петък, 23 март 2012 г.

"Кайзерслаутерн" представи новия си треньор Красимир Балъков

Бившият капитан на българския национален отбор Красимир Балъков беше представен официално като новия старши треньор на "Кайзерслаутерн". Той заменя на поста Марко Курц, който беше уволнен във вторник.


45-годишният Балъков подписа договор до 30 юни 2013 г., като той ще бъде валиден дори при изпадане на "червените дяволи" във втора Бундеслига. Осем кръга преди края на шампионата отборът е на последно място с 20 точки.

"Красимир Балъков има огромен опит, познава Бундеслигата и е доказал, че може да работи успешно с млади футболисти. Вярваме, че той ще помогне на отбора в борбата за оцеляване. В случай че отпаднем, ще разчитаме той да ни върне в елита още през следващия сезон", заяви президентът на клуба Щефан Кунц.

"Kaйзерслаутерн" се намира на шест точки от спасителната зона и на пет от 16-ото място, което дава право на участие в бараж с третия от втора Бундеслига. Освен това има отчайващо слабо нападение с едва 17 отбелязани гола в 26 мача.

"Приех предложението на "Кайзерслаутерн", защото вярвам, че можем да избегнем изпадането. Започваме един дългосрочен проект", който да заздрави позицията на отбора и да играем съществена роля в Бундеслигата", заяви Балкъков.

"Много пъти съм играл на стадион "Фриц Валтер" и познавам горещата атмосфера и страстните фенове. "Кайзерслаутерн" е марка в Европа и нямам търпение да започна работа", добави бившият играч на "Щутгарт" в периода 1995-2003 г.

Щефан Кунц (вляво) увери, че дори отборът да изпадне, Балъков ще го води във втора Бундеслига

Помощниците на Балъков в "Хайдук" - Илия Груев и Йончо Арсов, остават в екипа му и в "Кайзерслаутерн". Вчера хървтатският отбор победи с 3:0 "Риека" в последния мач начело с българския екип.

Балъков разтрогна с "Хайдук" по взаимно съгласие и "лаутерите" няма да плащат 1 милион евро неустойка за оставащите 18 месеца от договора на българина, както твърдяха в сряда германските медии.

"Хайдук" и Красимир Балъков се разделят при приятелски условия и запазват изключително добри взаимоотношения", заяви вторият в хърватското първенство в официално изявление.

"Вече чувствам "Хайдук" като свой клуб. Бих иска да се завърна някой ден. Пожелавам им късмет и всичко хубаво", каза Балъков.

Дебютът на Балъков за "Кайзерслаутерн" е в животоспасяващия мач срещу "Фрайбург", който също е застрашен от изпадане, но в последно време стабилизира изявите си.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар