понеделник, 20 август 2012 г.

Триумф на Петър Стойчев на Охридския маратон

Триумф на Петър Стойчев на Охридския маратон
Петър Стойчев записа единадесетата си победа в Охридския маратон, какъвто е и броят на спечелените от него Световни купи в плуването в открити води.


Има ли край доминацията на Петър Стойчев в Охридското езеро? Феновете вече започнаха да се шегуват, че той е роден във водите на езерото край Охрид след 11-ата му победа, пише на сайта си по този повод македонската телевизия „Канал 5“.

Стойчев беше най-бърз по 30-километровото разстояние от манастира „Свети Наум“ до пристанището в Охрид. В едно от най-вълнуващите състезания от последните няколко години той постигна резултат от ранга на рекордното време на словенеца Майцен от 2000 г.

29 плувци участваха в 26-ия международен Охридски плувен маратон. Сред тях бяха водачите в генералното класиране на международната федерация по плувни спортове /ФИНА/ начело с австралиеца Трент Гримси и трикратната победителка в Охрид испанската Естер Нунес Гомес Морера.

Нито един от най-добрите маратонци в плуването обаче не успя да спре доминацията на Стойчев на Охридския маратон и нито един от тях не беше по-бърз от най-добрия плувец в историята на Охридския маратон.

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар