събота, 2 март 2013 г.

ПРОГНОЗА: Челси - УБА

Челси - Уест Бромич Албиън, двубой от 28-ия кръг на Висшата лига, стадион "Стамфорд Бридж", Лондон. 17:00 часа българско време.

ПРОГНОЗА: Челси - УБА

Домакините трябва на всяка цена да постигнат победата и нямат право на грешка, тъй като в противен случай могат да изпуснат и четвъртата позиция в класирането, която заемат в момента.


"Сините" изтърваха третото място след загубата от Манчестър Сити и то е заемано от Тотнъм към днешна дата. Ако обаче "Шпорите" се издънят срещу Арсенал и същевременно тимът на Рафа Бенитес стигне до трите точки, тогава отборът на испанеца може отново да си върне третата позиция.

Групата на Челси за мача:

Вратари: Чех, Търнбул

Защитници: Иванович, Ферейра, Коул, Бертранд, Луис, Тери, Аспиликуета, Кейхил

Полузащитници: Оскар, Мата, Моузес, Микел, Лампард, Рамиреш, Азар, Марин

Нападатели: Торес, Ба

Контузени: Ромеу, Бенаюн

Прогноза на Gol.bg:
Временният наставник на Челси Рафаел Бенитес изглежда е готов да направи доста промени в състава си, в сравнение със срещата срещу Мидълзбро за ФА Къп.

Франк Лампард, Ашли Коул и Демба Ба се очаква да се завърнат сред титулярите на лондончани за днешния двубой.

Испанският бранител Сезар Аспиликуета, който пропусна победата над Боро заради травма, е малко вероятно да играе днес, но Гари Кейхил вече е на линия за лондончани. За испанеца пък ще стане ясно непосредствено преди мача, дали ще бъде на разположение, на своя наставник.

Ориол Ромеу е трайно контузен и няма да играе, а Йоси Бенаюн също има травма и не попадна в групата на тима.

Гостите от УБА ще имат сериозни проблеми в атаката си, тъй като голмайсторът на тима Ромелу Лукаку няма право да играе срещу лондончани, тъй като е собственост на "Сините".

Шейн Лонг обаче трябва да бъде на линия днес и да започне като титуляр. Золтан Гера и Джордж Торн пък са трайно контузени.

Много интересно е да се отбележи, че последните двама мениджъри на Челси бяха уволнени именно след загуби от УБА.

Вилаш-Боаш си тръгна от клуба след поражението на "Хаутърнс" с 0:1 през март 2012 година, а Роберто Ди Матео след загуба с 1:2 отново от УБА също през миналата година.

Все пак в последните пет мача между двата тима статистиката е в полза на лондончани, които са записали три победи и две поражения от този противник.

Формата на домакините не е толкова лоша и те имат 3 победи, 1 реми и 1 загуба за последните си пет мача от всички турнири.

Гостите пък са записали 2 победи, 1 реми и 2 загуби за същия брой срещи. Нашата прогноза днес е успех с два чисти гола за домакините.

Резултат: Челси - УБА 2:0

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар