сряда, 18 март 2015 г.

Григор Димитров загуби третия кръг на турнира в Индиън Уелс

Григор Димитров загуби третия кръг на турнира в Индиън Уелс
Лошата форма на най-добрия български тенисист Григор Димитров беше категорична потвърдена, след като българинът отстъпи в три сета на испанския ветеран Томи Робредо в мач от третия кръг на турнира в Индиън Уелс – 4:6, 6:1, 5:7.

Ужасяващото за Григор беше, че сам подари победата на Робредо с две двойни грешки в края. А за испанеца това беше едва трети мач на хард през тази година.


Началото изглеждаше обещаващо за Димитров - той потегли със стабилен сервис гейм и взривен печеливш бекхенд по правата за 0:30 в сервиса на Робредо, който обаче удържа с четири поредни точки. Димитров се движеше изключително много по корта от самото начало и със страхотна лекота достигна отклонила се от филето на мрежата топка, върна се на основната линия и завърши точка за 2:1 с прецизно воле, информира Tenniskafe. След това Димитров стигна до дюс на сервис на Робредо, но само толкова, а до 4:4 гейма мачът вървеше рутинно, с предимство за сервиращите. Тогава испанецът удари, като взе сета от трети опит, след като Григор спаси две точки за пробив с асове, но бекхендът му го предаде, давайки трети шанс на Робредо, който се възползва.

Вторият сет беше светкавичен, като всичко тръгна при 40:0 за Робредо още в първия гейм, когато Димитров закова страхотен бекхенд от ретур и успя да обърне гейма, вземайки го с впечатляващ форхенд по къс диагонал отново след ретур. Нататък Димитров проби отново, на нула и затвори сета набързо с 6:1.

Решаващият трети сет протече при доминация на сервиса, но до 5:6. Точно тогава Григор поддаде, направи две двойни грешки и нещата стигнаха до 15:40. Българинът отново не може да вкара първи сервис и опитният Робредо се възползва, атакува от ретур, излезе на мрежата и си взе мача. Така на осминафиналите Робредо ще играе с Милош Раонич, а за Григор следва Мастърса в Маями.

Източник sportline.bg


1 коментар:

  1. Скажите, вы на каком языке пишите? Хочу сделать обзор типа такого http://ratingbet.com/bookmaker/william-hill-obzor-bukmekerskoy-kontory-william-hill.html
    о william hill и ищу носителей разных славянских языков для дальнейшего перевода. На волонтерских условиях

    ОтговорИзтриване