петък, 2 ноември 2012 г.

Стоичков: Само Барса създава футболисти

Христо Стоичков обяви, че единственият клуб в света, който произвежда футболисти е Барселона.
Христо Стоичков обяви, че единственият клуб в света, който произвежда футболисти е Барселона.


„Разбира се, че е така. Това е клуб, който служи за пример на останалите. Английските отбори само купуват наготово” заяви треньорът на Литекс в интервю пред „Онда Серо”.

„В Реал например последният тръгнал от тяхната школа и останал дълго време в тима е Касияс. Има и други футболисти, но те не са получили шанс да се наложат в първия тим” добави той.

Стоичков естествено демонстрира увереност, че победният ход на каталунците ще продължи, въпреки че през миналия сезон отборът загуби двата най-големи трофея и се утеши с Купата на Краля.

„Това просто е най-силният тим в света, така че с Тито съм убеден, че Барса ще продължи да побеждава”. Той даде мнението си и затова кой трябва да спечели Златната топка.

„Като човек, който следи футбола с ръка на сърцето ще кажа, че Иниеста заслужава наградата. В последните години той постигна много успехи и в основата на титли на Барселона и Испания”.

Запитан за престоя си в Селта, който е следващият съперник на Барса в първенството и с който Стоичков изпадна през 2007-а, той каза: „Много хора знаят какво точно се случи тогава, но никой няма топки, за да го каже. Беше ясно, че Селта трябва да изпадне и за това има доказателства”.

Бившият играч не подмина и темата за Жозе Моуриньо. "Бих казал, че му се възхищавам, но тъй като е треньор на Реал трябва да го мразя".

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар