събота, 13 април 2013 г.

"Левски" изтръгна 2:1 срещу "Локомотив" (Сф) в мач с три червени картона

Футболистите на "Левски" спечелиха много трудно 15-ата си победа в първенството
Футболистите на "Левски" спечелиха много трудно 15-ата си победа в първенството и поне временно излязоха начело. Сините се наложиха с 2:1 срещу "Локомотив" (София), който повече от час игра с човек по-малко.


Под ръководството на новия си треньор Николай Митов "Левски" поведе с гол на Базил де Карвальо от дузпа. Другото попадение отбеляза Жоао Силва, а за червено черните се разписа Крум Бибишков. Съдията Стефан Спасов даде три червени картона на Том и Александър Бранеков от гостите и на Рене Михелич от сините.

Митов направи няколко промени в основния състав на "Левски". Той даде път на крилото от школата Пламен Илиев, който изигра първия си официален мач за сините в първенството. С капитанската лента се появи Христо Йовов, а отляво действаше Гари Родригес. Именно холандецът беше най-активен за домакините.

Още в началото "Локомотив" имаше отлична възможност да поведе. Даниел Пеев изведе отлично Светослав Петров, който излезе сам срещу вратаря Пламен Илиев и пусна вляво към Бранимир Костадинов. Нападателят обаче беше изпреварен от Дъстли Мулдер.

"Левски" поведе в 16-ата минута с гола на Карвальо от дузпа. Голмайсторът на сините сам си изработи нарушението, извършено след неразчетено влизане на Дюлгеров, при което остана впечатление за симулация.

Спасов изгони Том в 23-ата минута заради втори жълт картон след фаул срещу Михелич. Въпреки че остана с човек повече, "Левски" атакуваше еднообразно - основно отляво, където действаше Родригес. Сините бяха затруднени от принудителната смяна на Карвальо в 34-ата минута.

До края на полувремето, а и в началото на второто "Локомотив" се защитаваше добре и търсеше възможностите си на контраатака. В 59-ата минута червено-черните изравниха. Димитър Илиев изведе Бибишков, който надделя в спора с Мулдер и със силен удар преодоля Илиев.

Шест минути по-късно Михелич получи директен червен картон за опасна игра във въздушно единоборство срещу Димитър Илиев. Численото равенство се запази само осем минути до момента, в който Бранеков влезе много остро с бутоните срещу Антонио Вутов и макар да не улучи краката на съперника, Спасов го изгони.

Този път сините се възползваха от това, че "Локомотив" остана с човек по-малко отново, а и от факта, че отстраненият играч беше капитанът и централен защитник Бранеков. В 78-ата минута Даниел Димов подаде към Силва, който с плътен удар се разписа за 2:1.

В следващите минути "Левски" създаде доста положения, но не вкара. "Локомотив" опита да изравни при две контраатки, също без успех.

Сините събраха 49 точки и са с една пред шампиона "Лудогорец", който посреща "Локомотив" (Пловдив) в неделя. "Локомотив" (Сф) е 13-и с 20 точки и все още е сред изпадащите.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар