събота, 2 март 2013 г.

"Славия" и "Ботев" дадоха добро начало на полусезона след 2:2 в София

"Славия" и "Ботев" (Пловдив) откриха пролетния полусезон в първенството със зрелищен мач, завършил 2:2 в София.


"Славия" и "Ботев" (Пловдив) откриха пролетния полусезон в първенството със зрелищен мач
 За белите се разписаха Галин Иванов и Ливраменто, а за жълто-черните - Вандер Виейра и Антонио Ливраменто.


Срещата предложи много интересни положения и моменти за зрителите на стадиона в "Овча купел". Двата отбора създадоха доста възможности и заслужиха поздравленията за мача.

"Славия" започна по-силно и поведе в деветата минута. Тогава бившият капитан на ЦСКА Тодор Янчев стреля силно пред наказателното поле, Адам Стаховяк спаси, но топката попадна в Галин Иванов, който отблизо вкара.

Малко след това треньорът на пловдивчани Станимир Стоилов трябваше да смени принудително защитника Веселин Минев. "Ботев" изравни в 21-ата минута, когато след подаване отдясно в наказателното поле отбраната на белите остави Вандер Виейра сам на метър от голлинията и той отбеляза.

Положенията пред двамата вратари продължиха. В 26-ата минута футболист на "Ботев" стреля в наказателното поле и топката се удари в ръката на Филип Филипов, но съдията Ахмед Ахмед не даде дузпа.

Шест по-късно игралият силно Петър Димитров беше изведен в добра позиция, но стреля неточно. В 39-ата и Марлон Перейра от "Ботев" напусна терена заради контузия. В добавеното време на първата част Борис Галчев изпълни много добре пряк свободен удар, но Стефано Кунчев изби.

Жълто-черните направиха пълен обрат и поведоха в 51-ата минута. При добра атака Мариян Огнянов беше намерен отляво в наказателното поле, излъга Стаховяк и от много малък ъгъл по въздуха успя да прати топката във вратата.

Само три минути по-късно "Славия" вкара втория си гол. След центриране отдясно на Радослав Димитров при близката греда португалецът Ливраменто се разписа с глава.

В 64-ата минута Стоилов трябваше да извади и Виейра заради физически проблем, получен в началото на втората част. В 78-ата "Славия" беше много близо до третия си гол. Иванов подаде технично към Здравко Лазаров в наказателното поле и опитният нападател пусна топката леко покрай Стаховяк, но топката срещна гредата.

"Ботев" отговори с хубави атаки, но пропуски направиха капитанът Иван Цветков и Тодор Неделев.

Пловдивчани събраха 29 точки, с колкото са третият "Литекс" и ЦСКА. Треньорът на отбора от Ловеч Христо Стоичков изгледа двубоя на стадиона на "Славия". ЦСКА посреща "Литекс" в събота на "Българска армия" от 15.00 часа.

"Славия" е девети със 17 точки.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар