петък, 4 март 2011 г.

"Арсенал" отчете загуба от 2.5 млн. паунда за полугодието

"Арсенал" отчете загуба от 2.5 млн. паунда
"Арсенал" отчете загуба от 2.5 млн. паунда (4 млн. щатски долара) за второто шестмесечие на 2010 г., като това се дължи на намалените продажби на футболисти, съобщи Би Би Си.

"Артилеристите" не направиха скъпи трансфери през лятото на миналата година за разлика от предходния сезон, когато регистрираха печалба от 29.2 млн. паунда. Резултатите са извадени ден след загубата на лондонския клуб на финала за "Карлинг къп" от "Бирмингам" с 2:1 на стадион "Уембли".

В края на 2009 г. "Арсенал" взе 33.9 млн. паунда от продажбата на няколко футболисти, в това число трансферите на Коло Туре и Емануел Адебайор в "Манчестър сити". В сравнение през лятото на 2010 г. клубът е направил продажби на стойност от само 4 млн. паунда.

Политиката на "топчиите" да залага на настоящите си футболисти беше потвърдена и от изпълнителния директор Айвън Газидис, който каза, че клубът има устойчив бизнес модел. "Всичко това ни дава силата да кажем, че нямаме нужда да продаваме капитана на отбора Сеск Фабрегас, за да спечелим пари", посочи той.

От клуба също така заявиха, че има и намаляване на приходите от продажби на апартаменти. Данните за 2010 г. сочат, че са продадени 50 жилища в комплекса на бившия стадион на отбора "Хайбъри". Приходите от тях са 22.5 млн. паунда, в сравнение с 96.6 млн. от 261 реализирани сделки с апартаменти година по-рано.

"Това са числа, които ни вдъхват увереност, имайки предвид настоящата ситуация и точно на това място очаквахме да бъдем. Ще продължаваме да работим в тази посока на развитие. Това ни носи нови предизвикателства в конкурентна среда, но и ни осигурява платформа за сигурно и светло бъдеще", казаха от лондонския клуб.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар