четвъртък, 2 октомври 2014 г.

"Лудогорец" се опълчи храбро на "Реал", но не стигна до първа точка в Шампионската лига

"Лудогорец" изигра впечатляващ мач срещу европейския шампион "Реал" (Мадрид)
"Лудогорец" изигра впечатляващ мач срещу европейския шампион "Реал" (Мадрид) и беше много близо до спечелването на първа точка за български отбор в историята на Шампионската лига, но допусна обрат и загуби с 1:2.

Разградчани поведоха още в седмата минута чрез Марселиньо, а четири по-късно Владислав Стоянов спаси дузпа на Кристиано Роналдо. Изключително спортна втора дузпа, отсъдена след симулация на португалския нападател обаче позволи на мадридчани да изравнят в 25-ата минута.


Попадението по никакъв начин не се отрази на българския отбор, който през цялата среща игра изключително спокойно и добре организирано.

"Реал" много рядко стигаше до чисти голови положения пред вратата на Стоянов. Белите не успяваха да развият атаките си, когато стигаха в близост до наказателното поле на съперника, а Роналдо, Иско Гарет Бейл бяха напълно неутрализирани.

В същото време "Лудогорец" имаше няколко отлични възможности за бързи контраатаки, но бъркаше във финалното подаване.

През втората част натискът на "Реал" се засили, но Стоянов се справи с изстрел с глава на Бейл, Ернандес направи сериозен пропуск от границата на вратарското поле, а Йордан Минев изчисти от голлинята удар на Роналдо.

"Лудогорец" успяваше да запази равенството, което принуди Карло Анчелоти да пусне в игра Хамес Родригес, Тони Кроос и Карим Бензема. В крайна сметка десет минути след влизането си в игра френският нападател успя да отбележи втори гол за "Реал".

"Лудогорец" не се предаде и опита финален натиск, който беше на път да даде резултат във втората минута на добавеното време, но Светослав Дяков пропусна златна възможности.

Българският шампион допусна втора загуба с 1:2, след като в първия си мач срещу "Ливърпул" отново беше много близо до равенството, но получи гол от дузпа в 93-ата минута.

Отборът от Разград остава на последното място в група С, докато "Реал" остава начело с пълен актив от шест точки. "Базел" и "Ливърпул" разделят второто място с по три точки, след като швейцарския първенец изненада английския вицешампион с домакинска победа с 1:0.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар