха чудесна контраатака, която завърши с въртелив изстрел на Андрес Иниеста отдясно. Халфът заложи на силен удар с десния крак по диагонала и топката се отби в напречната греда на противниковата врата.

Малко по-късно Андрес Иниеста игра на двойно с Лионел Меси и бе спънат в пеналта, но реферът на двубоя пожали Сарагоса и не отсъди дузпа.

Статистиката след срещата показа, че двата тима са отправили точно 8 изстрела, като предимството на домакините във владеенето на топката бе паднало на 67%.

Барселона - Реал Сарагоса 3:1

1:0 Лионел Меси - 16'

1:1 Пако Монтанес - 24'

2:1 Алекс Сонг - 28'

3:1 Лионел Меси - 61'

Барселона: Валдес, Пуйол (Бартра - 75'), Пике, Алба, Монтоя, Сонг, Иниеста, Шави, Меси, Вия (Тейо - 62'), Педро (Фабрегас - 78')

Сарагоса: Роберто, Алваро, Пинтер, Паредес, Гони, Мовия, Апоно, Монтанес, Зукулини (Лукас - 57'), Аранда (Бабович - 81'), Родригес (Пощига - 73')

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар