неделя, 30 септември 2012 г.

Ювентус асфалтира Рома 4:1

Ювентус буквално разнебити Рома, но победи само с 4:1 в дербито на шестия кръг от Серия А
Ювентус буквално разнебити Рома, но победи само с 4:1 в дербито на шестия кръг от Серия А.

Старата госпожа вкара 3 гола в рамките на 7 минути през първото полувреме, удари и три греди, а имаше още редица положения. Рома успя да върне един гол след паузата, но заигра добре чак в последния четвъртчас на мача и логично загуби. В края на мача резервата Джовинко оформи крайното 4:1.


Ювентус откри резултата още в 11-ата минута с удар от фаул на Андреа Пирло. Само 4 минути след това домакините получиха дузпа, която Видал реализира за 2:0. В 18-ата минута Алесандро Матри бе точен за 3:0, а после Маркизио и Вучинич удариха греди. След паузата Франческо Тоти бе сменен още в 62-ата минута. Освалдо вкара от дузпа, а после Рома имаше още 2 положения, преди Джовинко да влезе като резерва и да вкара за крайното 4:1.

Ювентус излезе начело в класирането с 16 точки. Наполи може отново да настигне бианконерите, ако победи утре. За Юве това бе 45-и мач поред без загуба в Серия А. От началото на миналия сезон Старата госпожа има само една загуба във всички турнири - от Наполи за Купата на Италия.


На стадион "Ювентус" бе най-интересния мач от кръга в Серия А. Рома на Зденек Земан гостуваше на шампиона и непобеден в 44 поредни кръга Ювентус. Закачката между треньора на Вълците и Юве датираше още отпреди повече от десетилетие. Преди мача Земан не пропусна да се заяде с Юве, а Старата госпожа пусна на пресконференцията преди мача четвъртия треньор.

Ювентус завърши едва 0:0 с Фиорентина през седмицата и серията от победи от началото на сезона бе спряна. Наполи се изравни по точки с шампионите на върха в класирането. Рома пък стигна само до 1:1 у дома със Сампдория. Вълците имаха само една победа над Ювентус в последните 14 мача срещу този съперник от 2004 г. насам.

Треньорът на Ювентус Антонио Конте направи рокади в състава преди важния мач в Шампионската лига. Все пак той не промени нищо в защитата, но избра Касарес и Де Челие като крайни флангови играчи. Пирло бе титуляр в центъра, а Матри бе предпочетен за партньор на Мирко Вучинич в атака.

Треньорът на Рома Зденек Земан остави на пейката Матия Дестро, защото Пабло Освалдо се възстанови от контузия и зае позицията на върха на атаката. До него бяха Ламела и Тоти. Тадеи бе предпочетен пред Пирис отдясно на защитата на Рома.

Ювентус натисна още от началото. В 8-ата минута Касарес пусна към Матри, който се пребори с Бурдисо и топката стигна до Маркизио, който от малък ъгъл вдигна удара твърде нависоко. В 11-ата минута Ювентус поведе. Андреа Пирло заби своя специалитет от фаул, като прати топката над стената. Стекеленбург също не реагира добре.Това е вторият гол на Пирло този сезон, и двата - от фаул.

Само 4 минути след това Ювентус получи дузпа. Матри стреля силно и топката бе спряна с ръка от Кастан. Защитникът на Рома получи жълт картон, а Артуро Видал - шанс да увеличи аванса на Юве. Чилиецът не сбърка от бялата точка, макар Стекеленбург да усети ъгъла - 2:0. Това бе трити гол на Видал срещу Рома, на никой друг отбор той не е вкарвал повече от веднъж.

В 18-ата минута резултата вече бе 3:0. Видал хвърли прекрасен 40-метров пас към Матри, който бе съвсем сам зад защитата на Рома. Вълците бяха тотално объркани и оставиха нападателя в редовна позиция. Матри овладя на гърди и стреля не много добре. Въпреки че топката се отклони в Стекеленбург, спря в мрежата - 3:0. Това бе първи гол на Матри от февруари насам, когато вкара за 1:1 с Милан.

За 18 минути Ювентус вкара 3 гола и подобри постижението си от миналия сезон срещу Вълците, когато водеше с 3:0 до 29-ата минута. Онзи мач, който приключи 4:0 беше най-голямата победа на Юве у дома, откакто бе открит "Ювентус Стейдиъм".

А Ювентус не смяташе да спира до тук. В 22-ата минута гредата спаси Рома от четвърти гол. Защитата на Рома беше като разграден двор. Маркизио получи топката от дълбочина и стреля, но топката срещна напречната греда.

Земан опита да промени нещо, като в 33-ата минута смени Балдзарети с Маркиньос. Смененият играч призна, че има силна треска и висока температура, но е странно защо изобщо започна този мач. Играчите на Ювентус продължаваха да налитат като оси на мед. Видал опита своя шанс, но нямаше късмет. После Пирло хвърли изключителен пас отново зад отбраната на Рома, където Матри овладя, справи се с трима защитници и върна назад към Вучинич. Ударът на бившия играч на Рома срещна напречната греда.

Първата интересна атака на Рома за първото полувреме бе в добавеното време. Тадеи опита центриране от фланга към Ламела, но Буфон лесно спаси удара на аржентинеца с глава. На почивката Ювентус водеше с 3 гола и 2 греди.

През първото полувреме на терена имаше само един отбор. Второто не започна по-различно. Само 25 секунди след началото му Вучинич овладя топката пред наказателното поле и стреля силно, но Стекелевбург изби. Минутка след това Матри се озова сам срещу Стекеленбург и опита да го прехвърли с едно докосване, но вратаря успя да се протегне и да избие.

Последваха десет спокойни минути, в които Ювентус намали оборотите, но Рома така и не стигаше до нещо интересно. После Вучинич нахлу в наказателното поле на Рома и опита да търси дузпа, но Кастан успя да отнеме топката. Последва силен удар на Тахцидис с левачката, но неточно.

Земан явно реши, че мача е приключил и смени капитана Тоти, за да не се мъчи до края. На неговото място влезе Дестро, а Перота замени Тахцидис. Смяната обаче се оказа добра, защото Дестро веднага блесна. Първо стреля от воле по диагонала много опасно и само късмета спаси Буфон. След това Бонучи блъсна Дестро и рефера Рицоли отсъди дузпа и за Рома. Освалдо застана зад топката и прати Буфон в другия ъгъл - 3:1.

Ювентус обаче не се стресна, последва бърза атака и Маркизио шутира силно, но топката мина покрай вратата. Веднага след това и Вучинич опита да се запише при голмайсторите, но Стекеленбург с чудесен рефлекс изби. От последвалия корнер за Ювентус Бонучи стреля от упор с глава, Стекеленбург изби, топката попадна у Де Челие, който нацели страничната греда, а Бонучи вкара топката от голлинията. Попадението бе правилно отменено заради засада.

Освалдо можеше да вкара още един гол след пас отдясно от Дестро, но удара му бе спасен с хубав плонж от Буфон. Рома засили оборотите в последните 15 минути на мача, но това беше твърде късно. Страхотен пас от дълбочина на Перота изведе Освалдо, но удара на аржентинеца мина над вратата.

В 89-ата минута резервата Джовинко направи победата на Ювентус още по-изразителна. Великолепна контраатака бе подхваната от Бардзали, който пробяга 70 метра преди да подаде перфектно за Джовинко, който преодоля Стекеленбург и от малък ъгъл вкара в празната врата.

Вечерта завърши с шумни песни за тифозите на Ювентус, които отново видяха 4 гола във вратата на Рома. Вълците остават с 8 точки в актива си


ЮВЕНТУС - РОМА 4:1

1:0 Пирло 11
2:0 Видал 15 дузпа
3:0 Матри 18
3:1 Освалдо 68 дузпа
4:1 Джовинко 89

ЮВЕНТУС: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Касарес, Видал, Пирло, Маркизио (76 Асамоа), Де Челие (84 Погба), Матри (75 Джовинко), Вучинич

РОМА: Стекеленбург, Тадеи, Бурдисо, Кастан, Балдзарети (33 Маркиньос), Де Роси, Тахцидис (62 Перота), Флоренци, Ламела, Освалдо, Тоти (62 Дестро)


Източник gol.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар