неделя, 10 март 2013 г.

Храбър Ботев тръшна Левски

"Канарчетата" биха с 2:0, записаха първи успех над "сините" от близо 17 години

Ботев победи напълно заслужено Левски с 2:0 в среща от 17-ия кръг на "А" група
Ботев победи напълно заслужено Левски с 2:0 в среща от 17-ия кръг на "А" група, която се игра на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Това бе първа победа на "канарчетата" над този съперник от почти 17 години.


Домакините откриха резултата в средата на първото полувреме чрез Бобан Грънчаров. Македонецът засече с глава центрирането на Галчев от корнер и не остави шансове на Пламен Илиев.

В началото на втората част Галчев нацели гредата, а малко след това Левски остана с човек по-малко заради червен картон на Станислав Ангелов. В средата на второто полувреме бившият футболист на "сините" Иван Цветков удвои аванса на своите.

След победата Ботев събра 32 точки и излезе на четвърто място в таблицата. Вторият Левски остава с 40 пункта в актива си.


Домакините започнаха доста активно и Тодор Неделев се опита да изведе свой съотборник от дълбочина, но реферите правилно маркираха засада на Цветков.

Малко след това Пламен Илиев не успя да вкара топката добре в игра и Нуно Пинто бе принуден да фаулира Тодор Неделев малко пред наказателното поле на гостите. Потърпевшият се опита да завърти кълбото с левачката, но намери стената.

На отсрещната врата Дъстли Мюлдер шутира високо, след като бе изведен добре по десния фланг. После Мюлдер центрира отдясно към Роман Прохазка, който нанесе неточен удар с глава от доста неудобна позиция.

След близо четвърт част игра Йордан Милиев опъна нервите на всички привърженици на "сините", връщайки слабо към Пламен Илиев. Вандер Виейра се опита да догони топката, но все пак Илиев излезе на време и изчисти в тъч.

След това отново Виейра спря на гърди и стреля от воле с левия крак извън наказателното поле, но прати топката високо над вратата на гостуващия състав. Секунди след това Илиев спаси силен изстрел по диагонала на Вандер.

Нуно Пенто стреля в стената от пряк свободен удар за столичани. После Христов не изчисти добре и Роман Прохазка нанесе ефектен изстрел от движение с външен фалц, при който топката профуча на сантиметри от страничната греда.

Гари Родригес набра скорост отляво, но право в ръцете на Стаховяк. След това Владимир Гаджев отправи хубав шут от дистанция с вътрешен фалц, но отново вратарят на "канарчетата" се намеси добре.

В средата на първата част Бобан Грънчаров бе изпуснат на далечната греда и насочи топката с глава по диагонала. Пламен Илиев не мръдна, но македонският защитник на пловдивчани не бе настроил мерника си.

В 28-та минута Борис Галчев центрира от корнер и почти от точката на дузпата този път Бобан Грънчаров откри резултата. Той нанесе хубав удар с глава, пращайки кълбото в долния десен ъгъл на Пламен Илиев, който не реагира добре.

Последваха доста напрегнати минути, в които и двата отбора често накъсваха играта с ненужни нарушения. В добавеното време на първата част Тодор Неделев бе изведен отдясно, но се забави и Пламен Илиев улови слабия му шут с левачката.

Второто полувреме започна с натиск на Левски, но първото изгодно положение в срещата беше за домакините. Тодор Неделев бе изведен отдясно, а Роман Прохазка покри засадата. Неделев получи огромно пространство, но се спря, за да нагласи топката за левия си крак и после шутира разочароващо над вратата.

Десетина минути след подновяването на играта Милиев спъна Вандер пред наказателното поле и домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Галчев стреля с десния крак и топката се отби в напречната греда.

Малко след това Станислав Ангелов получи втори жълт картон и реферът Станислав Тодоров вдигна червен картон на опитния футболист.

В 64-тата минута Тодор Неделев подаде към напълно непокрития отляво Иван Цветков и бившият футболист на "сините" бе безпощаден с топовен изстрел под напречната греда.

Четвърт час преди края на редовното време Базил де Карвальо се опита да изненада вратаря на противника, но шутира много неточно. На отсрещната врата Пламен Илиев изби с една ръка ударът от малък ъгъл на Йордан Христов.

В заключителните минути на двубой Ромейн Ели нанесе неточен удар с глава след центриране отдясно, а домакините спретнаха контраатака, при която Дяков се забави и бе затворен от двама бранители.


Ботев - Левски 2:0

1:0 Бобан Грънчаров - 28'

2:0 Иван Цветков - 64'


Червен картон (втори жълт): Ангелов (Левски) - 60'


Ботев: Стаховяк, Спрокел, Грънчаров, Христов, Енрике, Иршак, Галчев, Неделев (Дяков - 81'), Огнянов, Виейра (Костов - 89'), Цветков

Левски: Илиев, Милиев, Везалов, Пинто (Ели - 46'), Мюлдер, Ангелов, Гаджев (Силва - 71'), Прохазка, Рамос (Йорданов - 81'), Родригес, Карвальо

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар