сряда, 13 март 2013 г.

Барселона изригна срещу Милан с 4:0

Каталунците се класираха на четвъртфиналите след 2 гола на Меси и по един на Вия и Алба.

Каталунците се класираха на четвъртфиналите след 2 гола на Меси и по един на Вия и Алба.
Барселона доказа, че в отбора няма никаква криза, като разби с 4:0 Милан в реванш от осминафиналите в Шампионската лига и се класира на четвъртфиналите.

Каталунците станаха първият отбор в историята заличил пасив от 0:2 като гост в първата среща от елиминациите.


Лионел Меси отново беше звездата за своя тим като наниза първите два гола за победата. Той откри още в 5-ата минута с хубав удар в горния ъгъл. Барса беше като вихър в началото, но Милан удържа само с един допуснат гол.

Големият шанс на росонерите бе в 38-ата минута, когато Нианг беше сам срещу вратаря, но уцели гредата. В ответната атака Меси вкара за 2:0 и изравни резултата от двата мача. Аржентинецът вкара за 16-и път дубъл в турнира, нещо непостигнато от друг.

След паузата Давид Вия вкара третия гол с прецизен диагонален удар. В края Милан опита да натисне в търсене на гол, който да класира отбора. В добавеното време великолепна контра на Барса с три паса между Меси, Санчес и Жорди Алба завърши с гол на защитника за крайното 4:0.


След като загуби с 0:2 в първия мач на "Сан Сиро", Барселона загуби два пъти от Реал Мадрид, но сега трябваше да направи нещо, което никой отбор не е правил в Шампионската лига - да заличи пасив от 0:2 след гостуване в първия мач.

Треньорът на каталунците Жорди Роура можеше да използва отново капитана Шави, който пропусна последния мач заради травма. За Шави това беше 127-и мач в Шампионската лига, с което изравни Икер Касияс, а пред него са единствено Раул и Райън Гигс.

Капитанът Пуйол остана на пейката за сметка на Масчерано, който беше партньор на Пике. В атака Давид Вия получи мястото на Алексис Санчес и беше титуляр в турнира едва за втори път този сезон.

Масимилиано Алегри не можеше да разчита на Джанпаоло Пацини, който се контузи през уикенда. Баотели не е картотекиран и в атака Боатенг действаше в центъра, а Нианг и Ел Шаарави бяха по двата фланга.

Барса започна вихрено и поведе още в 5-ата минута. Шави и Меси комбинираха добре и аржентинеца получи достатъчно пространство да стреля от дъгата пред наказателното поле. Меси заби топката в горния ъгъл на Абиати - 1:0.

Това беше 57-и гол на Лео Меси в Шампионската лига, с което той изпревари Рууд ван Нистелрой (56) на второто място по попадения в турнира. Пред него осана единствено Раул (71).

Милан беше се окопал в защита, а играчите на Барса налитаха като оси. Защитата на росонерите беше далеч от тази перфектност, която показаха в първия мач.

В 13-ата минута Барса имаше нов златен шанс за гол. Иниеста стреля от границата на наказателното поле, Абиати успя да избие, топката се удари в напречната греда, а добавката на Меси с глава отиде в аут.

Барселона играеше много силно вдъхновена от ранния гол, от който се нуждаеше. Следващият опит бе на Шави, който стреля от границата на наказателното поле към далечния ъгъл, но Абиати се хвърли и с една ръка изби в корнер.

Постепенно обаче Милан се окопити. Росонерите продължаваха само да се защитават, но все пак намалиха възможностите на Барса за гол. В средата на полувремето каталунците отново можеха да вкарат. Хубава атака завърши с центриране на Дани Алвес, но Педро отклони топката с глава в аут.

Милан чакаше своя шанс на контраатака. И той дойде в 38-ата минута. Масчерано направи кошмарна грешка и остави Нианг сам срещу вратаря. Нападателят на Милан пробяга половината терен с топка в краката, но удара му покрай Валдес срещна страничната греда.

В ответната атака Барса вкара втори гол. Амброзини сбърка в средата на терена и подари топката на Иниеста, който подаде към Меси и аржентинецът с удар между краката на Мексес прати топката в ъгъла - 2:0.

Барса започна силно и второто полувреме. Констант загуби топката, Меси преодоля двама съперници, влезе в наказателното поле и стреля, но Абиати беше на мястото си.

Защитата на Милан обаче съвсем не играеше в синхрон и много често губеше топката. Така беше и в 55-ата минута, когато Барса вкара трети гол. Отбраната на росонерите подаде топката на Шави, който с перфектен пас надясно намери Вия. Отчаяният шпагат на Констант не стигна до топката и Вия с хубав фалцов удар в далечния ъгъл направи 3:0.

Това беше първи гол на Вия този сезон в турнира. Нападателят е вкарал във всеки от петте сезона, в които е играл в турнира.

Третият гол успокои Барселона и каталунците намалиха оборотите. Милан пък направи смени като пусна Робиньо и Мунтари на мястото на Амброзини и Нианг.

В края Милан погледна по-смело в атака, а каталунците се умориха. Боян проби отдясно и центрира добре в наказателното поле, където Робиньо засече топката, но удара му бе блокиран от Жорди Алба.

Милан се настани в полето на Барселона, а "Ноу Камп" освиркваше съперника. В добавеното време Барса отне топката след един фаул за Милан и с перфектна контра реши всичко.

С три паса между Меси, Алексис Санчес и Жорди Алба, защитника остана сам срещу Абиати и без проблеми вкара за крайното 4:0.

Милан отпада, а Барса отива на четвъртфиналите като потвърди, че когато се разиграе няма кой да я спре. За росонерите това е изравнена най-тежка загуба в Европа (без финалите за Суперкупата на Европа). Те са губили с 0:4 три пъти - срещу Манчестър Юн, Депортиво и Борусия Дортмунд.

БАРСЕЛОНА - МИЛАН 4:0

1:0 Меси 5
2:0 Меси 39
3:0 Вия 55
4:0 Жорди Алба 90

БАРСЕЛОНА: Валдес, Алвес, Масчерано (77 Пуйол), Пике, Алба, Шави, Бускетс, Иниеста, Педро (84 Адриано), Меси, Вия (75 Санчес)

МИЛАН: Абиати, Абате, Сапата, Мексес, Констант, Фламини (76 Боян), Амброзини (60 Робиньо), Монтоливо, Ел Шаарави, Боатенг, Нианг (61 Мунтари)

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар