понеделник, 17 септември 2012 г.

Пет от пет за Левски

Левски обърна с 2:1 Берое в Стара Загора и записа пета поредна победа в първенството
Левски обърна с 2:1 Берое в Стара Загора и записа пета поредна победа в първенството, която го утвърди начело в "А" група.


"Зелените" пък регистрираха трета загуба от началото на сезона и са твърдо в долната половина на класирането.

Старозагорци поведоха в резултата с гол на Давид Каядо от дузпа, но с попадения на Марсиньо и Базил де Карвальо "сините" взеха мача. Левски изигра слабо първо полувреме, но след почивката се вдигна и стигна до победата.

Трябва да се отбележи, че Берое изигра много добър мач, но нямаше късмет и не успя да вземе поне точка.

Берое започна здраво първото полувреме и сериозно натисна Левски в началото на мача. В 3-ата минута Еуженио центрира остро в наказателното поле на "сините", но Прохазка изчисти топката. Последва и шанс за Елиаш, но той стреля твърде слабо в аут.

В 14-ата минута дойде и първото положение за Левски. Рамос пробва удар от дъгата на наказателното поле, но топката мина високо над напречната греда на домакините.

Малко по-късно Станислав Ангелов се озова сам срещу Акалски, но се засуети и изпусна отличен шанс. В 27-ата минута Каядо проби през центъра и пусна хитро към Елио Мартинс, който стреля в аут.

Четири минути по-късно Педро хвърли тъч в наказателното поле на Левски към Мартинс, който бе оставен от защитата на Левски да овладее топката, след което се завъртя, но стреля в страни от левия стълб на вратата на Пламен Илиев.

В 34-ата минута се стигна до дузпа за Берое, след като Станислав Ангелов фаулира Педро Еуженио в пеналта. Зад топката застана Давид Каядо, който направи 1:0.

Малко преди края на полувремето Берое можеше да вкара и втори гол, но Пламен Илиев спаси удар на Елио Мартинс.

Второто полувреме започна с положение за Левски. Кристовао Рамос напредна през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но Кирил Акалски спаси.

В 57-ата минута пък "сините" бяха принудени да направят принудителна смяна, след като Димитър Везалов се контузи и бе заменен от Даниел Димов. Пет минути по-късно Левски успя да изравни.

Кристовао Рамос проби отляво, навлезе в наказателното поле и пусна хитро към Карвальо, който стреля, но Акалски спаси, топката обаче попадна в Марсиньо и той вкара за 1:1.

Берое можеше да поведе веднага, но удар на Тодор Христов от малкото наказателно поле излезе в аут. В 75-ата минута Левски вкара нов гол и направи пълен обрат.

Кристовао Рамос пусна пас към Станислав Ангелов, който сервира на празна врата топката на Де Карвальо, който вкара за 1:2.

До края на мача старозагорци се опитаха да стигнат до изравняването, но нямаха шанс за гол и Левски взе победата.

Берое - Левски 1:2

Голмайстори:
1:0 Каядо (34-д)
1:1 Марсиньо (62)
1:2 Карвальо (75)

БЕРОЕ: 12.Кирил Акалски, 77.Педро Еуженио, 6.Иво Иванов, 3.Владимир Зафиров, 28.Веселин Пенев, 16.Стефан Велев, 8.Алберто Лоузейро (75-Ливраменто), 23.Тодор Христов (69-Хълк), 21.Елиаш Да Силва, 88.Давид Каядо, 29.Елио Мартинс

ЛЕВСКИ: 23.Пламен Илиев, 2.Дъстли Мулдер, 13.Димитър Везалов (57-Димов), 5.Ромен Ели, 4.Станислав Ангелов, 8.Роман Прохазка (46-Йовов), 45.Владимир Гаджев, 16.Кристовао Рамос, 31.Марсиньо (86-Жоао Силва), 11.Симеон Райков, 19.Базил де Карвальо

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар