сряда, 6 март 2013 г.

Реал обърна десет от Юнайтед

Мадридчани победиха с 2:1 "Червените дяволи", след като Луиш Нани бе изгонен с директен червен картон

Реал Мадрид елиминира Манчестър Юнайтед на осминафиналите на Шампионската Лига
Реал Мадрид елиминира Манчестър Юнайтед на осминафиналите на Шампионската Лига, след като успя да победи с 2:1 в реванша на "Олд Трафорд" и с общ резултат 3:2 се класира напред.


Мачът бе белязан обаче от редица спорни съдийски отсъждания. Първо Манчестър Юнайтед откри резултата след автогол на Серхио Рамос в началото на второто полувреме, но мадридчани имаха претенции за засада на Ван Перси.

След това обаче Луиш Нани бе изгонен с директен червен картон за влизане с бутоните в ребрата на Алваро Арбелоа.

Минута по-късно съдията не забеляза игра с ръка на голлинията на Рафаел.

Последва натиск на испанците и първо Лука Модрич изравни със страхотен удар от 20 метра, а след това Роналдо вкара победния гол след асистенция на Гонсало Игуаин.



Голямата изненада в състава на Сър Алекс Фъргюсън бе оставянето на пейката на Уейн Руни, като вместо него титуляр бе голмайсторът от първия мач Дани Уелбек. В състава на мадридчани нямаше изненади, като Жозе Моуриньо заложи на същите единайсет, които победиха Барселона с 3:1 за купата на Испания.

Също както и в първия мач, Манчестър Юнайтед започна дефанзивно и прие играта в собствената си половина. Реал обаче не се хвърли безогледно напред и така началото на мача бе доста спокойно.

Кристиано Роналдо пробва да стреля от пряк свободен удар от трудна позиция, но уцели стената. Първият удар към една от двете врати дойде в 11-та минута, когато Гонсало Игуаин успя да стреля между трима съперника в наказателното поле, но не уцели вратата.

Манчестър отвърна с две опасни центрирания, които в решителния момент бяха изчистени първо от Коентрао, а после от Серхио Рамос.

В 21-та минута времето на "Олд Трафорд" застина, тъй като за миг изглеждаше, че ще падне гол. След центриране от корнер Неманя Видич засече с глава топката, но удари страничната греда. След рикошета Уелбек засече от един метър, но Диего Лопес успя да я закове на голлинията.

В тези минути домакините се бяха активизирали и за известен период бяха притиснали съперника в неговата половина. Това обаче не трая дълго и отново Реал взе инициативата.

Първо Кедира даде чудесен извеждащ пас зад защитата за Роналдо, но той реши да не стреля от въздуха, а след като си спря топката защитник успя да го застигне и да го блокира. Последва опасно прострелно центриране на Игуаин, което Карик пресече и за малко да си вкара автогол. При друга атака аржентинецът получи пас в коридор и успя да стреля под носа на Де Хеа, но вратарят бе излязал напред и с тяло изби в корнер.

В 35-та минута обаче Юнайтед имаше второ чудесно положение за гол. Робин ван Перси отправи остър удар от малък ъгъл и Диего Лопес изби топката на пътя на Дани Уелбек. Той стреля от непосредствена близост, но уцели вратаря в тялото и топката мина малко над напречната греда.

Три минути преди почивката Реал получи неприятен удар, тъй като Анхел ди Мария се контузи и трябваше принудително да бъде заменен с Кака.

Три минути след почивката мадридчани получиха и втори удар, тъй като Манчестър Юнайтед откри резултата. Робин ван Перси бе изведен при съмнително положение за засада и макар ударът му да бе блокиран от защитник, Варан не успя да изчисти и Рафаел овладя около аутлинията и центрира ниско пред вратата. Уелбек отклони топката и това изненада Серхио Рамос, който засече в собствената си врата.

В 55-та минута обаче се стигна до много спорно съдийско решение, тъй като Луиш Нани бе изгонен с директен червен картон. Португалецът влезе с бутоните напред във въздушен двубой с Арбелоа и го ритна в ребрата. Самият португалец вероятно предусещаше, че може да бъде санкциониран, защото без да пострада от сблъсъка дълго време лежа на земята. Реферът Чакър обаче не го пожали и му показа директен червен картон

При това положение логично домакините се прибраха в половината си и почти веднага Кака имаше пролука да стреля, но от границата на наказателното поле шутира неточно

Жозе Моуриньо от своя страна направи офанзивна смяна, като пусна Лука Модрич на мястото на Алваро Арбелоа.

В 62-та минута домакините получиха съдийско решение в своя полза, тъй като след центриране от корнер Гонсало Игуаин засече с глава от един метър и топката вероятно щеше да влезе в мрежата, но удари протегнатата ръка на Рафаел. Това трябваше да бъде дузпа, но съдията не видя ситуацията.

При една от редките възможности за Юнайтед Робин ван Перси пробва удар от далеч, но макар изстрелът да бе добър, Диего Лопес спокойно улови до гредата.

В 67-та минута обаче Лука Модрич обаче показа точност на снайперист и разпечата вратата на Юнайтед със страхотен удар. Хърватинът пое топката пред наказателното поле, подмина съперник и с удар в страничната греда вкара топката в мрежата.

Юнайтед бе разколебан, а само три минути по-късно Реал нанесе втори удар. Игуаин и Йозил комбинираха технично в наказателното поле и аржентинецът центрира прострелно към втората греда, където Роналдо от много малък ъгъл, но на празна мрежа засече във вратата.

Домакините опитаха да направят нещо, но се затрудняваха да организират натиск заради високото притежание на топката от Реал. Все пак в 82-та минута Юнайтед можеше да вкара гол. След центриране в наказателното поле Карик засече отблизо с глава, но Диего Лопес спаси.

В следващата атака домакините на два пъти бяха близо до изравняване. Първо Ван Перси излезе на стрелкова позиция, но шутира в тялото на Диего Лопес. След продължението на атаката се получи меле пред вратата на Реал и накрая Уейн Руни стреля акробатично от пет метра, но над вратата.

За Реал Кристиано Роналдо имаше възможност за трети гол, след като при контраатака си намери пролука да стреля между двама защитника, но го направи прекалено леко и Де Хеа спаси.

Отново Роналдо имаше чисто положение, но сам срещу вратаря стреля в Де Хеа.

В 92-та минута Диего Лопес направи поредното си страхотно спасяване, избивайки удар с глава на Неманя Видич след центриране от корнер.


Манчестър Юнайтед - Реал Мадрид 1:2

1:0 Рамос 48 а.г.
1:1 Модрич 67
1:2 Роналдо 70

Червен картон: Нани 56


Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рафаел (87 Валенсия), Фърдинанд, Видич, Евра, Карик, Клевърли (73 Руни), Гигс, Нани, Уелбек (80 Йънг), Ван Перси

Реал Мадрид: Диего Лопес, Коентрао, Рамос, Варан, Арбелоа (59 Модрич), Чаби Алонсо, Кедира, Йозил (71 Пепе), Ди Мария (44 Кака), Роналдо, Игуаин

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар