петък, 13 юни 2014 г.

ПРОГНОЗА: Испания - Холандия

Испания - Холандия, мач от Група Б на световното първенство. Стадион "Арена Фонте Нова", начало 22.00 часа

Испания - Холандия, мач от Група Б на световното първенство. Стадион "Арена Фонте Нова", начало 22.00 часа
ПРОГНОЗА: Испания - Холандия

Испания:
Вратари: Касияс, Де хеа, Рейна
Защитници: Албиол, Пике, Хави Мартинес, Хуанфран, Рамос, Алба, Аспиликуета
Полузащитници: Чаби Алонсо, Бускетс, Коке, Иниеста, Шави, Фабрегас, Мата, Касорла, Давид Силва
Нападатели: Диего Коста, Вия, Торес, Педро


Холандия:
Вратари: Мишел Ворм, Яспер Силесен, Тим Крул
Защитници: Рон Влаар, Бруно Мартенс Инди, Дарил Жанмаат, Стефан де Вриж, Жоел Велтман, Пол Верхаех, Теренс Конголо
Полузащитници: Ариен Робен, Уесли Снайдер, Найджъл де Йонг, Дейли Блинд, Джонатан де Гузман, Жорди Класи, Мемфис Депай, Лирой Фер, Джорджинио Вийналдум
Нападатели: Робин ван Перси, Робин ван Перси, Дирк Каут, Джермейн Ленс

ПРОГНОЗА: Световното първенство официално бе открито вчера, но днес предстои може би истинското откриване на Мондиала.

Първото голямо дерби от турнира ще бъде между Испания и Холандия. Мачът има особен заряд, тъй като е повторение на финала от преди 4 години. Тогава в ЮАР двата тима се изправиха един срещу друг и завършиха наравно 0:0 в редовното време. Само пет минути преди да се стигне до изпълнение на дузпи обаче Андрес Иниеста съкруши сърцата на "Лалетата" с победния гол.

Сега голяма част от участниците в онзи мач отново ще присъстват. Холандия ще търси реванш от Испания, а Чаби Алонсо пък може да потърси реванш от Найджъл де Йонг за онзи каратистки удар в гърдите.

Истината обаче е, че много неща се промениха от тогава. Макар "Ла Фурия" да дублира европейската си титла две години по-късно, през последния сезон се наблюдава спад в представянето на отбора. Това бе най-видно миналото лято, когато Испания бе отнесена от Бразилия на финала на турнира за купата на конфедерациите. Същевременно гръбнакът на отбора - Барселона записа неубедителен сезон и това автоматично накара много специалисти да поставят под въпрос формата на Шави, Иниеста и Фабрегас.

Подобна е ситуацията и в Холандия. Също както и Испания, тимът на Луис ван Гаал нямаше проблем в квалификациите и се класира без да допусне загуба. В индивидуален план обаче основните играчи на тима бележат спад във формата си през последния сезон. В допълнение на това за разлика от минали турнири широчината на състава далеч не е толкова голяма.
Ван Гаал обаче е известен с това, че измъква максимума от отбора си и не е невъзможно позастаряващите звезди на Холандия да надхвърлят себе си в може би последния си голям турнир.

Все пак Испания разполага с по-голяма рутина, както и дълбочина на състава. Дори и играчите на Барса да не са във форма, Винсенте дел Боске може да заложи на Коке, Давид Силва или дори на свежия Хуан Мата.

Затова иберийците са фаворити за победата в този мач, макар и тя да не дойде толкова лесно.

Резултат: 1:0

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар