четвъртък, 26 февруари 2015 г.

Бербатов бележи, а "Монако" докосва четвъртфиналите след 3:1 срещу "Арсенал"

Звездата на "Монако" Димитър Бербатов вкара на "Арсенал" в Шампионската лига
Димитър Бербатов
Звездата на "Монако" Димитър Бербатов вкара на "Арсенал" в Шампионската лига, а тимът му е на крачка от четвъртфиналите в турнира, след като победи с 3:1 на "Емирейтс" в Лондон.

Българинът се разписа с техничен удар, дошъл след страхотна контраатака на "монегаските" и асистенция на Антони Марисал.


Освен българина точни за гостите бяха Жофри Кондогбиа в 38-ата минута и Яник Ферейра-Караско в четвъртата минута на продължението на мача. Почетното попадение за "артилеристите" бе на Алекс |Окслейд-Чембърлейн в 91-ата минута.

Мачът започна с натиск на домакините, които бяха излезли в предни редици с Оливие Жиру, Алексис Санчес и Дани Уелбек. Тримата футболисти бяха в основата на всичко интересно в играта на "Арсенал" и тормозеха защитниците на "монегаските" от първата минута. Те обаче не испяваха да стигнат до чисти голови положения.

В средата на полувремето Санчес направи двойно подаване на скорост с Месут Йозил, озова се в наказателното и стреля, но вратарят на гостите Субашич изби топката в корнер. "Монако" игра много организирано в защита и не допусна да се стигне до сериозни опасности пред вратата. Неслучайно "монегаските" имаха допуснати само три гола в последните си 17 мача преди тази среща.

Шансът на "Арсенал" дойде в 35-ата минута, когато Хектор Белерин центрира към Оливие Жиру, но той не успя да реагира по-най-добрия начин и се размина с топката.
В ответната атака "Монако" изненадващо откри резултата с гол на Жофри Конгдобиа. Французинът стреля мощно от дистанция, а ударът му се отби в Пер Мертезакер и топката стана неспасяема за стража Давид Оспина.

До края на частта не се случи нищо интересно и двата тима се прибраха в съблекалнята при 1:0 в полза на гостите.

Второто полувреме отново започна с превзходство на "Арсенал". Секунди след началото Йозил намери Жиру в наказателното, но нападателят не успя да засече топката от близо. Малко по-късно Жиру отправи удар с глава след изпълнение на корнер, но отново не сполучи.

В 53-ата минута "Монако" направи скоростна контраатака, Антони Маритал напредна дълбоко в полето на домакините и намери прекрасно Димитър Бербатов. Българинът нахлу в наказателното с топката и с прецизен удар я прати в противополжния ъгъл на пазената от Оспина врата.
"Артилеристите" се опитаха да се върнат в мача, но Жиру пропиля поредно положение. В 59-ата минута той прати топката над съперниковата врата, след като тя попадна в него след намеса на Субашич. Седем минути по-късно резервата Тио Уолкът също пропусна да се разпише. Крилото остана очи в очи с вратаря, но би в него, а при добавката съще не бе точен.

"Арсенал" все пак успя да вкара гол в първата минута на продължението на мача. Влезлият като резерва Алекс Окслейд-Чембърлейн пое изчистена топка на дъгата на наказателното поле и с хубав удар я прати в горния ъгъл на вратата на Субашич.

"Монегаските" обаче не бяха казали последната си дума и възстановиха преднината си от два гола в 94-ата минута. Точен бе Яник Ферейра-Караско, който бе изведен отдясно и с удар под плонжа на Оспина уби интригата преди реванша в княжеството.
В друг осминафинален сблъсък "Байер" (Леверкузен) взе минимална преднина преди реванша срещу "Атлетико" (Мадрид) след домакинска победа с 1:0. Гола вкара Хакан Чалханоолу в 57-ата минута с красив удар под напречната греда, който не остави шансове на Мигел Анхел Моя.

Испанският тим завърши мача в намален състав, след като малко преди края Тиаго Мендеш беше изгонен за два жълти картона. "Дюшекчиите" направиха и две принудителни смени още преди почивката, след като Гилерме Сикуера и Саул Нигес получиха контузии съответно в 38-ата и 42-ата минути.

"Аспирините" изиграха много силен мач и заслужено победиха, докато гостите рядко стигаха до голови положения, а защитата им не се представи колебливо.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар