понеделник, 12 януари 2015 г.

Кристиано Роналдо спечели "Златната топка" за трети път

Кристиано Роналдо спечели за втори пореден и общо трети път "Златната топка".

Кристиано Роналдо спечели за втори пореден и общо трети път "Златната топка". Той изпревари Лионел Меси и Мануел Нойер в ежегодната анкета за най-добър футболист в света, която се организира от ФИФА и сп. "Франс Футбол".

Португалецът остана далеч пред своите съперници във вота на капитаните и треньорите на националните отбори и спортните журналисти. Той получи 37.66% от гласовете, а Меси и Нойер останаха съответно с 15.76% и 15.72%.


"Искам да благодаря на всички. На тези, които повярваха в мен, на моя треньор, на съотборниците ми, на президента Флорентино Перес. Целият колектив ми помогна да спечеля този трофей. Това е нещо уникално. То ми дава мотивация да продължа напред, да се боря да спечеля още трофеи на само индивидуално, но и отборно. Никога не съм мислил, че мога да спечеля три пъти "Златната топка", заяви Роналдо при награждаването си.

29-годишният играч се изравни по брой отличия с Йохан Кройф, Мишел Платини и Марко ван Бастен, а пред него остава единствено Меси с четири.

Звездата на "Реал" (Мадрид) върна жеста към своя голям съперник, който по-рано днес на пресконференцията на тримата финалисти заяви, че за него би било голямо удоволствие да играе с Роналдо.

"Да бъда на сцената до Лео Меси е нещо специално. И тримата, които бяхме номинирани, сме големи футболисти", каза още португалецът, след което отпразнува получаването на трофея по същия начин, по който празнува и своите голове на терена.

През изминалата година Роналдо спечели четири трофея с "Реал" (Мадрид) - Шампионската лига, Купата на краля, Суперкупата на Европа и световното клубно първенство.

Той постави рекорд по брой голове в Шампионската лига в рамките на един сезон - 17, а освен това стана голмайстор на Примера дивисион с 31 попадения, като раздели "Златната обувка" с Луис Суарес. Португалецът изигра общо 43 мача през 2014 г., в които вкара 52 гола и направи 17 асистенции.


Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар