сряда, 7 ноември 2012 г.

Две равенства по 2:2 запазиха интригата в най-интересната група в Шампионската лига

Две равенства по 2:2 запазиха интригата в най-интересната група в Шампионската лига
"Реал" (Мадрид) стигна до 2:2 срещу "Борусия" (Дортмунд) с късен гол минута преди края на мача от четвъртия кръг в най-интересната група D в Шампионската лига. "Манчестър сити" запази шансовете си поне на теория, като изравни от 0:2 до 2:2 срещу "Аякс" в Англия.



"Борусия" (Д) изигра на много високо ниво първото полувреме. Германците бяха отлично организирани, показаха увереност и се възползваха от две от атаките си. След два много силни удара от разстояние, спасени от Икер Касияс, се стигна до 28-ата минута. Тогава Роберт Левандовски пусна извеждащо подаване отдясно към Марко Ройс, който с влизането си в наказателното поле стреля много силно. Въпреки че топката отиде в близкия ъгъл на Касияс, вратарят не успя да спаси.

Белите реагираха добре и след шест минути изравниха. Месут Йозил центрира отляво и Пепе отбеляза с глава.

Това обаче не отне настроението на германците. Жълто-черните поведоха за втори път в последната минута на първото полувреме. Те организираха поредната си много добра атака на скорост, при която защитата на "Реал" се оказа неподготвена. След няколко подавания топката стигна до Марио Гьотце и той изпревари бранителите на белите и Касияс, за да отбележи.

Жозе Моуриньо пусна в игра Хосе Мария Кайехон и Микаел Есиен на почивката. Още с влизането си младият испански нападател отбеляза, но съдията не зачете гола заради засада.

В следващите минути играта беше по-нервна, като домакините показаха желание, но не и необходимата организация, за да се справят със защитата на "Борусия".

В 79-ата минута испанците направиха добра атака, в която се включиха петима футболисти. Анхел ди Мария пусна по земята и от съвсем близо Кайехон стреля в тялото на Роман Вайденфелер. Топката се върна към притичалия Кака, който падна и домакините поискаха дузпа, но съдията не даде такава.

Натискът на "Реал" се увеличи и в 86-ата минута дойде и най-чистото положение за белите. Отляво Кристиано Роналдо пусна леко в наказателното поле към Ди Мария, а той направи същото към Кайехон. Младият футболист ритна топката, но тя беше изчистена от защитник на "Борусия", застанал на голлинията.

Испанците изравниха в 89-ата минута, когато Месут Йозил изпълни много добре пряк свободен удар и топката попадна ниско, в близкия ъгъл на Вайденфелер.

Това е вторият случай, че който "Реал" (М) се спасява от загуба у дома в края този сезон. В мача на откриването белите падаха с 1:2 от "Манчестър сити" до 87-ата минута, но спечелиха с 3:2.


Аржентинският нападател Серхио Агуеро вкарва изравнителния гол за 2:2 срещу "Аякс"
Аржентинският нападател Серхио Агуеро вкарва изравнителния гол за 2:2 срещу "Аякс"

В Англия "Сити" отново не успя да спечели първата си победа. Шампионът на Висшата лига си усложни задачата, след като допусна два гола на Сим де Йонг в 10-ата и 17-ата минути. В първия случай той се разписа отблизо и от малък ъгъл. След това изпревари пазачите си след ъглов удар, излезе на предната греда и с глава увеличи преднината на "Аякс".

"Гражданите" намалиха в 22-ата, когато Яя Туре овладя на гърди в наказателното поле и отблизо стреля силно.

След това те имаха превъзходство и създадоха доста положения. Мениджърът Роберто Манчини пусна най-добрите си нападатели, а това даде резултат в 75-ата минута, когато Серхио Агуеро изпревари двама защитници на холандците и с удар по земята изравни.

"Сити" отбеляза и трети гол, но съдията вдигна засада, която беше оспорвана от домакините. В последната си възможност след изтичането на третата минута от триминутното продължение "Сити" трябваше да изпълни фаул. Топката беше центрирана в наказателното поле, където след разбъркване Марио Балотели беше издърпан за фланелката. Домакините поискаха дузпа, но съдията свири края на мача.

"Борусия" остава начело в групата с осем точки, а "Реал" (М) е втори с точка по-малко. "Аякс" вече има четири, а "Манчестър сити" е с две.

Група А

ПСЖ спечели убедително с 4:0 срещу "Динамо" (Загреб). Французите нямаха затруднения срещу последния в групата, който все още не е отбелязал гол. Звездата на домакините Златан Ибрахимович не успя да вкара, но беше в основата и на четирите попадения.

Парижани събраха девет точки и са на една зад "Порто", който завърши 0:0 като гост на "Динамо" (Киев). Украинците са трети с четири.

Група В

Спорът в група В за достигане на осминафиналите стана много интересен. "Арсенал" поведе с 2:0 срещу "Шалке" и беше близо до възможността да си върне за загубата в предишния кръг, но германците изравниха за 2:2. Головете за лондончани вкараха Тио Уолкът (18') и Оливие Жиру (26'), а за кралскосините се разписаха Клаас Ян Хунтелаар (45') и Джеферсън Фарфан (67').

Гръцкият "Олимпиакос" победи с 3:1 шампиона на Франция "Монпелие" и вече е на две точки от върха. "Шалке" е първи с осем точки, следван от "Арсенал" със седем и "Олимпиакос" с шест, а "Монпелие" има една.

Група С

"Малага" се класира за осминафиналите след 1:1 с "Милан" като гост. Испанците поведоха в 40-ата минута, когато Иско изведе много добре Елисеу и той вкара. "Росонерите" успяха да изравнят в 73-ата, когато след центриране отляво Алешандре Пато с глава се разписа.

В Белгия "Андерлехт" взе ценна победа с 1:0 срещу "Зенит". "Малага" е убедителен водач с десет точки. "Милан" е втори с пет, следван от белгийците с четири и руснаците с три.


Няма коментари:

Публикуване на коментар