понеделник, 19 май 2014 г.

Новият треньор на Барселона се казва Луис Енрике

Новият треньор на Барселона се казва Луис Енрике
Луис Енрике
Ръководството на "Барселона" обяви официално избора на Луис Енрике за старши треньор на отбора.

Бившият футболист на каталунците, който водеше втория им състав между 2008 и 2011 г., е подписал договор за два сезона.
44-годишният испанец бе спряган за поста в последните месеци и в петък се раздели със "Селта" след успешен сезон във Виго. Той заменя Херардо Мартино, който пое "Барселона" през миналото лято.

Под негово ръководство тимът записа първа кампания без трофей от шест години насам. Аржентинецът се раздели предсрочно с клуба по взаимно съгласие веднага след равенството 1:1 с "Атлетико", което реши титлата в Ла Лига в полза на мадридчани.

Пристигането на Енрике е първата част от серията промени, които ръководството на "Барселона" обеща да предприеме. Бившият атакуващ полузащитник бе препоръчан от спортния директор на клуба Андони Субисарета.

Енрике започна треньорската си кариера като наследник на Хосеп Гуардиола начело на Б-отбора на "Барселона" през 2008 г. Два сезона по-късно той осигури на отбора промоция за Сегунда дивисион за първи път от 11 години, при това с рекорден точко в актив.

Специалистът се раздели с клуба и пое "Рома" за един сезон, а след година в "Селта" се завръща на "Камп Ноу" за трети път. Бившият национал има 300 мача за "Барселона" между 1996 и 2004 г., в които спечели две титли в Примера дивисион, две Купи на Краля и веднъж Купата на УЕФА.

Завръщането на Енрике го води уверено по стъпките на Гуардиола – единственият досега, който е бил капитан на "Барселона", треньор на втория отбор и наставник на първия тим.

Междувременно от клуба съобщиха, че днес са подписали вече обявения в аванс нов договор с Лионел Меси. Така звездата на тима ще остане при каталунците до лятото на 2019 г., а според информациите в испанските медии вече ще е и най-добре платеният футболист в света с годишна заплата от 20 млн. евро.

"Барселона" обяви и официалното привличане на вратаря на "Борусия" (Мьонхенгладбах) Марк-Андре тер Стеген, както и раздялата с резервния страж Хосе Мануел Пинто.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар