вторник, 11 септември 2012 г.

Приказката продължава, "лъвовете" гризнаха Армения

ългария изигра отлично тактически световната квалификация срещу Армения и след 1:0 на стадион "Васил Левски" лъвовете" направиха крачка към Мондиал 2014.
България изигра отлично тактически световната квалификация срещу Армения и след 1:0 на стадион "Васил Левски" лъвовете" направиха крачка към Мондиал 2014.


Единственото попадение в мача заби Станислав Манолев в края на първото полувреме. Родните ни национали взеха заслужено победата, но този път не демонстрираха качествен футбол от този в срещата срещу Италия преди дни.

Момчетата на Любо Пенев проспаха по-голямата част от първото полувреме, когато на моменти дори бяха надиграни от госите, но за щастие трикольорите вкараха гол минута преди почивката, който се оказа решаващ.

През второто полувреме почти нямаше футбол, като двата отбора завършиха срещата в намален състав, след като червени картони получиха Пицели и Гъзарян за Армения, а за нас по-рано под душовете пое Светослав Дяков. Така България вече има четири точки и е лидер в групата.

"Лъвовете" започнаха мощно мача и сътвориха две страхотни атаки в началото. Във втората минута Владо Гаджев центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Армения, където Николай Бодуров стреля от точката на дузпата, но твърде неточно в аут.

Последва и шанс за Георги Миланов, но Березовский спаси. В 12-ата минута Веско Минев се опита да си изпроси дузпа, но такава правилно не бе свирена.

Две минути по-късно Станислав Манолев проби отдясно, последва центриране в наказателното поле на Армения, но там Ивелин Попов бе изпреварен от защитник на гостите. Постепенно арменците изнесоха играта в по-предни позиции и успяха да ни натиснат.

В 20-ата минута Газарян се освободи през центъра и стреля мощно от дъгата на наказателното поле, но Ники Михайлов без проблеми улови топката.

Осем минути по-късно Владо Гаджев центрира от ъглов удар и Иван Иванов стреля с глава, но топката мина до лявата греда на гостите. Това беше и най-чистото положение до този момент в мача.

Постепенно темпото на игра падна, за да дойде 44-ата минута, когато успяхме да вкараме. Тогава Ивелин Попов направи страхотен пробив отляво, последва успоредно центриране в наказателното поле на Армения, където Станислав Манолев връхлетя и засече топката в мрежата на гостите за 1:0.

Второто полувреме започна с атаки за българите, но "лъвовете" така и не успяха да вкарат нов гол, след като с пропуски се отличиха Илиян Мицански и Ивелин Попов. В 53-ата минута гостите пропуснаха невероятен шанс.

Йозбилиз направи отличен пробив отдясно и поднесе топката на Газарян, който от точката на дузпата се засуети и за наше щастие не успя да вкара. Гостите продължиха да натискат и бяха близо до попадението.

В 66-ата минута Мовситян се откъсна отдясно, нахлу в наказателното поле и стреля отсечено, но топката профуча над сглобката на вратата ни.

Малко по-късно двата отбора се хванаха за гушите и червени картони получиха Пицели и Светослав Дяков, а Гъзарян си изпроси втори жълт картон и също пое към съблекалните, след като се нахвърли върху едно от децата гонещи топката около терена.

До края на срещата "лъвовете" правилно задържаха топката, контролираха мача и заслужено си взеха победата, като в продължението на мача невероятен пропуск направи Димитър Рангелов.

Така "лъвовете" вече имат четири точки и се изкачиха на първо място в групата ни.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар