петък, 27 април 2012 г.

Атлетико - Атлетик: Финалът в Лига Европа

Атлетико - Атлетик: Финалът в Лига Европа
Атлетик Билбао ознаменува страхотния си сезон в Лига Европа с класиране на финал във втория по сила европейски турнир.


Баските успяха да спечелят домакинството си на Спортинг Лисабон с 3:1 и с общ резултат от двата мача 4:3 отборът на Марсело Биелса елиминира противника си.

Попаденията за домакините бяха дело на Сусаета, Гомес и Йоренте в 17-ата, 45-ата и 88-ата минути, докато попадението за гостите бе дело на Рики ван Волфсвинкел в 44-ата минута.

Феновете на Билбао пък успяха да видят своя отбор на финал след над 34 години чакане, когато за последно отборът достигна до нещо подобно.

В спор за отличието Атлетик ще се изправи срещу друг испански отбор - Атлетико Мадрид. "Дюшекчиите" победиха като гости с 1:0 Валенсия и с общ резултат 5:2 се класираха за финала.

Домакините бяха по-добрият отбор през първото полувреме, но така и не успяха да открият резултата в срещата, след великолепните изяви на вратаря на гостуващия тим.

Точно след час игра Атлетико попари своя съперник, когато Диего пусна пас по конец към Адриан, който спря на гърди и препарира Диего Алвеш. До края "прилепите" загубиха своя устрем и дори можеха да получат втори гол във вратата си.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар