събота, 15 септември 2012 г.

Терек на Благо шокира Зенит и оглави класирането в Русия

Сензацията Терек Грозни продължава да впечатлява с изявите си в руското първенство и този път отборът на Благой Георгиев постигна страхотна победа с 2:0 като гост над шампиона Зенит Санкт Петербург.
Сензацията Терек Грозни продължава да впечатлява с изявите си в руското първенство и този път отборът на Благой Георгиев постигна страхотна победа с 2:0 като гост над шампиона Зенит Санкт Петербург.


Срещата се игра на стадион "Петровски", а Георгиев за пореден мач излезе като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути.

Той се представи на отлично ниво и има вина за победата на своя отбор, тъй като бе в основата на второто попадение на неговия тим, което падна малко преди края на срещата.

Двубоят иначе бе от 8-ия кръг на руската Премиер лига, а за домакините дебютираха новите звездни попълнения Аксел Витцел и Хълк.

Определено обаче си пролича, че на двамата ще им трябва известно време за адаптация, тъй като изглеждаха по-скоро объркани на терена.

Головете за успеха на Терек бяха дело на Аилтон в 85-ата минута и Игор Лебеденко в 4-ата минута от добавеното време.

Като цяло първото полувреме не бе толкова интересно и почти нямаше чисти голови ситуации пред двете врати.

В 31-ата минута Роман Широков имаше възможност да открие резултата в полза на домакините, след като бе изведен на добра позиция за директна стрелба, но ударът му не бе особено прецизен.

През второто полувреме обаче играта на терена леко се раздвижи и в последните минути от мача гостите започнаха все по-често да атакуват своя именит противник.

В 85-ата минута обаче новото попълнение на Терек Аилтон, който бе привлечен от кипърския АПОЕЛ, демонстрира страхотната си класа и реализира.

Той премина през четирима бранители на Зенит и тотално посрами Бруно Алвеш и останалите футболисти в отбраната на домакините, след което реализира без проблем.

В 4-ата минута от продълженията дойде и второто попадение за гостите от Терек.

Благой Георгиев центрира от пряк свободен удар и намери Лебеденко до наказателното поле, след което последният направи хубава двойна комбинация със свой съотборник и от един метър успя да реализира.

До края нямаше повече голове и в крайна сметка резултатът се запази.

След този двубой Teрек заема лидерската позиция в класирането, в Русия, с актив от 19 спечелени точки.

Определено Станислав Черчесов успя да преобрази отбора, след като го пое и в последните няколко кръга Терек постигна страхотни победи.

Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар