понеделник, 13 януари 2014 г.

Пиронкова стартира с победа в Откритото първенство на Австралия

Цвети Пиронкова успя да премине без абсолютно никакви проблеми първия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като победи сравнително лесно испанката Силвия Солер-Еспиноса с 6:3, 6:2.


Това е трета победа за пловдивчанката над испанката от общо четири мача между двете.

В опит да стигне до рекордния трети кръг за нея Пиронкова ще се изправи срещу доста силна противничка - представителката на домакините Саманта Стосър.

Двете досега са изиграли три мача, като и в трите случая австралийката е стигала до крайния успех.

Нещо повече, световната номер 17 дори не е давала сет на пловдивчанката. За последно те се срещнаха на турнира в София, когато Стосър стигна до успеха с 6:1, 6:4.

Определено днес ясно си личи, че спечеленият турнир в Сидни е дал сериозно самочувствие на Цвети и тя показва много силна игра в последно време.

Първият сет бе перфектен за Пиронкова и тя направи нещо наистина изумително - не даде нито точка на свой сервис, на опонентката и.

Сетът се реши след един-единствен пробив, който стана факт при 3:2. Нашето момиче можеше да пробие и в по-ранен етап своята противничка, но не се възползва от двете си точки за пробив.

Вторият сет започна равностойно, но класата на българката отново си пролича и тя проби за 3:2 гейма, като по този начин се доближи до крайния успех.

Нашето момиче успя да затвърди пробива и така авансът и се увеличи на 4:2. Последва и нов пробив на пловдивчанката, като по този начин тя увеличи аванса си на 5:2, а след това си взе подаването, като при последния си сервис гейм отрази точка за пробив, за да достигне до крайния успех.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар