вторник, 31 януари 2012 г.

Роберто Карлош: "Анжи" може да купи Лионел Меси, ако "Барселона" го продава

Руският "Анжи" има финансовите възможности да привлече Лионел Меси, обяви бразилецът Роберто Карлош. Бившият футболист на "Реал" (Мадрид) се занимава с развитието на клуба от Махачкала, чиято цел е да стане един от най-силните отбори в света.

"Ако "Барселона" продава Меси, можем да го купим. Не бихме имали проблем да платим сумата за откупуването му, която е по договора му. "Анжи" има пари да купи Меси и всеки друг, но не става дума само за това. Тук говорим за духа да направим един значим проект", каза Карлош в интервю за "Марка". Левият бек обяви, че спира с футбола в края на годината.

На въпроса дали би започнал работа в "Реал" (Мадрид) той отговори, че засега е ангажиран в Русия. "Доверието, което има към мен Сюлейман Керимов, ме вдъхновява. Той се държи с мен, все едно съм член на семейството му. Чувствам се част от неговия екип и няма да го изоставя. Щом той е казал, че иска "Анжи" да се превърне във водещ клуб, ще опитаме."

Карлош обясни, че за собственика на руския отбор няма граници. "Той е много интелигентен и знае много добре кой трябва да бъде привлечен и какво трябва да се направи, за да се развие отборът. Искаме да направим отбор победител", каза Карлош.

Бразилецът беше първият известен футболист, преминал в "Анжи". След това в състава дойде и камерунският нападател Самуел Ето'о.

Източник dnevnik.bg


неделя, 29 януари 2012 г.

Джокович с епична победа над Надал

 Новак Джокович спечели за втора поредна година Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн
Световният номер 1 Новак Джокович спечели за втора поредна година Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн, след като преди минути спечели нечовешкия финален сблъсък с Рафаел Надал с 3:2 сета, в отделните части 5/7, 6/4, 6/2, 6/7, 7/5 след близо 6-часова битка на Род Лейвър Арина.



петък, 27 януари 2012 г.

Новак Джокович на финал

Настоящият шампион Новак Джокович се класира за финала на тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис след невероятна петсетова драма срещу Анди Мъри – 6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5.

Двубоят на “Род Лейвър Арина” започна напълно според игровия план на Мъри – с поредица от дълги и изтощителни разигравания, но Джокович бързо се нагоди към този стил на игра и успя да вземе ранно предимство, което му позволи с лекота да спечели първата част.

Във втория сет обаче Мъри значително понамали броя на непредизвиканите си грешки, форхендът му най-накрая сработи и той започна да диктува темпото в разиграванията.

Британецът не само заличи ранно допуснатия пробив, но и след серия от четири поредно спечелени гейма успя да си осигури предимство, което се оказа достатъчно за изравняване на резултата.

15-минутният гейм на третия сет даде ясна индикация какво ни предстои оттук нататък, след като двамата опоненти се “вкопчиха здраво един в друг”, готови на всичко, за да стигнат до успеха.

В 10-я гейм Мъри отрази три сетбола и успя да се добере до тайбрек, в който реши да заложи на неизползван до сега прийом в играта си – подсечените удари от форхенд и бекхенд. Това свари сърбинът неподготвен и след 7:4 британецът за първи път излезе напред в резултата.

За съжаление на всички фенове на “шотландския боец” обаче четвъртата част започна и се разви кошмарно за него, след като той набързо позволи Ноле да натрупа аванс от 4:0, след което почти без борба сърбинът вкара мача в пети сет.

Той бе изпълнен с невероятен драматизъм и докара и двамата опоненти на ръба на изтощението.

В началото обаче изглеждаше така сякаш Джокович на парад ще мине през него, повеждайки набързо с 5:1, но Мъри защити прозвището си на непримиримия британец и след серия от четири поредни гейма в своя полза успя да изравни за 5:5.

Последва нов маратонски сервис гейм, в който сърбинът удържа подаването си, а след това стигна до решителен пробив, който го изпрати в директния сблъсък за трофея след близо 5-часова битка.

Източник dnes.bg


четвъртък, 26 януари 2012 г.

Наполи изхвърли Интер от Купата на Италия

Наполи спечели с 2:0 двубоя си от четвъртфиналната фаза на турнира за Купата на Италия срещу Интер и по този начин не само че се класира за полуфиналите, но и прекъсна победната серия на "нерадзурите" във всички турнири, а и си отмъсти за миналогодишното отпадане от същия съперник на същия етап от надпреварата.

И двата гола за победата паднаха през втората част и бяха дело на уругвайската звезда Единсон Кавани. Ел Матадор се разписа от дузпа в 50-тата минута и в последната минута на добавеното време, като така хвърли в екстаз феновете на неаполитанците.

Наполи има наистина уникален шанс, тъй като на полуфиналите ще срещне един от опашкарите в Серия А – Сиена. Това означава, че момчетата на Валтер Мадзари имат страхотна възможност да се класират за последния сблъсък и да завоюват първи голям трофей за клуба от 1990-та година насам.   

Наставникът на Интер Клаудио Раниери заложи на някои футболисти, които по-рядко попадат сред титулярите. Вратар за италианските вицешампиони в този мач беше Лука Кастелаци, а и поради отсъствието на Юто Нагатомо, в игра се от първата минута се появи Кристиян Киву.

Треньорът на Наполи Валтер Мадзари пък излезе с най-доброто, с което разполагаше, като в предни позиции за първи път от доста време започна триото Хамшик-Лавеци-Кавани. В този вид то не се беше появявало от началния съдийски сигнал от повече от месец заради контузията на Лавеци. 

Първите по-интересни възможности бяха пред вратата на Лука Кастелаци. Първо Марек Хамшик стреля неточно с глава, а после Кристиян Маджо можеше да отбележи, но страхотна намеса на опитния страж на Интер предотврати гола.

Малко след това Уесли Снайдер шутира от далечна дистанция, обаче Морган Де Санктис спаси. Няколко минути по-късно и Валтер Гаргано от състава на Валтер Мадзари беше близо до това да намери целта от фаул, но топката мина покрай вратата.

Последва натиск на домакините, възпитаниците на Клаудио Раниери обаче се защитаваха добре. В 35-тата минута Кавани се опита да си изпроси дузпа, падайки в наказателното поле на "нерадзурите" след съприкосновение с Кристиян Киву, но съдията Доменико Чели не се полъга и правилно не даде 11-метров наказателен удар.

В 41-ата минута пред бранителя Салваторе Ароника се откри страхотен шанс да вкара попадение, но от добра позиция опитният футболист проигра ситуацията точно като защитник, Лука Кастелаци улови кълбото без проблеми.

До края на полувремето Джоел Оби пробва шут извън пеналта на Наполи, обаче ударът на младия нигериец беше много, много неточен. Така първото полувреме завърши при резултат 0:0, като чистите положения и пред двете врати бяха относително малко.

Няколко минути след почивката неаполитанците поведоха с гол от дузпа. Кавани падна в наказателното поле на гостите от Милано след интервенция на Тиаго Мота и реферът посочи бялата точка, а потърпевшият уругваец превърна дузпата в попадение.

В 57-мата минута съдията си навлече гнева на привържениците на Интер, след като не даде наказателен удар за "нерадзурите". Диего Милито се строполи в пеналта на Наполи след съприкосновение с Маджо, но Доменико Чели не само че не отсъди дузпа, но и показа жълт картон на аржентинския нападател.

Точно един час след началото на срещата Уесли Снайдер отправи топовен изстрел от фаул, обаче Морган Де Санктис не допусна топката да влезе в мрежата му. Малко след това отново холандецът шутира страховито, но покрай вратата.

По-нататък и Естебан Камбиасо изпробва късмета си, но стражът на домакините за пореден път внимаваше и се намеси класно. После пък Диего Милито опита удар с глава, а Де Санктис се справи и с него.

В 69-тата минута влезлият през втората част Рики Алварес направи невероятен пропуск. Той бе изведен сам срещу вратаря на Наполи, но би прекалено слабо и въобще не успя да го затрудни.

Обръчът около вратата на домакините се стягаше, но пък това не означаваше, че неаполитанците не чакаха своите възможности за контраатаки. Все пак бранителите на Интер също бяха бдителни. В атака пък въпреки голямото си желание Диего Милито изпитваше проблеми и не съумяваше да застраши сериозно Де Санктис.

В 80-тата минута Валтер Гаргано можеше да реши всичко в мача, но се засуети сам срещу Кастелаци и в крайна сметка шансът беше пропилян. Малко след това Снайдер отново стреля неточно, а шутове на Милито и Алварес бяха блокирани от защитници на "сините".

Три минути преди края на двубоя настъпи критичен момент за домакините, като Мауро Сарате и Естебан Камбиасо бяха много близо до попадение, което да прати мача в продълженията, но до гол така и не се стигна.

В 90-тата минута Блерим Джемайли изстреля истински снаряд по посока на Лука Кастелаци, но вратарят на Интер направи страхотно спасяване и даде надежда на своите съотборници, която обаче бързо угасна.

В последната минута на добавеното време Кавани вкара второто си попадение в срещата и сложи точка на спора. Ел Матадор се справи с Андреа Ранокия и Лука Кастелаци, преди да пусне топката в опразнената врата.

Така Наполи си отмъсти за миналогодишното отпадане от "нерадзурите" и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Италия, където ще срещне Сиена. Днес тосканци елиминираха Киево след успех с 1:0 като гости.

Наполи – Интер 2:0

1:0 Кавани 50 (д)
2:0 Кавани 90+3

Наполи: Де Санктис, Ароника, Канаваро, Кампаняро, Инлер (Джемайли – 82), Гаргано, Маджо, Сунига, Лавеци (Пандев – 65), Хамшик (Досена – 88), Кавани

Интер: Кастелаци, Самуел, Ранокия, Майкон, Киву, Санети, Тиаго Мота (Сарате – 77), Камбиасо, Оби (Алварес – 46), Снайдер, Милито

Източник gol.bg


Ливърпул елиминира Сити и е на финал за "Карлинг Къп"

Ливърпул постигна страхотен успех, след като се класира за финала на "Карлинг Къп".
"Мърсисайдци" завършиха 2:2 при домакинството си на Манчестър Сити и с общ резултат от двата мача 3:2 елиминираха "Гражданите" на 1/2-финалната фаза на надпреварата.
Двата тима се изправиха един срещу друг на "Анфийлд", а домакините демонстрираха доста добра игра.
Гостите от Манчестър първи откриха резултата след фантастичен гол на Найджъл де Йонг в 31-ата минута, но в 40-ата минута Джерард изравни от дузпа.
В 68-ата минута обаче Сити отново излезе напред в резултата с гол на Един Джеко. В 74-ата минута обаче Белъми изравни и оформи крайния резултат.

Във финалния сблъсък на турнира Ливърпул ще спори за трофея с Кардиф, като шансовете на "Мърсисайдци" да вземат отличието са много големи.
През първите няколко минути гостите от Манчестър владееха повече топката и се опитваха да създадат нещо опасно пред вратата на Пепе Рейна.

В 4-ата минута обаче домакините имаха невероятно положение, което бе спасено от Джо Харт.
В една ситуация топката попадна в краката на Хосе Енрике, който бе на метър от вратата на Сити. Изпълнението на испанеца обаче бе крайно разочароващо. Топката пък бе избита от Харт, като се удари в крака му.
Две минути по-късно домакините имаха нов добър шанс да отбележат попадение, след като Глен Джонсън стреля от далечна дистанция. Харт обаче бе на мястото си и улови топката.
През първите минути Сити имаше доста затруднения да създаде опасно голово положение, но въпреки това "Гражданите" продължиха с опитите си да стигнат до попадение.
В 10-ата минута обаче Самир Насри опита нещо интересно и отправи удар от далечна дистанция, който бе неточен и топката излезе в аут.
Като цяло на терена не се случи нищо кой знае колко интересно през следващите няколко минути и битката се водеше предимно в средата на терена.
В 18-ата минута реферът трябваше да отсъди дузпа в полза на Манчестър Сити, заради нарушение на Чарли Адам, но не го стори.
Три минути по-късно Крейг Белъми получи прекрасен пас от Хосе Енрике и със страхотен удар от няколко метра застраши вратата на домакините. Джо Харт обаче се намеси великолепно и успя да отрази удара му.
И двата отбора се опитваха да създават голови положения, но в крайна сметка домакините имаха повече голови възможности от началото на мача.
Въпреки, че Пул имаше по-добрите възможности за гол, Сити успя да поведе в резултата.
В 31-ата минута Найджъл де Йонг вкара фантастичен гол с удар от 25-30 метра.
Той получи хубав пас от Давид Силва и без да се замисли стреля от голямата дистанция.
Голяма вина за това попадение има трагичният от началото на мача Чарли Адам, който не направи нищо в ситуацията.
Две минути след това Чарли Адам шутира от малък ъгъл и можеше да вкара изравнителен гол, но Харт отново спаси.
Постепенно домакините опитаха натиск над своя противник в търсенето на изравнително попадение.
В 37-ата минута Даунинг направи поредица от финтове и центрира остро в наказателното поле на Сити, но нямаше кой да засече топката.
Две минути по-късно Майка Ричардс игра с ръка като вратар в наказателното си поле и Ливърпул получи право да изпълни дузпа.
С нейното изпълнение се нагърби Стивън Джерард, който изравни резултата в 40-ата минута на мача.
В ситуацията реферът трябваше да изгони Майка Ричардс, но го пожали и го остави на терена.
До края на полувремето не се стигна до повече попадения и резултатът се запази.
Второто полувреме започна с много силен удар от страна на Дирк Каут, който обаче бе спасен по фантастичен начин от стража на гостите Джо Харт.
Като цяло втората част започна по изключително добър начин за Ливърпул и домакините притиснаха здраво своя опонент.
В минутите до 54-ата Джо Харт на два пъти спаси отбора си да не допусне попадение във вратата си.
Английският национал Стюърт Даунинг имаше две страхотни положения, които обаче бяха вещо отразени от стража на Сити.
Определено Манчестър Сити изобщо нямаше късмет през второто полувреме и си личеше, че "Гражданите" имат сериозни затруднения.
В 60-ата минута Сабалета опита остро центриране, с което да намери свой съотборник, но никой не засече топката.
Добрата игра на домакините продължи и две минути по-късно Крейг Белъми имаше супер възможност да отправи удар, но в крайна сметка се размина с топката и тя излезе в тъч за домакините.
В 67-ата минута обаче противно на очакванията, както стана и през първото полувреме, Манчестър Сити стигна до втори гол във вратата на Ливърпул.
Джеко получи хубав пас от Коларов и засече топката във вратата на Рейна.

Не може да не се отбележи, че Ливърпул бе по-добрият отбор през второто полувреме, а и през целия мач, но въпреки това не успя да реализира доста от положенията си.
В 74-ата минута обаче все пак добрата игра на Ливърпул даде резултат и Крейг Белъми изравни.
Той направи прекрасно двойно подаване с Глен Джонсън и с хубав удар прати топката в ъгъла на Джо Харт.

В 81-ата минута Един Джеко изведе по прекрасен начин Адам Джонсън и последният се намираше на супер удобна позиция за директна стрелба, но Рейна улови неговия удар.
Toчно три минути преди края на редовното време Сити имаше отлична възможност да отбележи след разбъркване в наказателното поле на противника, но не успя.
До края на мача не се стигна до повече голове и резултатът се запази.
ЛИВЪРПУЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:2
0:1 Де Йонг 31'
1:1 Джерард 40' дузпа
1:2 Джеко 68'
2:2 Белъми 74'

ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Джонсън, Агер, Шкъртел, Енрике, Даунинг, Джерард, Адам, Хендерсън, Каут (91 - Каръл), Белъми (88 - Кели)
МАНЧЕСТЪР СИТИ: Хaрт, Ричардс, Лескът, Сабалета, Коларов, Савич (46 - Агуеро), Насри, Де Йонг (77 - Джонсън), Бари, Силва, Джеко

Източник gol.bg


Виктория Азеренка победи Ким Клайстерс

Поставената под номер 3 в основната схема Виктория Азаренка се класира за финала на първия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.
В сблъсък от полуфиналната фаза на надпреварата представителката от Беларус срази с 2:1 сета досегашната шампионка Ким Клайстерс, в отделните части 6/4, 1/6, 6/3 и така за първи път в своята кариера достигна до директния сблъсък за титлата на турнир от Шлема.
Мачът започна по възможно най-добрия начин за Азеринка, с ранен пробив, който в последствие с много усилия успя да затвърди, и до края на сета не позволи на Клайстерс да заличи изоставането си.
Във втората част обаче белгийката пое изцяло нещата в свои ръце, наложи темпото си в разиграванията, реализира две от трите си възможности за пробив, а от своя страна не позволи на Вика дори да стигне до ситуация за връщане на брейка.
В заключителната трета част отново станахме свидетели на “смяна на местата”, като Азаренка успя да дръпне с 4/1 и въпреки всички положени усилия от страна на Ким тя не успя да обърне развоя на събитията и след 2 часа и 12 минути игра капитолира.
Така Вика Азаренка продължава да мечтае за първа титла от Шлема и разбира се изкачване на световния връх, като за целта ще трябва да спечели и последния си двубой в Мелбърн парк, който ще бъде или срещу Петра Квитова, или срещу Мария Шарапова.
Статистиката от двубоя:
Азаренка
Клайстерс
58
1-ви сервис %
63
1
Асове
1
7
Двойни грешки
5
 4/11
Възможности за пробив
 4/12
20
Уинъри
26
40
Непредизвикани грешки
44
Времетраене: 2.12 ч.


Източник gol.bg


Реал Мадрид надигра Барселона, но каталунците продължават напред

Реал Мадрид показа, че може да играе футбол, но това се оказа недостатъчно. Белите завършиха при равенство 2:2 срещу Барселона в реванша от четвъртфиналите за купата на Испания и след 1:2 в първия мач каталунците продължават напред.

Мадридчани изиграха може би най-силния си мач за сезона и категорично надиграха вечния си съперник. Особено през първото полувреме обаче те направиха куп пропуски, а Месут Йозил тресна гредата.

В края на полувремето обаче блесна Лео Меси и изработи гол на Педро, а минута след него Дани Алвеш вкара второ попадение с истински снаряд.

След почивката обаче Реал продължи да играе добре и върна два гола - чрез Роналдо и Бензема. Малко преди края обаче Серхио Рамос бе изгонен за втори жълт картон и това обрече усилията на съотборниците му.

Съдията пък накара и двата отбора да имат претенции към него, тъй като не отсъди една чиста дузпа за Барселона и две такива за Реал Мадрид. Гол на мадридчани също така бе отменен, макар при това положение съдията да имаше достатъчно основания за решението си.


Подобно на повечето дербита с Реал, треньорът на Барса Пеп Гуардиола бе заложил на най-добрия си състав и не бе направил нито една промяна, спрямо титулярните 11 преди седмица.

За сметка на това Жозе Моуриньо заряза дефанзивния си подход и пусна в игранаправилите добър мач през уикенда Кака и Йозил титуляри. Много по-голямо впечатление обаче направи присъствието на Пепе, който уж бе наказан от ръководството на клуба, но сега излизаше като титуляр.

В няколко от предишните мача Реал Мадрид успяваше пръв да вкара ранен гол, включително и в 27-та секунда на мача от първенството на "Сантяго Бернабеу". 

И белите можеше дори да подобрят това постижение, тъй като имаха златен шанс още в 9-та секунда. Грешен пас назад на Дани Алвеш бе пресечен от Игуаин сам срещу Пинто, но диагоналният му удар прати топката покрай гредата.

Още не бяха свършили повторенията на това положение, когато Реал имаше втора страхотна възможност. След центриране от фаул топката мина зад защитата на Барса и първо Серхио Рамос пропусна да засече с летящ плонж с глава, а зад него Игуаин засече от два метра, но право в тялото на Пинто.

В 6-та минута гостите имаха трета опасна атака, когато Йозил изведе Роналдо на скорост и португалецът нанесе удар със завъртане от десетина метра, но покрай гредата.

Барса отговори с удар от фаул на Дани Алвеш, който обаче срещна стената. След това пък Алексис не успя да овладее дълга топка между двама защитници в наказателното поле
 
Мачът бе много открит и динамичен и топката почти не се задържаше в центъра на терена. В 11-та минута Реал имаше опасна контраатака, при която Кака изведе Роналдо и той за малко да повтори гола си от първия мач преди седмица, но този път Пинто внимаваше и спаси. За Барса пък Фабрегас отне топка в центъра на терена и започна контра по крилото, пред наказателното поле подаде на Меси, но аржентинецът стреля неточно встрани от вратата.

Агресивната игра на мадридчани водеше и до доста повече корнери пред вратата на Барса. След центриране от един от тях топката се удари между ръката и гърдите на Серхио Бускетс, но не изглеждаше да има умисъл от негова страна.

Най-активен от гостите бе Месут Йозил. И германецът бе на сантиметри да увенчае играта си с феноменален гол. Той финтира защитник в половината на Барса и отправи топовен удар от 30 метра, топката тресна сглобката на гредите, тупна на голлинията и излезе навън.

В 27-та минута Пинто се опита да се направи на прословутия колумбийски вратар Рене Игита и за малко да бъде наказан. Той финтира пресиращия го Йозил, но след това пасът му бе пресечен от Игуаин в наказателното поле. Аржентинецът можеше да поднесе назад за Чаби Алонсо, който да засече от упор, но вместо това се полакоми и ударът му срещна тялото на Пинто.

В 35-та минута Барса имаше претенции за дузпа, когато Алексис получи извеждащ пас в наказателното поле и Пепе протегна крак и го спъна. Съдията обаче не видя нарушението. Само няколко минути по-късно обаче и Реал можеше да протестира за дузпа, когато Рамос се пребори за спорна топка в наказателното поле и изпълни задна ножица, която докосна върха на пръстите на Абидал и това определено омекоти удара.

Полувремето вървеше към своя край и Барселона определено трябваше да е доволна, че се прибира на почивката без допуснат гол. Противно на логиката на игра обаче Барса вкара два бързи гола.

Първо в 43-та минута Лео Меси направи страхотен индивидуален пробив, увлече няколко защитника и накрая чукна към непокрития Педро, който сам срещу Касияс вкара топката в мрежата.

До края Меси бе участник в две спорни ситуации. Първо аржентинецът срита откровено отзад Пепе и получи заслужен жълт картон. След това обаче срещу него бе извършено почти идентично нарушение от Ласана Диара и това трябваше да е втори жълт картон за халфа на Реал, но съдията му го спести.

Барса обаче сама взе правосъдието в собствените си ръце. След първоначалното центриране от фаула топката бе избита, но попадна в Дани Алвеш, който изстреля истински снаряд извън наказателното поле и заби кълбото право в горния далечен ъгъл.

Почивката изобщо не охлади страстите и само за няколко минути след почивката имаше две съдийски решения в ущърб на Реал. Първо умишлена игра с ръка на Меси не бе санкционирана, а това щеше да е втори жълт картон за него. След това пък гол на Серхио Рамос бе отменен. Защитникът засече с глава центриране от фаул, но точно преди удара при борба за топката дръпна леко за ръката Дани Алвеш и съдията отсъди нарушение в атака.

Играта постепенно се успокои и Жозе Моуриньо реши да направи двойна смяна и пусна в игра Карим Бензема и златната резерва Хосе Кайехон на мястото на Кака и Игуаин.

В 67-та минута нещата станаха интересни, защото Реал върна един гол. Месут Йозил изведе чудесно Роналдо в наказателното поле, португалецът успя да заобиколи Пинто и от малък ъгъл вкара топката в мрежата.

Пепе обаче така и не можеше да мине без да се забърка в някой скандал. При борба за топката с Фабрегас той разпери ръка и с гръб към Сеск го удари в лицето. На пръв поглед изглеждаше, че няма умисъл в действията на Пепе, но ситуцията нямаше как да не напомни за инцидента с Меси преди седмица.

Този инцидент обаче много бързо остана на заден план, тъй като Карим Бензема вкара втори гол и заплете тотално нещата. Грешно изчистване на Пике бе пресечено с глава от Кайехон и Карим Бензема стигна пръв до отскочилата топка в наказателното поле, във въздуха финтира Пуйол и от воле заби топката в мрежата.

Четвърт час преди края Реал можеше да вкара и трети гол. Йозил подмина като на парад Абидал по крилото и от аулинията поднесе назад към Роналдо, който обаче от не  намери добре топката от не повече от 5-6 метра от вратата.

Самият Йозил имаше възможност за удар от наказателното поле, но топката рикошира в тялото на защитник и мина покрай вратата.

В 78-та минута Реал Мадрид също не получи стопроцентова дузпа. Бензема бе изведен зад защитата с дълъг пас и овладя топката. Зад него обаче Пуйол го изблъска брутално в гръб и направо го запрати в тялото на Пинто. Съдията обаче не видя това.

Барселона имаше сериозни затруднения да организира атаките си. Лео Меси обаче спечели пряк свободен удар на опасна позиция и самият той стреля добре над стената, но прати топката над напречната греда.

В 84-та минута отново Меси се възползва от свободните пространства в половината на Реал и след индивидуален пробив нанесе удар от границата на наказателното поле, но встрани от вратата.

За Реал Мадрид Роналдо засече с глава центриране от корнер, но не уцели вратата.

Три минути преди края напрежението се покачи още повече, тъй като Серхио Рамос бе изгонен много спорно за втори жълт картон. Той го получи заради въздушно единоборство, при което ръката му удари Серхио Бускетс в лицето, но нямаше абсолютно никакъв умисъл в действията му.

В последната минута Педро можеше да сложи точка на спора, когато топката му бе сервирана на главата на пет метра пред вратата, но той стреля право в ръцете на Касияс.


Барселона - Реал Мадрид 2:2

1:0 Педро 43
2:0 Алвеш 45+3
2:1 Роналдо 67
71 Бензема 72

Червен картон: Серхио Рамос 87

Барселона: Пинто, Алвеш, Пике, Пуйол, Абидал, Бускетс, Шави, Иниеста (30 Педро), Фабрегас (70 Тиаго), Алексис (79 Масчерано), Меси

Реал Мадрид: Касияс, Коентрао, Пепе, Рамос, Арбелоа, Чаби Алонсо, Ласана Диара (46 Гранеро), Кака (61 Кайехон), Йозил, Роналдо, Игуаин (61 Бензема)

Източник gol.bg