четвъртък, 19 юни 2014 г.

Мачовете днес: Англия и Уругвай ще спорят кой да съхрани шансовете си

Мачовете днес: Англия и Уругвай ще спорят кой да съхрани шансовете си
Англия и Уругвай ще се изправят един срещу друг в най-интересния двубой от програмата на световното първенство за деня. Мачът започва в 22.00 часа българско време.

Двата състава влизат в пряк спор за това кой да съхрани възможностите си за излизане от групата. Англичаните играха добре, но загубиха с 1:2 от Италия в първия си мач. Уругвайците направиха грешна стъпка срещу наглед най-слабия отбор в групата - Коста Рика (1:3) - и сега ще трябва да се борят с всички сили срещу фаворитите Англия и Италия, ако искат да стигнат осминафиналите.

"Предизвикателството става още по-трудно, но имаме възможност да постигнем целите си", каза капитанът на Англия Стивън Джерард. Полузащитникът на "Ливърпул" е уверен, че отборът може да спечели мача с южноамериканците.

Една от най-обсъжданите теми около англичаните е мястото на Уейн Рууни в състава. Всички се обединиха около мнението, че негово място не трябва да бъде на лявото крило, където беше доста ограничен в действията си. Дилемата обаче е дали той да бъде преместен на друга позиция, или да бъде изваден от стартовия състав.

Въпросителни има и пред селекционера на Уругвай Оскар Табарес. Капитанът Диего Лугано отпадна от състава заради контузия на коляното. Очаква се в игра да се завърне нападателят Луис Суарес.

"Англия заслужаваше по-добър късмет (срещу Италия). Нападателите им показаха невероятен потенциал. Взимат решения бързо и тичат изключително бързо. Трябва да ги ограничим, защото ще повторят силната си игра и срещу нас. Мачът ще бъде труден, но не и невъзможен. Нуждаем се от успеха, те също", заяви Табарес.

Двата отбора са се срещали общо десет пъти, като Уругвай има четири победи, а Англия - три. Единствените мачове помежду им на световни първенства са от турнира през 1954 г., когато южноамериканците побеждават с 4:2 в четвъртфиналите, и през 1966 г., когато завършват 0:0 в груповата фаза.

Сега букмейкърите определят Англия за фаворит. Sportingbet дава коефициент 2.00 за успех на състава, воден от Рой Ходжсън. Равенството е оценено с 3.30, а евентуалната победа на Уругвай - с 3.40.

В другите среща за деня Колумбия играе с Кот д'Ивоар (19.00 часа), а Япония илиза срещу Гърция (01.00 часа българско време).

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар