събота, 31 март 2012 г.

Стилиян Петров започва тежка битка за живота си

Мениджърът на Астън Вила Алекс Маклийш призова футболистите си да играят за Стилиян Петров в днешния двубой срещу Челси.




четвъртък, 29 март 2012 г.

Милан и Барса отложиха развръзката за реванша

Милан и Барселона изиграха много интересен и динамичен мач, но не успяха да си вкарат гол и завършиха при равенство 0:0 в първия четврътфинален мач от Шампионската Лига, игран на стадион "Сан Сиро".




сряда, 28 март 2012 г.

Пеп: Срещу Милан винаги можеш да загубиш

Треньорът на Барселона Пеп Гуардиола не изглеждаше особено спокоен преди първия мач с Милан от 1/4финалите на Шампионската лига.




Кака класира Реал на полуфинал

Реал Мадрид почти се класира за полуфиналите на Шампионската Лига, след като победи с 3:0 като гост АПОЕЛ в първи четвъртфинален мач от турнира, игран в Никозия.




Тотнъм елиминира Болтън и е на полуфинал за ФА Къп

Тотнъм победи Болтън с 3:1 в мач от 1/4-финалите на ФА Къп, който се игра на стадион "Уайт Харт Лейн". Така момчетата на Хари Реднап излизат срещу Челси на полуфиналите на турнира.




Челси на крачка от 1/2-финалите на Шампионската лига

Челси успя да постигне изключително важна победа с 1:0 при гостуването си на Бенфика на стадион "Луш" в португалската столица.




вторник, 27 март 2012 г.

Анди Родик спря Роджър Федерер в Маями

Американецът Анди Родик постигна изненадваща победа със 7:6 (4), 1:6, 6:4 срещу намиращия се с много добра форма Роджър Федерер в четвъртия кръг на турнира в Маями. Това беше едва третия успех за 31-ия в схемата на турнира в 24-те му мача с швейцареца.




Юнайтед дръпна с три точки на Сити

С гол на Уейн Руни Манчестър Юнайтед спечели минимална победа с 1:0 срещу Фулъм в последния мач от 30-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

Нападателят на "Червените дяволи" се разписа с удар отблизо в 42-та минута след асистенция на Джони Еванс.



неделя, 25 март 2012 г.

Алонсо възкръсна под дъжда в Малайзия

Асът на Ферари Фернандо Алонсо спечели изненадващо хаотичното състезание на мократа писта за Гран При на Малайзия.



Сензация на "Герена" - Миньор съсече Левски!

Вицешампионът на страната Левски загуби сензационно от Миньор с 0:1 в мач от 20-тия кръг на "А" група, който се игра на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.



събота, 24 март 2012 г.

Григор Димитров за първи път в трети кръг на Мастърс

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава с великолепните си изяви на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.



Макларън пак окупира първа редица

Квалификацията за Гран При на Малайзия се оказа повторение на тази от преди седмица в Австралия. За втори пореден път Макларън имаше пълен успех, като Люис Хамилтън спечели втора поредна първа позиция.



Тотнъм изпусна Челси на Стамфорд Бридж

Челси и Тотнъм не успяха да вземат предимство в битката за 4-то място и завършиха при равенство 0:0 в лондонското дерби от 30-я кръг на Английската Висша Лига.




Славия удари Лудогорец в жестока драма

Лудогорец за пръв път от доста време насам показа сериозни слабости и допусна втора поредна загуба в първенството.




петък, 23 март 2012 г.

"Кайзерслаутерн" представи новия си треньор Красимир Балъков

Бившият капитан на българския национален отбор Красимир Балъков беше представен официално като новия старши треньор на "Кайзерслаутерн". Той заменя на поста Марко Курц, който беше уволнен във вторник.




Внасяме обща кандидатура с Румъния за Евро 2020

Българският футболен съюз и румънската федерация трябва да внесат съвместната си кандидатура за организиране на европейското първенство през 2020 година до 15-ти май.




четвъртък, 22 март 2012 г.

Камата: Момчетата играха това, което могат

Треньорът на Литекс Христо Стоичков не бе особено доволен от равенството 1:1 с Берое.



ПРОГНОЗА: ЦСКА - Локо Сф

ПРОГНОЗА: ЦСКА - Локо Сф
ЦСКА - Локомотив София, двубой от 29-ия кръг на А група, стадион " Българска армия ", София. 20:00 часа българско време.



Байерн спечели "рулетката на дузпите" срещу Гладбах

Борусия Мьонхенгладбах загуби 2:4 след дузпи на свой терен от Байерн Мюнхен полуфиналната битка в турнира за купата на Германия. Срещата се игра на стадион "Борусия Парк".




Арсенал излезе на трето място

С гол на Томас Вермаелен Арсенал измъкна минимална победа с 1:0 в гостуването си на Евертън, в мач от 29-я кръг на английската Висша Лига.
Артилеристите имаха сериозно преимущество през по-голямата част на първото полувреме и заслужено поведе в резултата с попадение на Томас Вермаелен.




Драма, обрат и велика победа за Ман Сити над Челси

Манчестър Сити стигна до изключително ценна и велика победа срещу Челси, след като обърна лондончани с 2:1 и вече е само на една точка от Манчестър Юнайтед и първото място във Висшата лига.




Кошмарно дежа-ву за Реал Мадрид

Реал Мадрид изпита вледеняващо чувство за кошмарно дежа-ву, след като във втори пореден мач изпусна победата след късен гол от фаул на съперника.




сряда, 21 март 2012 г.

ПРОГНОЗА: Виляреал - Реал Мадрид

ПРОГНОЗА: Виляреал - Реал Мадрид

Виляреал - Реал Мадрид, мач от 28-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Мадригал", начало 23.00 часа.

Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Адан, Хесус
Защитници: Арбелоа, Пепе, Рамос, Марсело, Варан
Полузащитници: Чаби Алонсо, Кедира, Ласана Диара, Йозил, Кака, Кайехон, Гранеро, Шахин, Алтънтоп
Нападатели: Роналдо, Игуаин, Бензема

Контузени: Карвальо, Ди Мария
Извън групата: Коентрао, Албиол


ПРОГНОЗА:
 Реал Мадрид гостува на Виляреал в доста интересен мач от 28-я кръг на испанската Примера Дивисион.

Доскоро "белите" изглеждаха абсолютно непобедима и перфектно смазана машина. В последните си 2-3 мача обаче те показват сравнително неубедителна игра и след като на няколко пъти измъкнаха победите с доза късмет, в последния мач шансът най-накрая им обърна гръб и Малага стигна до драматично равенство 1:1 на "Бернабеу" с гол в 91-та минута.

Интересно съвпадение е това, че голмайстор стана бившият плеймейкър на Виляреал Санти Касорла. Сега Реал трябва да гостува точно на "жълтата подводница".

Разбира се, този Виляреал няма нищо общо с онзи,  в който играеше Касорла. В момента отборът се бори за оцеляване и след загубата от Леванте през уикенда за втори път през сезона освободи треньора. Така на мястото на Хосе Молина застана Мигел Анхел Лотина. Бившият наставник на Ла Коруня ще има доста тежък дебют срещу Реал Мадрид.

Макар обаче положението на Виляреал в Примера да е тежко, трябва да се отчете фактът, че отборът играе доста стабилно у дома. През целия сезон Виляреал има само 2 загуби на "Мадригал", като дори Барселона завърши 0:0 на този стадион.

Реал Мадрид пък загуби головия си нюх в гостуванията и с изключение на победата срещу Бетис, в предишните три мача успява да вкара само по един гол.  

Комбинацията от домакинската форма на Виляреал и тази в гостувания на Реал би трябвало да предвещава завързан мач с малко голове. Това прави прогнозата доста непредвидима.

Все пак е трудно да очакваме отбор, воден от Жозе Моуриньо да покаже два поредни слаби мача и по-вероятно е "белите" да излязат пределно мотивирани да се реваншират за грешката срещу Малага.

Резултат: 0:2

Източник gol.bg


Левски разгроми Славия и направи важна крачка към титлата


Левски разгроми с 3:0 Славия на "Овча купел" и успя да се изравни по точки с Лудогорец на върха в "А" група.




Локо Пловдив свали Лудогорец на земята


Локомотив Пловдив победи Лудогорец с 1:0 в мач от отложения 16-ти кръг на "А" група. Срещата се игра на стадион "Лаута", а това бе едва втора загуба за лидера в шампионата през този сезон.




Ройтерс: Българска боксова надежда бита с крик и паве

Българската боксова надежда Евгени Борисов ще пропусне Олимпиадата в Лондон след като получи тежки наранявания по време на сбиване, при което е бил ударен с паве и крик, съобщава Ройтерс.




Лео Меси влезе в историята на Барса


Лео Меси вече официално е голмайстор номер 1 на Барселона за всички времена. Аржентинецът реализира хеттрик при победата над Гранада с 5:3 в мач от 28-я кръг на първенството, игран на "Ноу Камп".




вторник, 20 март 2012 г.

ПРОГНОЗА: Барселона - Гранада

Барселона - Гранада, мач от 28-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Ноу Камп", начало 22.00 часа.



Левски на едно ниво с Манчестър Сити през XXI век

Родният вицешампион Левски се намира на 64-то място в ранглистата за най-успешните отбори в Европа през XXI век. 



Великолепно начало за Пиронкова в Маями

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова започна по блестящ начин участието си в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “Premier Mandatory” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.



Меси най-богат през 2011 година, Роналдо остана трети

Звездата на Барселона Лионел Меси печели най-много сред колегите си, когато става дума за приходи от заплати и спонсорски договори.




понеделник, 19 март 2012 г.

Решено: Бербо напуска Манчестър Юнайтед

Димитър Бербатов ще напусне Манчестър Юнайтед и Англия през лятото. Това обяви Емил Данчев, който е личен мениджър на Бербо.




Левски и Лудогорец продължават да мачкат в "А" група

Левски и Лудогорец продължиха да мачкат в "А" група и записаха леки победи съответно над Ботев Враца и Светкавица Търговище.




събота, 17 март 2012 г.

Тотнъм чупи рекорди, за да привлече Еден Азар

Тотнъм е готов да плати космическите за стандартите на клуба 35 милиона паунда за голямата звезда на френския шампион Лил и националния отбро на Белгия Еден Азар, пише в днешния си брой таблоидът "Мирър".



Макларън окупира първа редица в Австралия

Люис Хамилтън спечели квалификацията за място преди утрешната Гран При на Австралия.

Пилотът на Макларън изпревари съотборника си Дженсън Бътън. Хамилтън направи невероятно бърза обиколка още с първото си излизане на пистата в решителната трета сесия.

След това съперниците му успяха леко да го доближат, но не и да го изпреварят. 

Трети изненадващо стана пилотът на Лотус Роман Грожан. Бившият тим на Рено очевидно показа скорост, но звездата на отбора Кими Райконен завърши на разочароващото 18-то място.

Тимът на Мерцедес пък оправда прогнозите, че ще е силен през този сезон и Михаел Шумахер даде 4-то време.

Едва зад него, на трета редица се наредиха двамата пилоти на Ред Бул. Марк Уебър изпревари световния шампион Себастиян Фетел, който остана едва 6-ти.

Далеч по-голямо бе разочарованието в тима на Ферари обаче. Пилотите на Скудерията дори не успяха да се класират за финалната сесия. Фернандо Алонсо изхвърча от пистата и макар да бе 5-ти в този момент, впоследствие не успя да продължи и трябваше да гледа как другите го изместват до 12-то място. Фелипе Маса обаче се представи още по-зле, тъй като без да има видими проблеми се класира едва 16-ти.


Пилот:Отбор:Q1Q2Q3Обиколки:
1Люис ХамилтънМакларън1:26.8001:25.6261:24.92214
2Дженсън БътънМакларън1:26.8321:25.6631:25.07415
3Роман ГрожанЛотус1:26.4981:25.8451:25.30221
4Михаел ШумахерМерцедес1:26.5861:25.5711:25.33618
5Марк УебърРед Бул1:27.1171:26.2971:25.65117
6Себастиян ФетелРед Бул1:26.7731:25.9821:25.66818
7Нико РосбергМерцедес1:26.7631:25.4691:25.68616
8Пастор МалдонадоУилямс1:26.8031:26.2061:25.90820
9Нико ХулкенберФорс Индия1:27.4641:26.3141:26.45118
10Даниел РикардоТоро Росо1:27.0241:26.319без време16
11Жан-Ерик ВернТоро Росо1:26.4931:26.429
12
12Фернандо АлонсоФерари1:26.6881:26.494
12
13Камуи КобаяшиЗаубер1:26.1821:26.590
12
14Бруно СенаУилямс1:27.0041:26.663
16
15Пол ди РестаФорс Индия1:27.4691:27.086
16
16Фелипе МасаФерари1:27.6331:27.497
16
17Серхио ПересЗаубер1:26.596

11
18Кими РайконенЛотус1:27.758

9
19Хейки КовалайненКатерам1:28.679

7
20Витали ПетровКатерам1:29.018

8
21Тимо ГлокМарусиа1:30.923

10
22Чарлс ПикМарусиа1:31.670

9








Отпаднали:107,00%1:32.214



Педро де ла РосаИспания Рейсинг1:33.495

6

Нараин КартикянИспания Рейсинг1:33.643

6



Източник gol.bg