понеделник, 17 септември 2012 г.

Преди 12 години Меси пристигна в Барселона

Днес е исторически ден за ФК Барселона. Именно на 17 септември, но през 2000 година, в клуба пристигна едно 13 годишно момче от Аржентина.
Днес е исторически ден за ФК Барселона. Именно на 17 септември, но през 2000 година, в клуба пристигна едно 13 годишно момче от Аржентина.


Името му е Лионел Меси и трябва да изкара проби при каталунците, които имат информация, че въпреки крехката си физика, хлапето притежава невероятно докосване до топката.

Лео и баща му отиват в хотел „Плаза”, където остават до следващия ден, когато се насочват към клубната база.

Страдащ от липсата на хормон на растежа, от Барса приемат да плащат за лечението му, за което са необходими по 900 долара на месец, за да го имат в Академията си. Останалото е просто история.

Меси играе в детските и юношеските отбори на клуба, където впечатлява, след което стига до Б-отбора, а на 16 октомври 2004 година прави дебют и за първия тим, когато е само на 17 години и 114 дни.

Следват много голове и превръщането на Барселона в доминант както в Испания, така и в Европа. До този момент Меси има 261 гола и 103 асистенции в 335 срещи за отбора във всички турнири, безброй индивидуални отличия и много счупени рекорди. Само през последните 2 сезона дребничкият аржентинец разписа 126 пъти, а при положение, че е едва на 25 години е ясно, че феновете на клуба могат да очакват още много от него.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар