вторник, 11 септември 2012 г.

Втора стъпка към мечтата за България на Любо Пенев

Втора стъпка към мечтата за България на Любо Пенев
Тази вечер от 21:00 часа българско време на стадион "Васил Левски" в София България на Любо Пенев излиза във втори квалификационен двубой от Група B за Мондиал 2014 в Бразилия срещу тима на Армения.

След отличното представяне и равенството срещу европейският вицешампион Италия, всички се надяваме на задължителна победа над арменците, която ще ни вдъхне още повече самочувствие и ще ни позволи да мечтаем, че най-после и ние ще играем на голям футболен форум.

Разбира се, пътят до Бразилия е дълъг и много трънлив. Самият Любо Пенев призна, че България все още е аутсайдер, който не е постигнал абсолютно нищо.

Прав е, но и не съвсем. Селекцията на Пенев ни даде нещо, което сякаш бяхме изгубили през последните години - надежда. А това не е никак малко. Срещу Италия на стадиона присъстваха около 15 000 души, голяма част от тях дошли, за да се порадват на Пирло и компания. Почти сигурно е, че днес бройката няма да бъде по-малка, а вероятно ще дойдат дори повече хора.

Ще дойдат, защото видяха, че този състав е готов да направи всичко по силите си, за да ги накара да вярват и да мечтаят. Предстои да разберем дали ще се получи, но едно изглежда сигурно - България на Любо Пенев ще опита.

Очакванията са селекционерът да заложи на същия състав, който стартира срещу "адзурите". Веднага след края на мача той заяви, че е много доволен от всички състезатели и само шансът и съдията са ни попречили дори да спечелим.

Въпросителни имаше около състоянието на Иван Иванов, но централният защитник изглежда готов да стисне зъби и да изкара мача.

Съставът ще бъде същият, но тактиката - едва ли. Пенев призна, че е разучил Армения много добре и ще подготви момчетата с конкретни и съвсем различни задачи на терена. Защитата на гостите е бавна, така че вероятно ще търси бързим разигравания по земя.

В зоната на капитана Ивелин Попов отляво на атаката играе 39-годишният ветеран Саргис Ховсепян, който едва ли разполага с нужната скорост, което предващава атаки именно през този фланг.

Любопитна подробност е, че досега България никога не е срещала Армения дори в приятелски мач. "Лъвовете" обаче се справят доста добре с тимове от бившия СССР. От 20 мача имаме 12 победи, 4 равенства и 4 загуби. Две от пораженията идват от Украйна, едно от Беларус и от едно от Грузия.

В класирането на нашата група, водач е именно днешният ни съперник Армения. След успеха на Малта, арменците имат 3 точки. С по един пункт сме ние и Италия, а след нулевото равенство между Чехия и Дания, двете държави също имат по една точка.

В другия двубой от нашата група днес, Италия приема Малта също в търсене на задължителна победа.

Вероятни състави:

БЪЛГАРИЯ:

Николай Михайлов - Йордан Минев, Николай Бодуров, Иван Иванов, Веселин Минев - Светослав Дяков, Владимир Гаджев, Станислав Манолев, Георги Миланов, Ивелин Попов - Емил Гъргоров

АРМЕНИЯ:

Березовски - Хайрапетян, Арзуманян, Мкоян, Ховсепян - Йедигарян, Мъкъртчаян, Йозбилиз, Мхитарян, Пицели, Мовсисян

Съдия: Щефан Щудер
Стадион: "Васил Левски" (София)
Начало: 21:00 ч.

Източник topsport.ibox.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар