сряда, 21 май 2014 г.

Литекс, АПОЕЛ и Динамо (З) офертират Петев, той не искал и да чуе за Левски

Близки до треньора издават, че "сините" нямат никакъв шанс

Литекс, АПОЕЛ и Динамо (З) офертират Петев, той не искал и да чуе за Левски
Ивайло Петев
АПОЕЛ е започнал атака за привличането за треньор на Ивайло Петев. В момента българския спец заработва по 12 000 евро месечно именно в конкурента АЕЛ, като по неофициални данни клубът му дължи 3 заплати. А от АПОЕЛ предлагали почти три пъти повече на бившия треньор на Лудогорец, съобщава "Труд".


Куриозното в случая е, че АЕЛ и АПОЕЛ са двата тима, които воюваха буквално до кръв за титлата. И именно прекратеният двубой между тях (при 0:0 в 52-рата минута, мач от последния кръг) доведе до спешно заседание на местния футболен съюз за определяне на шампиона. Шансовете според журналисти на Острова на Афродита са 99 процента срещу тима на Петев. Но репортерите признават, че за 7 месеца акциите на приетия в началото с недоверие български треньор са скочили до върха на рейтинговата скала.

Треньор на АПОЕЛ сега е Йоргос Донис, а клубът е най-богатият и амбициозен в страната. За Петев не липсват и други оферти, но той не желае да ги коментира официално. Не може да се скрие обаче, че е подновен и интереса от Динамо (Загреб), който продължава повече от година. В България от Левски афишират намерения да ангажират Петев, въпреки обиколилите целия свят скандални кадри със събличането му при представянето за треньор на “сините” през зимата.

От приятелския кръг на 38-годишния треньор обаче твърдят, че подобен вариант е абсурден. Най-вероятен пристан при негово завръщане в България е Литекс. Петев беше основен играч в първия шампионски тим на Гриша Ганчев и обичан от публика и шефове. Халфът бе известен и с прякора Кмета, защото бе единствен роден в Ловеч играч от тогавашната златна формация на тима.

Източник topsport.ibox.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар