неделя, 30 септември 2012 г.

Барса обърна Севиля в скандален мач

С два късни гола Барселона обърна резултата и победи Севиля като гост с 3:2
С два късни гола Барселона обърна резултата и победи Севиля като гост с 3:2 в мач от 6-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Санчес Писхуан".


До победата обаче се стигна след две спорни съдийски отсъждания в полза на Барселона. При резултат 2:1 за Севиля реферът изгони повече от пресилено с директен червен картон Гари Медел от Севиля.

След това в 88-та минута имаше игра с ръка на Тиаго при изравнителния гол на Фабрегас. Това позволи на Давид Вия да вкара победното попадение в 93-та минута.

Преди това Севиля бе напълно равностойна на каталунците и бе повела в резултата с 2:0 с гол на Троховски през първото полувреме и на Негредо през второто.

Сеск Фабрегас пък върна един гол за Барса, преди да се стигне до драматичната развръзка.




Мачът започна равностойно без подчертан натиск на един от двата отбора. Първи удар отправи Педро, но от петнайсетина метра прати топката над вратата.

В 12-та минута Севиля организира бърза контраатака, която завърши с диагонален удар по земя на Алваро Негредо, но неточно покрай вратата.

Минута по-късно обаче Барселона бе близко до гола, когато при бърза тяхна атака Шави поднесе към Меси и аржентинецът нанесе опасен удар от десетина метра, но Палоп се хвърли и спаси.

В 19-та минута Алба загуби топката до аутлинията при своята врата, Хесус Навас и Негредо разиграха и накрая Ракитич стреля от границата на наказателното поле, но Валдес спаси.

В 26-та минута Севиля откри резултата. Силен удар от дистанция на Гари Медел рикошира в Масчерано и попадна в непокрития Пьотър Троховски в наказателното поле и той със силен удар по земя я заби под плонжа на Валдес.

Барса можеше да изравни резултата още в следващата атака. Палоп не се намеси добре при едно центриране и топката попадна в Меси, той нанесе силен удар от непосредствена близост, но топката срещна тялото на защитник пред вратата.

В 37-та минута Севиля организира поредната си контра, на края на която Негредо отправи техничен фалцов удар, който мина на сантиметри от далечната греда.

Две минути след почивката домакините нанесоха втори удар. Серхио Бускетс даде грешен пас в центъра на терена, Гари Медел отне топката и изведе Негредо. Той изпревари Алекс Сонг и технично копна над плонжа на Валдес.

Барселона можеше да върне един гол почти веднага, когато Педро стреля много опасно от воле от десетина метра, но защитник изчисти от голлинията.

Голът обаче не закъсня и падна в 53-та минута. Педро не успя да си спре добре подаване на Меси пред наказателното поле, но така без да иска поднесе топката за Сеск Фабрегас и той с мощен удар от движение я заби неспасяемо до гредата.

Барселона продължи да натиска. Алексис получи топката в наказателното поле, залъга защитник и отправи удар от десетина метра, но неточен.

В 60-та минута Меси изпълни по перфектен начин пряк свободен удар, прехвърли стената и насочи топката под гредата, но Андрес Палоп се хвърли и с една ръка направи зрелищно спасяване.

Домакините също не бяха спрели да атакуват и при една ситуация Негредо получи извеждащ пас в коридор в наказателното поле, но се спъна и падна. На повторенията така и не се разбра дали е имало контакт между него и защитник на Барселона или нападателят без причина е загубил равновесие.

Двайсет минути преди края на мача Севиля остана с човек по-малко заради скандално изгонване на Гари Медел. Играчът на Севиля имаше някакъв спор със Сеск Фабрегас и двамата тръгнаха един към друг, след което се блъснаха гърди в гърди. Играчът на Барса обаче преигра, съдията явно не видя добре ситуацията и показа директен червен картон на Медел.

Домакините се отбраняваха добре дълго време и дори при една ситуация Ману дел Морал отправи плътен удар покрай вратата.

Две минути преди края обаче Барса вкара изравнителен гол след нова спорна ситуация. При атаката на каталунците топката се удари в ръката на Тиаго и домакините поискаха нарушение и играта да бъде спряна. Тя обаче продължи, Меси изведе Фабрегас в наказателното поле и той с удар отблизо преодоля Палоп.

В даденото от съдията допълнително време пък Давид Вия вкара победния гол. Подобно на предишния гол, Меси го изведе в наказателното поле и той отблизо простреля Палоп.

Севиля - Барселона 2:3

1:0 Троховски 25
2:0 Негредо 48
2:1 Фабрегас 53
2:2 Фабрегас 88
2:3 Вия 93

Севиля: Палоп, Сисиньо, Ботиа, Спахич, Наваро, Мадуро, Медел, Навас, Ракитич (75 Кондогбиа), Троховски (38 Дел Морал), Негредо (80 Луна)

Барселона: Валдес, Алвеш (79 Вия), Сонг, Масчерано, Алба, Бускетс (75 Тиаго), Шави, Фабрегас, Алексис (70 Тейо), Педро, Меси

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар