петък, 5 април 2013 г.

Андре Шюрле в Челси от лятото, Кевин Де Брюйн отива в Леверкузен

Лондончани ще платят между 12 и 15 млн. евро на Байер за германеца

Андре Шюрле в Челси от лятото, Кевин Де Брюйн отива в Леверкузен
Според информация на най-тиражния европейски вестник "Билд" германският национал Андре Шюрле ще напусне Байер Леверкузен през лятото, за да подсили английския Челси.


В същото време се очаква белгийската перла Кевин Де Брюйн да премине при "аспирините". В момента 21-годишният Де Брюйн играе във Вердер Бремен, но е собственост на Челси.

Очаква се в касата на Байер да влязат между 12 и 15 милиона евро за правата на 22-годишния германец. Самият Шюрле не крие, че Челси е неговият любим отбор.

Още преди началото на настоящия сезон Шюрле бе много близо до преминаване на стадион "Стамфорд бридж". Леверкузен обаче отказа оферта за цели 25 милиона евро.

"Отказахме, защото нямаше никаква алтернатива за Андре на пазара", обоснова се тогава спортният директор на Байер Руди Фьолер. Сега обаче в лицето на Де Брюйн е намерен достоен заместник.

"Билд" обаче твърди, че Волфсбург ще се опита да мъти водата на Байер Леверкузен. Спортният директор на "вълците" Клаус Алофс е готов да изкуши Челси с милионите, давани от Фолксваген.

Алофс не крие симпатиите си към Де Брюйн. Именно той го взе във Вердер Бремен през лятото. По всяка вероятност обаче самият Де Брюйн ще предпочете Леверкузен, тъй като от следващия сезон Байер почти сигурно ще бъде в групите на Шампионската лига, докато Волфсбург е във втората половина на таблицата.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар