вторник, 10 юни 2014 г.

Неймар и Джерард получиха травми, но ще са готови за Мондиал 2014

Неймар и Джерард получиха травми, но ще са готови за Мондиал 2014
Неймар не завърши тренировка, но Сколари потвърди, че няма проблем с глезена му

Звездата на Бразилия Неймар и капитанът на Англия Стивън Джерард притесниха сериозно своите отбори и фенове, след като получиха контузии по време на днешните тренировки.

Нападателят на "Барселона" изкълчи своя глезен при двустранна игра и се строполи на земята. Той бързо се изправи и напусна сам игрището, но тъй като тренировката беше предавана на живо хвърли в тревога бразилските фенове, а притеснението им бързо завладя социалните мрежи.

Селекционерът Луис Фелипе Сколари побърза да ги успокои и веднага след края на тренировката потвърди, че няма проблеми със състоянието на Неймар и той ще бъде напълно готов за откриващия мач срещу Мексико в четвъртък от 23.00 часа.

Джерард пък получи проблем с леко разтежение в слабините и също не взе пълноценно участие в тренировката на своя отбор. Селекционерът Рой Ходжсън и медицинският щаб ще следят отблизо състоянието му, но се очаква той да бъде напълно готов за двубоя срещу Италия на 15 юни, пише BBC.

В същото време Алекс Окслейд-Чембърлейн продължава рехабилитационните процедури на контузията в коляното, която получи при равенството 2:2 в контролата с Еквадор. Ходжсън е уверен, че крилото на "Арсенал" ще може да играе в Бразилия, но не е ясно дали ще бъде готов за първите мачове.

Източник dnevnik.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар