четвъртък, 18 септември 2014 г.

"Ню Йорк таймс": "Лудогорец" е отбор от бойци, които не се страхуват

"Ню Йорк таймс": "Лудогорец" е отбор от бойци, които не се страхуват
"Ню Йорк таймс" похвали българския шампион за мъжката игра и силния колектив
След силния си дебют в Шампионската лига "Лудогорец" привлече сериозно внимание и заслужи похвалите на редица от световните медии. Българският отбор се оказа сериозно изkпитание за английския вицешампион "Ливърпул" и беше на път да спечели закономерна точка, но загуби с 1:2 след гол от дузпа в 93-aта минута. Поредното водещо издание, което се изказа много ласкаво за представянето на разградчани, беше "Ню Йорк таймс".

В един от водещите си спортни материали "Ню йорк таймс" изтъкна борбеността, мъжката игра и силния колектив, който "Лудогорец" е показал на "Анфийлд". Според автора Роб Хюз никому неизвестният доскоро отбор от България не само не се е притеснил, че дебютира в турнира с мач срещу петкратния европейски шампион на легендарния му стадион, а е бил равностоен на съперника си, но е загубил с доста спорна дузпа.

"Лудо кой? Отбор от Разград - град, чието население дори не може да запълни 43 307-те места на стадион "Анфийлд". Но "Лудогорец", създаден като аматьорски младежки проект в средата на 2001 г. и трансформиран от местен бизнесмен преди едва четири години, не беше замръзнал от страх при дебюта си в Шампионската лига. Нищо подобно, бореше се с "Ливърпул" до последната минута и отвъд нея", пише в коментара си Хюз.

Той прави сравнение между борбената и добре организирана игра на "Лудогорец" и представянето на "Арсенал", който по същото време загуби с 0:2 от "Борусия" (Дортмунд).

"Кой може да обясни защо "Арсенал", който играе в този турнир за 17-и пореден сезон и притежава някои от най-скъпите таланти в света, беше толкова обладан от страх и безидейност, че не успя по никакъв начин да се противопостави на "Борусия" и без преувеличение спокойно можеше да загуби с 0:7 или 0:8, a в същото време "Ливърпул" се нуждаеше от спорна дузпа дълбоко в добавеното време, за да победи "Лудогорец" с 2:1. Вероятно се нуждаем от психолог, за да разберем защо "Арсенал" беше изпълнен със страх в Дортмунд, а орлите от Разград - с желание за борба."

Хюз изтъква, че през това лято "Ливърпул" е похарчил 200 милиона долара за нови попълнения, а "Лудогорец" - по-малко от два милиона.

"Един мениджър е свършил добра работа, когато направи така, че 11 индивидуалности да се представят силно - ако не с класа и хладнокръвие, с голям дух и много усилия. "Лудогорец" имаше в изобилие от това в Ливърпул. Трудно е да се сравни изпитанието, което стоеше пред българския отбор във вторник. В приказките е съпоставимо с битката между Давид и Голиат", пише още в материала на "Ню Йорк таймс.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар