вторник, 27 май 2014 г.

Григор Димитров стартира на "Ролан Гарос" днес след 12:00 часа

Григор Димитров стартира на "Ролан Гарос" днес след 12:00 часа
Преди турнира в Париж Димитров заема рекордното за него 12-о място в световната ранглиста


Най-добрият български тенисист Григор Димитров влиза като твърд фаворит в първия си мач от "Ролан Гарос" срещу Иво Карлович.

Двамата ще се изправят един срещу друг днес след 12.00 часа в първия мач на корт номер 1, който ще бъде предаван пряко от "Евроспорт".


Двубоят може да се окаже начало на финалния поход на Димитров към влизане в първата десетка на световния тенис. Букмейкърът Sportingbet определя неговите шансове за победа в срещата на 1.1, докато коефициентът за Карлович е 6.5.

Съперниците се срещнаха само преди две седмици във втория кръг на турнира в Рим. Тогава хасковлията спечели със 7:6(3), 6:4, а по-късно се класира за първи път в кариерата си на полуфинали от "Мастърс" сериите.

В това време Карлович демонстрира голям напредък в представянето си на червени кортове с достигането на финала в Дюселдорф. През този сезон той вече спечели повече победи на клей, отколкото за предходните четири години.

Ако преодолее първия кръг, Димитров ще срещне победителя от мача между германеца Даниел Брандс и квалификант. В третия 11-ият в схемата може да се срещне с още един от високите играчи в мъжкия тенис - южноафриканеца Кевин Андерсън.

Българинът попадна в потока на поставения под номер 1 Рафаел Надал, но най-рано би могъл да срещне съперник от топ 10 в четвъртия кръг. Там евентуален негов противник може да бъде един от специалистите на клей - номер 5 в схемата Давид Ферер (Испания).

Миналата година Димитров достигна до третия кръг на "Ролан Гарос", където загуби от номер 1 в света тогава Новак Джокович.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар