понеделник, 2 март 2015 г.

Челси с първи трофей за сезона - вдигна Купата на лигата

Челси с първи трофей за сезона - вдигна Купата на лигата
Жозе Моуриньо
Играчите на Челси вече могат да се похвалят с първи трофей за сезона, след като стигнаха до отлично изкован успех с 2:0 срещу Тотнъм във финала за Купата на Лигата (Кепитъл Уан Къп).

Това беше своеобразен реванш на "сините" над лондонския съперник, след като през 2008 година Челси беше на прага да спечели отново Купата, но тогава Бербатов отбеляза от дузпа за 1:1, а в продълженията Джонатан Уудгейт вкара за последния трофей във витрината на "шпорите".


Днешният успех е под №5 в турнира за Челси, който вече може да се похвали с 27 отличия. Моуриньо пък защити думите си, че финалът с Тотнъм е от изключително значение, спечелвайки втория си трофей от надпреварата. През 2005 година той също спечели, като това беше първа купа за Специалния с лондонския гранд.

Иначе двубоят се разви точно по вкуса на португалския специалист, като в края на първото полувреме капитанът Джон Тери изведе своите напред след разбъркване и удар, минал през куп футболисти - 1:0.

Всичко в мача беше решено в 56', когато Сеск изведе Коща в наказателното поле, бразилецът с испански паспорт скъси много ъгъла за удар и пробва остро центриране, но Уокър в опита си да блокира прати коженото кълбо в собствената си врата - 2:0.

Източник actualno.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар