неделя, 10 март 2013 г.

ПРОГНОЗА: Манчестър Юнайтед - Челси

Манчестър Юнайтед - Челси, двубой от 1/4-финалите на ФА Къп, стадион "Олд Трафорд", 18:30 часа българско време.

Манчестър Юнайтед - Челси, двубой от 1/4-финалите на ФА Къп

Домакините са абсолютни фаворити за победата в този дерби сблъсък. Мачът се очертава да бъде с голям заряд, но Юнайтед е отборът, който се представя много по-силно през настоящата кампания и можем да очакваме успех от тима на сър Алекс.


Освен това "Червените дяволи" имаха повече време да се подготвят за мача, тъй като срещата им с Реал Мадрид от Шампионската лига бе доста по-рано от двубоя на столичани със Стяуа.

Групата на Манчестър Юнайтед за мача:

Вратари: Де Хеа, Линдегард
Защитници: Рафаел, Смолинг, Фърдинанд, Видич, Евънс, Евра, Бутнер
Полузащитници: Нани, Валенсия, Карик, Клевърли, Андерсон, Йънг, Кагава
Нападатели: Уелбек, Руни, Ернандес, Ван Перси

Контузени: Джоунс, Скоулс, Флетчър

Групата на Челси за мача:

Вратари: Чех, Търнбул
Защитници: Иванович, Ферейра, Коул, Бертранд, Луис, Тери, Кейхил, Аспиликуета
Полузащитници: Рамиреш, Оскар, Мата, Бенаюн, Микел, Моузес, Лампард, Азар, Марин
Нападатели: Торес, Ба

Контузени: Ромеу

Прогноза на Gol.bg:
Мениджърът на домакините сър Алекс Фъргюсън вероятно ще направи редица промени в сравнение с мача срещу Реал Мадрид през седмицата.

Уейн Руни, който изненадващо отпадна от стартовия състав срещу "Белия балет", се очаква днес да се завърне в титулярната единадесеторка.

Крис Смолинг и Джони Евънс пък по всяка вероятност ще си партнират в центъра на защитата, на "Червените дяволи".

Антонио Валенсия, Андерсон и героят от мача с Норич Шинджи Кагава също би трябвало да се завърнат в титулярния състав.

Фил Джоунс е аут заради контузия, а Пол Скоулс също ще пропусне мача, тъй като и той страда от травма. Дарън Флетчър има проблеми с червата и е аут до края на сезона, а Райън Гигс остана извън групата.

Наставникът на гостите Рафа Бенитес се очаква да пусне Демба Ба сред титулярите, след като сенегалецът не игра срещу Стяуа в Лига Европа.

Единственият контузен за лондончани е Ориол Ромеу, другите футболисти на тима са здрави. Испанският наставник на столичани също би трябвало да направи някои промени в състава си.

Джон Тери и Гари Кейхил по всяка вероятност ще си партнират в центъра на отбраната, а Рамиреш и Виктор Моузес могат да излязат като титуляри днес.

Поражението на Манчестър Юнайтед от Реал Мадрид във вторник сложи край на серията от 18 поредни мача без загуба за "Червените дяволи".

Няма да е изненада, ако Хавиер Ернандес започне като титуляр, заедно с Уейн Руни, днес, тъй като мексиканецът обича да вкарва на Челси и се е разписал в пет от последните шест мача срещу "Сините".

ФА Къп е голяма цел и на двата тима, така че ни очаква много сериозен сблъсък. Юнайтед има предимство в тези дербита и тимът е постигнал три победи в последните пет мача между двата тима.

Челси има един успех, а равенството също е едно на брой. Домакините се намират в по-добра форма с четири победи и една загуба от последните си пет мача, от всички турнири. Челси пък има само две победи за същия брой срещи.

Освен това Юнайтед е почти безупречен на своя "Олд Трафорд". Нашата прогноза за този мач е успех с два чисти гола за домакините.

Резултат: Ман Юнайтед - Челси 2:0

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар