петък, 8 март 2013 г.

"Тотнъм" разби "Интер" с 3:0 в дербито на Лига Европа

"Тотнъм" разби "Интер" с 3:0 в дербито на Лига Европа
С попадения на Гарет Бейл, Гилфи Сигурдсон и Ян Вертонген "Тотнъм" спечели убедителна домакинска победа с 3:0 срещу "Интер" и на практика си осигури място в четвъртфиналите на Лига Европа, обезсмисляйки реванша в Милано на 14 март.


При тегленето на жребия двубоят беше определен като дербито на осминафиналите, но "шпорите" напълно надиграха бившия европейски шампион и единствено Самир Ханданович спаси италианците от по-тежка загуба.

Футболистите на Андре Вилаш Боаш затвърдиха страхотната форма, в която се намират и продължават да нямат загуба в Лига Европа от началото на турнира. "Интер" пък показа изключително слаба игра и за целия мач създаде едва две опасности пред Брад Фридъл.

"Тотнъм" откри резултата още в 6-ата минута. Сигурдсон се справи с двама защитници на левия фланг, след което центрира в наказателното поле, където Бейл надскочи Естебан Камбиасо и с глава прати топката във вратата.

Няколко минути по-късно Джърмейн Дефоу беше близо до втори гол, но Самир Ханданович отрази неговия удар. В 13-тата минута отново словенският вратар спаси "Интер" след далечен изстрел на Бейл.

В тези минути "Интер" почти не успяваше да играе с топката и бъркаше при всеки един опит да изнесе играта далеч от своята врата. Логично се стигна до втори гол в 18-ата минута. Арън Ленън проби по дясното крило и намери в наказателното поле Дефоу. Ханданович спаси неговият удар, но при защитата на "Интер" отново проспа ситуацията и Сигурдсон направи добавка отблизо.

В 35-тата минута Бейл пропусна да отбележи второто си попадение с глава в мача, а три по-късно отново Ханданович трябваше да се намесва, за да спаси удар на Сигурдсон.

"Интер" можеше да се върне в мача при първата си смислен атака в двубоя. Антонио Касано опита извеждащ пас през центъра на защитата, след който Рикардо Алварес се озова сам срещу Фридъл, но стреля покрай вратата.

Въпреки че изоставаше сериозно в резултата, "Интер" отново предимно се защитаваше и не успяваше да изнесе играта в предни позиции. В 46-ата минута Вертонген направи страхотен пропуск на метър от врата след центриране на Бейл от ъглов удар.

Белгийският защитник обаче се реваншира само пет минути по-късно. Той направи 3:0 с глава след ново центриране от ъглов удар. За попадението отново вина имаше Камбиасо, който изпусна Вертонген.

До края на мача "Тотнъм" можеше да направи резултата още по-убедителен. Ханданович обаче спаси удари на Дефоу и Ленън. Няколко пъти пък Дефоу взе грешни решения при добри контраатаки и числено предимство за "шпорите".

В 76-ата минута "Интер" създаде второто си положение в мача. Влезлият като резерва Родриго Паласио се озова на отлична позиция, но Фридъл запази убедителната преднина на "Тотнъм" с хубаво спасяване.

В същото време "Базел" победи многомилионната селекция на "Зенит" с 2:0 след голове на Диаз в 83-ата миунта и Фрей в 90-ата от дузпа. "Бенфика" победи "Бордо" с 1:0 след гол на Родриго в 21-ата минута, а "Леванте" и "Рубин" завършиха 0:0.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар