сряда, 13 март 2013 г.

Григор Димитров загуби от Новак Джокович на Индиън Уелс

Световният номер 1 надви нашето момче със 7:6(4), 6:1. Хасковлията пък пропусна чудесни възможности

Световният номер 1 надви нашето момче със 7:6(4), 6:1. Хасковлията пък пропусна чудесни възможности
Първата ракета на България Григор Димитров отпадна в 3-ия кръг на силния турнир от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс.


Нашето момче загуби от световния номер 1 Новак Джокович, който го надви със 7:6(4), 6:1 и се класира за 4-ия кръг на турнира.

За място на 1/4-финалите Джоко ще спори срещу представителя на домакините Сам Куери, който се справи с Маринко Матошевич.

Въпреки загубата на Григор, нашето момче показа много силен тенис в първия сет, но не му достигна късмет и малко повече увереност, за да се докосне до сензацията.

Мачът започна равностойно, като Григор си взе безпроблемно първите си две подавания.

При 2:1 за нашето момче, Джокович не бе особено убедителен при сервиса си и Димитров стигна до три точки за пробив, повеждайки с 40:0 при подаването на световния номер 1.

Ноле успя да спаси първата точка за пробив, но след дълго разиграване Григор го надлъга и стигна до пробив аванс, с който поведе в резултата с 3:1.

Гришо успя да си затвърди пробива след това, печелейки подаването си, като по този начин увеличи аванса си на 4:1 гейма.

Ноле продължи да бърка при подаването си и Димитров стигна до аванс от 30:0

Сърбинът от своя страна взе четири поредни точки и в крайна сметка удържа подаването си, намаляйки пасива си на два гейма.

Хасковлията имаше известни проблеми след това при подаването си. В крайна сметка обаче той го взе и стигна до аванс от 5:2 гейма.

При 5:3 Гришо направи три двойни грешки и даде две възможности на Джокович за връщане на пробива. С четвъртата си двойна греша в гейма на Григор, Джокович върна пробива.

Двамата си взимаха подаванията и се стигна до тайбрек, който започна ужасно за нашето момче - с двойна грешка.

Джокера си взе двете точки и стигна до преднина от 3:0 в тайбрека. Сърбинът стигна и до втори минипробив, с който авансът му стигна 4:0. След това Ноле увеличи преднината си и на 5:0 след триминипробива.

Доста шокиращо обаче Новак допусна минипробиви и в двете му точки, като по този начин резултатът бе намален на 2:5.

Сърбинът стигна до нов минипробив и 6:3, а след това Гришо си взе втората точка.

Интригата стана пълна, тъй като Ноле допусна непредизвикана грешка и не успя да се възползва от първия си сетбол. При втория си такъв обаче Григор направи много груба грешка и в крайна сметка световният номер 1 взе първия сет.

Вторият сет започна с безпроблемно взима на подаването си от страна на Джокович, след което сърбинът стигна до две възможности за пробив, като се възползва от втората. Така Джоко поведе с 2:0.

Сърбинът си затвърди пробива и увеличи аванса си на 3:0, а след това Григор взе първия си гейм от първия сет.

При 4:1 Джоко стигна до нов пробив, а след това безпроблемно си взе подаването и постигна успеха.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар